Tosi ystävä tukee aina. Ei pelkästään iloissa tai suruissa, tai vain arjessa, vaan aina.

Mutta miten kauan ystävän valitusta pitää sietää, missä kohtaa saa sanoa, että kerää ny ittes ja siirry eteenpäin?!

Mun ystäväni vatvoo joka kerran kun nähdään samoja asioita. Siis ihan samoja, viikkoja ja kuukausia ja lopulta vuosia.

Hän stalkkaa eksäänsä ja haukkuu tätä, vaikka erosta on jo kauan. Tarinoilla on aina kaksi puolta, ja vaikka kaveri olisikin oikeassa ja eksä pahis, jossain vaiheessa on pakko jatkaa elämää. Voiko siitä sanoa, että anna nyt jo olla, vai pitääkö kuunnella loputtomiin?

Aina pitäisi olla komppaamassa, että joojoo on se ihme tyyppi ja on tossa kuvassa varmaan piiloviesti sulle…vaikka oikeasti on sitä mieltä että kaveri tässä alkaa pöpimpi olla ja eksä sitä, eksä tätä -jutut tunkevat jo korvista!

Tää ystävä on ehkä muutenkin sen tyyppinen, että jää vellomaan suruihin. Toinen asia, mitä hän tavassamme vatvoo, on vanhempien ikääntyminen, sairastelu ja huono vointi. Surullista totta kai, mutta odotettavaa, kun vanhemmat ovat jo oikeasti vanhoja, eivätkä reippaita kuusikymppisiä…kyllä sen kanssa pitäis oppia elämään.

Pitääkö ystävän aina kompata toisen mielipiteitä ja tunteita, vai sanoa, että eksäsi oli paskiainen, mutta nyt sun on jo aika unohtaa hänet ja siirtyä eteenpäin? Tai nyökytellä sille, kun toinen suree vanhempiaan, vaikka on väistämätöntä että heidän kuntonsa vanhassa iässä heikkenee?

Ystäviltähän kaivataan pääasiassa tukea, ja se on ihan ok. Mutta saako myös sanoa epäsuosittuja tai kyseenalaistavia mielipiteitä?

Mitä ystävyydelle tapahtuu, jos sanoo että sinullakin oli oma osasi eroon, tai että vanhempasi ovat jo siinä iässä, että tuollaista käy?

Kumpi on lopulta parempi ystävä, se, joka pakottaa sinut hyväksymään totuuden, vai se, joka pelkästään hyssyttelee? Saako ystävälle puhua suoraan, ja onko parasta tukea lopulta se, että ei suostu myötäilemään?

Nimim. Riittäis jo!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.