”Julkisuudessa puhutaan paljon lasten välisestä kiusaamisesta. Valitettavan yleistä on kuitenkin aikuisten välinen kiusaaminen. Sitä tapahtuu työpaikoilla, parisuhteessa, avioeron jälkeen jne. Ihan sama missä, mutta aina voisi kysyä saman kysymyksen. Miksi toiset eivät puutu? Ei se pahojen pahuus vaan hyvien hiljaisuus on järkyttävän totta.

Vallanhimoisia, toisten tallaajia, oman edun tavoittelijoita ja ilkeilijöitä on hämmästyttävän paljon. Kiusaamista, poissulkemista, asioiden vääristelyä tai vähättelyä. Oman arvon nostamista, suoranaista valehtelua. Lapsia käytetään tarvittaessa häpeilemättä aseina. Ja kyllä, tätä kaikkea tekevät aikuiset ihmiset. Aikuisten pitäisi toimia mallina lapsille, mutta eipä kovin hyvältä näytä, kun kuuntelen ystävän vuodatusta työpaikkakiusaamista, seuraan läheltä riitaa perinnönjaosta ja vanhempien välisiä kiistoja avioeron jälkeen. Lista voisi jatkua monessa muussa suhteessa.

Miksi järkevät ihmiset, eivät lyö nyrkkiä pöytään ja vaikuta siihen, että hulluttelu loppuu? Onko se niin, että kukaan ei halua puuttua, ettei itse joudu maalitauluksi? Miksi hyvät ihmiset vaikenevat? Aikuinen ihminen, miksi kiusaat?”

Nimim. Ymmällään

Artikkelikuva Prateek Katyal.

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Aikuinen ihminen, miksi kiusaat?”

 • Ei ymmärrystä. sanoo:

  Olen itse ollut kiusatun roolissa noin kahden vuoden ajan. Tilanne alkoi kun entinen kumppanini ja lapsen isä löysi uuden kumppanin. Meidän erostamme on aikaa kahdeksan vuotta. Kiusaaminen on suunniteltua, tahallista ja sen avulla mm pyritään löytymään valtaa minuun päin. Sovitut asiat rikotaan lapsen hankintoihin ei osallistuta, haukkumista, ilkeilyä, ei yhteistyötä ei vastuksia yhteydenottopyyntöihin. Viesteihin ei vastata eikä puheluihin jos tarve niille on. Hoidan lapsen asiat yksin, mistään ei voi sopia eikä keskustella.
  Tilanne on pitkään ollut huono lastenvalvojan aikojen suhteen ja olemme joutuneet odottamaan aikaa puoli vuotta. Onneksi aika kuitenkin on jo lähellä.

  Asiaan on yritetty puuttua (nykyinen kumppanini esimerkiksi on yrittänyt keskustella asioista. Hänen numeronsa on estetty, samoin exäni nykyinen kumppani on estänyt minun numeroni, mitään mahdollisuuksia keskuteluun ei ole vaan kaikki tiet estetään,
  Oikeastaan ainoa kysymys mulla on että miksi? Vaikka kiusaaminen on minuun tarkoitettu keinot ovat sellaisia että ne kohdistuvat suoraan lapseen. Lapseen joka tietää että asiat sujuivat aikaisemmin hyvin ja välit olivat kunnossa.
  Henkisesti aivan loppu tähän.

 • Tämä on niin totta sanoo:

  Jos seuraat läheltä niin oletko lyönyt nyrkin pöytään?
  Minä olen

 • Minä vaan sanoo:

  Joskus on vaikea puuttua kun tilanteet näyttävät monimutkaisilta. On vaikea tietää kuka on todellinen uhri ja kuka manipuloija. Tietää että kuvio on outo mutta todellisuus jää jämärän peittoon koska narsistiset ihmiset ovat loistavia esittämään uhria.
  Olen itse joutunut aikuisena kiusaamisen uhriksi ja on kyllä todella uskomatonta miten suurimmalle osalle tilanne täysin ok. Vain yksi puolusti.