”Ihan surkee ilta! Meidän pienin tyttö on rakentanut isoveljen kanssa hienon majan, jossa hän haluaa nukkua lattialla. Maja on sellainen, että se sortuu pelkästä katseesta, ja ihan kauhea huuto tulee, jos sitä ei korjaa heti.

Tunkeuduin ninjaliikkein sinne majaan lukemaan iltasatua. Iltasadun jälkeen laitoin lakanaa paremmin ja huomasin, että se on märkä. Lapsi oli pissannut siihen. Lapsi on sitä mieltä, ettei se haittaa. Ei mitään hajua, minä yönä pissa siihen on tullut (ja onko lapsi mennyt joku aamu pissanhajuisena päikkyyn..) , mutta lattia patjan alla myös oli ihan märkä ja haisi ihan hirveelle.

Oliko patjasuojusta, ei tietenkään! Eihän lapsi ole pissannut sänkyyn moneen kuukauteen..

No kuitenkin, mun oli sit purettava se maja ja kauhee huuto tästä. Kaikki petivaatteet pesuun odottamaan aamua, lattiaa aloin pesemään ja yritin keksiä, että missä se lapsi nukkuu. No mä kehitin sellaisen petarisysteemin siihen sänkyyn, joka ei kelvannut lainkaan. Meni nukkumaan kuitenkin.

Mä aloin haisteleen sitä patjaa, ja mun oli pakko ottaa siitä se päällinen irti ja heittää pesuun sekin. Mut se vaahtomuovipatja haisi niin kauheelle, et mun oli pakko pestä se. Oletteko koskaan pesseet vaahtomuovipatjaa? Se on tosi mielenkiintoista. Ekaksi se kastellaan kauttaaltaan n. 200 litralla vettä. Sitten sen pintaan levitetään saippuaa ja sen päällä tallotaan. Sitten se käännetään ja kastellaan lisää ja tallotaan lisää. Tätä jatketaan kunnes selkään sattuu. Meinaan painaa ihan mukavasti se märkä patja.

kulho ja lelu sohvalla
Kuva Phillip Goldsberry, ylin kuva Jason Abdilla.

Sitten se tallotaan niin kuivaksi kuin mahdollista, ja nostetaan pystyyn valumaan saunan lauteille. Siinä se valuu päivän. Sit se laitetaan lattialämmitystä vasten kuivumaan viikoksi. Miksen vaan osta uutta patjaa? Koska olen köyhä..

On muuten aika liukas toi kylppärin saippualla läträtty laattalattia. Vedin hienot lipat nostaessani patjaa lattialta ylös. Pakarassa on komea mustelma. Aamulla alkaa pyykkirumba ja eltaantunut pissa haisee nenässä jatkuvasti. Painajaisia näen jo etukäteen seuraavasta operaatiosta, patjan kankaisen päällisen ujuttaminen takaisin vaahtomuovipatjan päälle. Ihanaa olla äiti!”

Nimim. iukkuviukku

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Olipa taas sellainen ilta, että on ”ihanaa” olla äiti!”

  • Tiedän tunteen sanoo:

    Yksi tärkeimmistä vanhemmuuden oivalluksista on juuri tuo ettei lasta saa päästää metriäkään lähemmäksi patjaa missä ei ole kosteussuojaa.. :,D

  • Monta ylläriä sanoo:

    Se suojus oli hyvä olla vaikka vahingot loppuivat. Yllärit oksennusta myöten helpompi siivota kun patja.