Onko kaikki elämässä jo koettu?

Elätkö harmaata arkea, tavallisen tylsää elämää? Oletko rutinoitunut, jämähtänyt, tylsistynyt ja väsähtänyt?

Jos et, niin hieno homma! Jos olet, ja olet siihen tyytyväinen, jatka samaan malliin.

Mutta jos et vielä haluaisi vaipua apatiaan, vaan haluaisit säilyttää nuorekkaan elämänilon ja uteliaan asenteen elämään, lue vinkit, joilla elämässäsi säilyy into ja kipinä:

Etsi intohimoa!

Tämä ei välttämättä tarkoita seksiä, vaikka seksi toki voi olla intohimosi. Mutta hanki elämääsi jokin asia, mistä olet innoissasi. Ehkä se on jokin urheilulaji, ehkä se on taide, ehkä se on vapaaehtoistyö vaikka vanhusten tai eläinten parissa, ehkä se on tiede, sinä päätät!

Hanki liikuntaharrastus!

Liikunta pitää sinut terveenä, toimintakykyisenä ja nuorekkaana. Treenata ei tarvitse, mutta liikkua pitää. Eli valitse vapaasti se laji mistä nautit ja mitä haluat tehdä, tuloksista, kiloista ja senteistä viis.

Älä vertaile!

Sinun onnesi ei riipu siitä, mitä muille tapahtuu tai mitä he omistavat. Mutta jos vertailet elämääsi muiden elämään, tunnet helpommin epäonnistuneesi. Kuitenkaan koskaan ei voi tietää mitä kulissien takana tapahtuu, tai mitä uhrauksia muut ovat joutuneet tekemään. Unohda vertailu ja keskity omaan elämääsi.

Hankkiudu eroon myrkyllisistä suhteista!

Vietä elämäsi kivojen ihmisten kanssa, niin sinulla on hauskempaa ja voit paremmin. Jos joku jatkuvasti loukkaa sinua tai saa sinut tuntemaan olosi huonoksi, lähde.

Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi hylätä jokainen sellainen ihmissuhde, josta et itse saa välitöntä hyötyä. Jos pysähdyt tarkasti miettimään, tunnistat varmasti itsekin, onko jokin ihmissuhde sinulle hyväksi vai ei. Joskus sitä joutuu olemaan enemmän toisen tukena, mutta tukena oleminen on eri asia kuin hyväksikäytettynä oleminen.

Auta muita!

Oli se sitten vapaaehtoistyötä tai ystävien tai tuntemattomien auttamista, kaikkein varmimmin ihmisen onnellisuutta lisää se, että hän auttaa muita. Konkreettinen tekeminen lienee parasta, mutta jos voimasi ovat vähissä ja aikasi kortilla, myös esimerkiksi rahalliset lahjoitukset tärkeäksi kokemaasi kohteeseen voivat lisätä hyvää mieltäsi.


Kuva Sydney Rae, ylin kuva Tom Ezzatkhah.

Pidä huolta ulkonäöstäsi!

Ei, sinun ei tarvitse meikata tai ostaa kalliita vaatteita. Mutta se, miten kohtelet itseäsi vaikuttaa siihen, millaiseksi olosi tunnet. Pidä ulkonäöstäsi huolta, itsellesi sopivalla tavalla ja viihdyt nahoissasi paremmin.

Muista, että ulkonäköösi vaikuttaa paljon se, miten nukut, syöt ja liikut. Pukeudu sillä tavalla, että olosi on mukava, ja myös peiliin katsominen tuntuu mukavalta. Joinain päivinä aamutakissa harhailu on juuri sitä mitä kaipaa, mutta nätisti pukeutuminen ja itsensä laittaminen ei ole turhamaista saati turhaa.

Muista, että sinä päätät elämästäsi!

Oli kyseessä isot tai pienet asiat, SINÄ päätät. Kaikkeen ei voi vaikuttaa, mutta hyvin moni asia on omista valinnoistasi kiinni. Haluatko laihtua? Keskity syömään terveellisesti äläkä jauha itsellesi, että sinulla ei ole itsekuria. Haluatko lukea ja tavata ystäviä netissä roikkumisen sijaan? Sovi treffit kirjastoon, äläkä jää lojumaan sohvalle kännykkä käteen liimaantuneena.

Sama koskee isompia asioita. Sinä VOIT kouluttautua uudelleen tässä iässä. Sinä VOIT lähteä väkivaltaisesta suhteesta. Sinä VOIT muuttaa ulkomaille. Sinä VOIT hakea uutta työtä. Älä kärsi loppuelämääsi siksi, että luulet että et voi vaikuttaa asioihin. Sinulla on valta muuttaa elämäsi. Usko itseesi.

Sano kyllä!

Sano useammin kyllä. Osallistu, kokeile, uskalla. Jos alat katua, voit aina sanoa että valitettavasti en pystykään. Mutta jos aina kieltäydyt suorilta, mitä kaikkea jääkään kokematta?

Mene terapiaan!

Vaivaako lapsuutesi sinua yhä? Eivätkö ihmissuhteesi onnistu? Piinaavatko riippuvuudet? Oletko hukassa identiteettisi kanssa? Tai haluatko vain keskustella elämästäsi, tunteistasi ja tavoitteistasi puolueettoman ja uusia näkökulmia avaavan ihmisen kanssa? Mene terapiaan.

Eri terapiasuuntauksia on paljon. Googlaa, niin löydät tarpeisiisi sopivimman ratkaisun. Jos terapia on taloudellisesti mahdoton ratkaisu, voit etsiä netistä oma-aputehtäviä. Terpeutti on joka tapauksessa vain opas: vastaukset löydät itsestäsi ja ratkaisut voit tehdä vain sinä, joten älä tässäkään asiassa juutu uskomaan, että et voi itse vaikuttaa asioihin.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia