Se alkaa ihan viattomasti. Puoliso haluaa vähän kohottaa kuntoa. Kenties mielessä siintää timmi vatsa ja rannalla ihailua herättävä olemus. Ihan symppikset haaveet tuollaiselle vähän laiskanpuoleiselle aikuiselle, mutta kannustat toki. Tietysti haluat, että rakas on terve ja hyvinvoiva.

Etpä tiedä, mitä on odotettavissa…

Aluksi se tosiaan on harmitonta. Lompakkoon ilmestyy salikortti, tai eteiseen lenkkarit. Ajattelet tietysti, että sinne ne jäävätkin, onhan se nähty jo monta kertaa aiemmin. Mutta ei, nyt tähdet ovat eri asennossa tai puoliso on toden teolla alkanut ahdistua siitä, että viikatemies tulee vääjämättä kylään vielä joku päivä. Sitä poljetaan, juostaan, jumpataan, uidaan, sauvakävellään, zumbataan, boulderoidaan ja rullaluistellaan pakoon minkä keritään.

Voi olla, että ensin ajattelet innostuksen vievän vain aikaa. Se on ehkä ihan helpottavaakin. Kun toinen hikoilee salilla tai juoksee pururataa ympäri, saat puuhailla omia juttujasi ihan rauhassa. Tsäkällä käy niinkin, että takaisin treeneistä tulee rento ja iloinen puoliso sen entisen puolikärttyisen vätyksen sijaan. Tässä vaiheessa saatat miettiä, että hei tämä liikuntainnostushan on mahtava juttu, ja jopa kannustaa puolisoasi syvemmälle sen pauloihin. Se on virhe!!!

Kun puolison liikuntainnostus alkaa tästä eskaloitumaan, ei paluuta ole. Kotiin alkaa ilmestyä ihmeellisiä pulvereita. Voit vain toivoa, että kyseessä ei ole ne kuuluisat kielletyt aineet, vaan pulvereista sekoitellaan ainoastaan lataus- ja palautusjuomia. Puoliso alkaa myös näyttää erilaiselta. Se himoittu rantakunto ehkä saavutetaan, ehkä ei. Kropan muutoksia suurempi muutos tapahtuu pukeutumisessa. Ennen ihan normaaleja vaatteita käyttänyt siippa sonnustautuu nyt päästä varpaisiin ihonmyötäiseen trikooseen. Spandexia vilisee silmissä, kun puoliso kimmahtelee treeneihin ja takaisin ja rullaa itseään voihkien pilatesrullan päällä – kehonhuolto kun on tärkeää. Jos saat puolison innostettua rullaamaan itseään sinun päälläsi voihkien, ette ole sängyssä kaksin. Sillä vaatteiden lisäksi puolison ylle ilmestyy myös kaikenlaista hilavitkutinta kuten aktiivisuus- ja sykemittaria. Niitä ei riisuta lemmenleikkien ajaksi, sillä onhan peiton heiluttelu vähintään PK-treeni ja siitä pitää saada dataa exceliin!

Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Tutorhouse.

Kotiin alkaa kertyä paljon muutakin rompetta pilatesrullien ja proteiinijauheiden ja trikooasujen ja sykemittareiden lisäksi. Harrastus vaatii tietysti välineitä, ja riippuu lajista, että mitä kamaa saat iloksesi kotiinne. Jos laji on vaikka uinti, pääset suht helpolla. Muutamat uikkarit ja uimalasit, kenties pari kummallista vaahtomuovikökkärettä. Toivo, että laji ei ole esimerkiksi triathlon, jolloin edellisten lisäksi nurkissa alkaa pyöriä märkäpukuja, klossikenkiä, kymmeniä lenkkareita, kypäriä, polkupyöriä, polkupyörän osia ja ihme vempele jolla voi ajaa sitä polkupyörää sisällä, ai kun kiva. Ja se pyörä viettää tietysti muutenkin aikaa teillä sisällä. Se katsoo puolisosi kanssa telkkaria. Se syö puolisosi kanssa kynttilänvalossa. Se vie sinun paikkasi sängyssä.

Jatkossa myös lomamatkat valitaan harrastuksen mukaan. Enää ei voida lähteä etelään makaamaan aurinkotuolissa ja juomaan drinksuja päivät pitkät, ehei. Lomalla kiivetään vuorelle ja pyöräiläään saaren halki ja juostaan maraton! Tai sitten lähdetään salsalomalle tai joogaretriittiin ja sinäkin voit tietysti tulla mukaan, mutta et sä siitä tykkää.

P.S. Saako äidillä olla harrastuksia, vai onko ne vaan isien juttu?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Oletko sinäkin treenileski?”

  • Uusinainen sanoo:

    Juu ja sitte se kuntoiluinnostus paljastuiki sänkytreeneiksi toisen naisen kanssa… Ero tuli ja nyt treenaan minä sängyssä uuden miehen kanssa ja exän sänkytreeni-innostus lopahti siihen kun eron halusin… Olisikin halunnut minut takaisin… Mutta en pystynyt antamaan anteeksi lähes puolen vuoden valehtelua, ”rakastumista”, seksiä ja toisen naisen puolustelua kun tämä yritti selvittää isän ja äidin yhteisiä hetkiä pojaltani! Hyi v…u!

    • Nimetön sanoo:

      Hei, ei tarvitsekaan sietää. Toki ihmiset tekevät virheitä, kaikki ihmiset tekevät. Mutta kaikkia virheitä ei tarvitse antaa anteeksi. Jos mies voi valehdella sinulle puoli vuotta, niin hän on kohtalonsa ansainnut. Pidä pääsi siis hyvä nainen 🙂