Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

“Nyt kun tapetilla on taas ollut koulukiusaaminen ja kuinka se pitäisi saada kitkettyä pois niin jäin miettimään asiaa. Onko kukaan muu huomannut ristiriitaa siinä mitä aikuiset vaativat lapsilta, mutta eivät näe omassa toiminnassa kiusaamisen merkkejä? Täälläkin naiset kilpaa arvostelevat ja haukkuvat milloin miehiä, äitejä, äitipuoleja, sukulaisia ja bonuslapsia (harvoin omia lapsia). Lapset osaavat keskenäänkin keksiä kiusaamisen aiheita, mutta kyllä malli tulee myös aikuisilta. Kyllä ne teinitkin, ja ehkä myös nuoremmat, osaavat somessa lukea kommentteja kuka on huonoin ja hirvein.

Minkälaisen mallin nuoret saavat, kun aikuiset naiset haukkuvat miehiä saamattomiksi ja vastuuttomiksi? Omassa käytöksessä ei kuitenkaan vikaa. Minkälaisen mallin nuoret saavat kun äitejä (myös äitipuolia) haukutaan kilpaa milloin mitenkin? Minkälaisen mallin nuoret saavat kun lapsia haukutaan loisiksi, hyväksikäyttäjiksi, hirveiksi jne.?

Harvoin näkee miesten arvostelevan samalla tavalla muita miehiä kuin mitä naiset tekevät toisille naisille. Ja kyllä, ne miehetkin osaavat nalkuttamisen ja haukkumisen. Tämän olen monelta kuullut myös naisvaltaisella alalla, hirveää selän takana puhumista ja valtataistelua kuka on paras ja tärkein, kokemus niin naisilta kuin miehiltä.

Tietysti on niitä oikeitakin ongelmia jokaisessa suhteessa ja niitä en vähättele, mutta miksi esimerkiksi olla huonossa suhteessa ja haukkua sitä kumppania ennemmin kuin tekee asialle jotain, keskustelu tai ero. Pitäisiköhän meidän aikuisten katsoa sinne peiliin ja miettiä omaa käytöstä ennen kuin vaadimme lapsilta täydellisyyttä?”

Nimim. Ihmettelyä

Artikkelikuva Prateek Katyal.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Oletko sinäkin nettikiusaaja?”

 • Saa kertoa sanoo:

  Ihan hyvä muuten, mutta ongelmista ei ole hyvä vaieta. Niitä kun jokaisella on, kaikki eivät todellakaan osaa niitä ratkaista ilman apua ja tukea muilta. Tunteita ei myöskään kannata tukahduttaa. Sekin on aivan normaali asia, että toisen ihmisen käytös harmittaa, se ei ole kiusaamista kun siitä juttelee/kirjoittaa. Asiallisesti kannattaa kuitenkin aina lasten edessä puhua ja käyttäytyä eikä mennä henkilökohtaisuuksiin.

  • Suripahde sanoo:

   Juuri tämä! Ja siinä on kyllä vissi ero, puhuuko todellisista ongelmista vai haukkuuko muita (esim. nimittelee) vain lämpimikseen.

 • Piu sanoo:

  Ainakin siitä lapset saa kiusaamisen mallia jos esimerkiksi äiti puhuu pahaa isän uudesta puolisosta. Tai isä näyttää mallillaan ettei uutta puolisoa tarvi kuunnella. Ei tarvitse arvostaa toisia ihmisiä vaan selän takana arvostelu on ok.