”Luin kirjoitukset isovanhempien suosikeista. Tällä hetkellä oma lapseni on molempien isovanhempiensa ainoa, toistaiseksi, joten hän saa neljän isovanhemman jakamattoman huomion ja kulta tittelin. Mielenkiinnolla (ja kauhulla) odottele aikaa kun seuraava lapsenlapsi jommalle kummalle puolelle syntyy.

Omalta osaltani voin todeta olleeni siitä onnellisessa asemassa, että olin serkkusarjani nuorin ja se Mummon ja Vaarin lemppari, eikä se jäänyt kenellekään epäselväksi.
Kahvipöydässä vieraille esiteltiin ainoastaan minun valokuviani ja kerrottiin, että tästä tytöstä tulee sitä jotain. Alusta asti oli selvää, että isovanhemmat aikoivat talonsa jättää minulle ja mitään tavaroita ei saanut heiltä ottaa kysymättä halusinko minä itseasiassa sen myös. Kukkapenkkiin ei saanut täti istuttaa mitään, ellei kysynyt minulta lupaa.

Lapsena tietenkin nautin huomiosta ja kehuista, sekä siitä että minun mielipidettä kysyttiin ihan kaikkeen. Isompana lempparina oleminen oli kuitenkin enemmän taakka, kaikki odotukset kohdistuivat minuun ja tunsin itseni ulkopuoliseksi muiden lastenlasten bondatessa toistensa kanssa.
Emme koskaan saaneet serkkujemme kanssa luotua minkäänlaista suhdetta, isovanhempien tärkeysjärjestys hiersi sen verran. Isoveljeni kanssa olemme väleissä, muttemme tekemisessä.
Isovanhempien kuoltua minulle jäi jäljelle suuri suru ja muille lapsenlapsille surun lisäksi toisensa.

Tilaa uutiskirje tästä

Ei se suosikkina olokaan aina ole lapselle parhain vaihtoehto. Rakastin mummoani ja vaariani syvästi, olen ikuisesti kiitollinen pohjattomasta ehdoitta saadusta rakkaudesta.
Silti samalla toivon, että tulevaisuudessa lapseni ei ole se ainoa suosikki, eikä saa/joudu olemaan samassa asemassa mihin itse päädyin.

Jokaisella kolikolla on kaksi puolta.”

Nimimerkki: Se mummon mussukka

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Olin mummon suosikki ja saan katua sitä aikuisena”

 • Onnekas sanoo:

  Hyvin kirjoitettu onkohan isovanhemmillammillakin oma mielipide eikä sitä huomaa eikä osaakkaan aluksi ajatella ettei sovi suosia yhtä on usein esikoisen esikoinen mutta oppii kun syntyy aina uusia lastenlapsia olemaan tasaarvoisempi mummokin on inhimillinen vain ihminen nii kuin pappakib😍🚶‍♀️

 • Nilmu sanoo:

  Minulla 2 aikuista poikaa, vanhempi ollut aina isälleen se ykkönen, samoin oli isoisälleen.on nyt aikuisena katkera siitä. Eriarvostaminen on tosi väärin perheessä.

 • Mauri sanoo:

  Mummon mussukoista on kokemusta. Serkkuni 2 kpl olivat maailman napoja ja meillä muilla ei ollut merkitystä. He nauttivat siitä täysin ja saivat myös osuudet perinnöistä. Lapsina he saivat uudet Barbiet ja autoradat plus monta muuta lahjaa kerralla jouluisin ja syntymäpäivinä. Me muut Tiimarin huonosti tehty ruma, halpa koriste tai vastaavaa. Kylään ei meille tai muiden serkkujen kotiin ikinä ehtinyt, mutta kauempana asuvien mussukoiden kotiin useamman kerran kuukaudessa. Tulehtui vanhempienkin välit keskenään ja serkut jäi etäisiksi. Eikö mussukoiden perhe tehnyt mitään asian muuttamiseksi, olivat siitä ylpeitä. Tuli jakauma me muut nobodyt ja ne tärkeät. Sama tilanne pysyy isovanhempien kuoltua. Yksi haara suvusta eriytyi täysin. Näin kävi molempien isovanhempien kanssa. En ole enää katkera, lapsena se tuntui epäoikeudenmukaiselta kun isovanhemmat käyttäytyi lapsia kohtaan niin eriarvoisesti. Kiitos muiden tätien ja setien perheineen, mulla oli kiva lapsuus muiden sukulaisten kanssa. Toivottavasti mussukoilla on muita ystäviä. Sukua heillä ei juuri ole.

 • Muamo sanoo:

  Pie huoli, ettei niin käy omalle lapselle!! Ite yritän olla mahollisimman tasapuolinen kaikile lastenlapsile ja bonuksille ja rakastan heitä kaikkia syvästi ❤️ Ikähaitari 1-17v

 • Nimetön sanoo:

  Pie huoli, ettei niin käy omalle lapselle!! Ite yritän olla mahollisimman tasapuolinen kaikile lastenlapsile ja bonuksille ja rakastan heitä kaikkia syvästi ❤️ Ikähaitari 1-17v