”Julkisuudessa puhutaan paljon lasten välisestä kiusaamisesta. Valitettavan yleistä on kuitenkin aikuisten välinen kiusaaminen. Sitä tapahtuu työpaikoilla, parisuhteessa, avioeron jälkeen jne. Ihan sama missä, mutta aina voisi kysyä saman kysymyksen. Miksi toiset eivät puutu? Ei se pahojen pahuus vaan hyvien hiljaisuus on järkyttävän totta.

Vallanhimoisia, toisten tallaajia, oman edun tavoittelijoita ja ilkeilijöitä on hämmästyttävän paljon. Kiusaamista, poissulkemista, asioiden vääristelyä tai vähättelyä. Oman arvon nostamista, suoranaista valehtelua. Lapsia käytetään tarvittaessa häpeilemättä aseina. Ja kyllä, tätä kaikkea tekevät aikuiset ihmiset. Aikuisten pitäisi toimia mallina lapsille, mutta eipä kovin hyvältä näytä, kun kuuntelen ystävän vuodatusta työpaikkakiusaamista, seuraan läheltä riitaa perinnönjaosta ja vanhempien välisiä kiistoja avioeron jälkeen. Lista voisi jatkua monessa muussa suhteessa.

Miksi järkevät ihmiset, eivät lyö nyrkkiä pöytään ja vaikuta siihen, että hulluttelu loppuu? Onko se niin, että kukaan ei halua puuttua, ettei itse joudu maalitauluksi? Miksi hyvät ihmiset vaikenevat? Aikuinen ihminen, miksi kiusaat?”

Nimim. Ymmällään

Artikkelikuva Prateek Katyal.

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Aikuinen ihminen, miksi kiusaat?”

  • Tämä on niin totta sanoo:

    Jos seuraat läheltä niin oletko lyönyt nyrkin pöytään?
    Minä olen

  • Minä vaan sanoo:

    Joskus on vaikea puuttua kun tilanteet näyttävät monimutkaisilta. On vaikea tietää kuka on todellinen uhri ja kuka manipuloija. Tietää että kuvio on outo mutta todellisuus jää jämärän peittoon koska narsistiset ihmiset ovat loistavia esittämään uhria.
    Olen itse joutunut aikuisena kiusaamisen uhriksi ja on kyllä todella uskomatonta miten suurimmalle osalle tilanne täysin ok. Vain yksi puolusti.