Kun kasvaa riittävän aikuiseksi, on itse kunkin pakko myöntää, edes jollain tasolla, että liikunta tai liikkuminen voisi olla hyödyllistä. Viimeistään siinä vaiheessa kun jo pelkkä tiskikoneelle kumartuminen vihloo selkää ja huonossa asennosta nukutusta yöstä kärsii koko päivän.

Mutta äitinä olo on väsyttävää ilmankin kuntosaleja ja juoksulenkkejä, eikä ylimääräistä aikaakaan aina ole. Sitten on vielä niitä, meitä, sellaisiakin, joita ei vaan yksinkertaisesti urheilu “vois vähempää kiinnostaa”. Vaan kun olis vähän niinku pakko.

Keräsimme muutamia vinkkejä äitiliikuntaan, ota ylös, ja liikkuu, liikkuu!

1. Hiekkisjumppa

No joo, hiekkalaatikolla jumppaaminen voi talvella olla hieman haastavampaa, mutta tulevaisuuden varalle! Hiekkalaatikolla kun voi tehdä yhtä sun toista! Voi hyppiä tasajalkaa mahdollisimman nopeasti (tai varovasti, se on joskus turvallisempaa), maasta hiekkalaatikon reunalle ja takaisin alas. Voi käyttää reunaa portaan tapaan ja askeltaa tasatahtiin ylös alas. Voi vaikka punnertaa laitaa vasten jos tuntuu että punnerrus on just sun juttu!

2. Jumppapeli

Kaikki tietää, ja muistaa nuoruudesta, juomapelit, mutta tässä onkin jumppapeli! Samalla idealla, mutta vähän vastuullisempaa. Joka kerran kun:

– Joku sanoo (huutaa) “äiti”, tehdään kymmenen kyykkyä.

– Lapset tappelevat keskenään, kymmenen vatsalihasliikettä.

– Lattialta löytyy pyykkiä, viisitoista haarahyppyä.

– Lattialta löytyy ruokaa, viisi punnerrusta, tyyli vapaa.

– Lattialta löytyy just ne sun piilotettujen herkkujen käärepaperit, tyhjät pussit tai jämät, käperry sikiöasentoon nurkkaan ja itke vähän…

– Joku keskeyttää mitä ikinä teetkin, kymmenen askelkyykkyä per jalka.

Jos tällä ei tule tuloksia, niin sitten ei tule millään!!

3. Kahvakuulailu vauvalla tai taaperolla

Lasketaan yhdessä oloksi ja yhteiseksi tekemiseksi. Vauvaa kun nostelee seisoma-asennossa suorille käsille niin kyllä haba kasvaa! Selinmakuulla ollessasi voi vauvaa nostaa ylös alas, välillä ehkä viedä sivullekin, jos tuntuu että löytyy voimia, mutta älä pudota vauvaa!

Taaperon kanssa jumppaaminen lisää haastetta, kun taaperolla on jo enemmän omaa tahtoa, voimia ja menohaluja. Todellista haastetta kaipaava jumppaa teinillään. Aloita esim. teinin nostamisella sängystä tai sohvalta. Korsetti kunnolla tiukaksi sitten ettei selkä pamahda!!

4. Tanssi

Kyllä syke nousee kun luukutat täysillä lempparimusaa ja liikut villisti mukana! Vaikka siivouksen ohella, käy paljon mukavammin. Nopeammin ei välttämättä, mutta joku sotkisi muutenkin pian uudestaan. Jätä vielä verhot auki niin naapurinkin syke nousee! Ja ihan turha väittää ettei sun musaa voi tanssia, kaikkea voi tanssia, jollain tapaa! Ei ehkä musiikin tahtiin mutta silti.

5. Varusteet

Kyllä se siskot taitaa olla niin että varusteilla on väliä! Kun hankkii lenkkarit vilkkuvilla valoilla niin ehkä se houkuttaisi juoksemaan enemmän? Toimii ainakin lapsilla, joten miksi ei aikuisillakin?!

6. Lenkkeily

Käy jääkaapilla lenkillä. Lounas hoituu samalla. HAHA! Lisää hulvattoman hauskoja äitivitsejä löydät täältä.

Tsemppiä ja liikunnan iloa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Mutku mä en halua/ehdi/jaksa liikkua! Unohda tekosyyt, testaa tätä:”

  • Yh-äiti sanoo:

    Protip kerrostaloasujille: Jos ei huvita mennä liukastelemaan pakkaseen, nakkaa napit korviin, lenkkarit jalkaan ja lähde porrastreenille rappukäytävään 🙂 Ei pitkiä treenimatkoja tai kalliita varusteita.