Nyt se on tutkittu: sopivatko vastakohdat parisuhteessa yhteen
Parin valinta on elämän merkittävimpiä päätöksiä, ja siinä on useita näkökulmia otettavana huomioon. Vaikka aiemmin on usein korostettu sanontaa ”vastakohdat täydentävät toisiaan”, nykystandardien mukaan onkin monia syitä, miksi samankaltaisuudet voivat olla parempi valinta parin muodostamisessa, kertoo uunituore tutkimus.
Parin suhde vahvistuu, kun molemmat jakavat samanlaiset arvot ja tavoitteet. Yhteiset perusarvot, kuten perheen merkitys, uskonnolliset näkemykset tai suhtautuminen taloudelliseen vastuuseen, auttavat rakentamaan vankemman ja kestävämmän suhteen.
Samankaltaisuudet voivat helpottaa kommunikaatiota parin välillä. Kun kumppanit jakavat samankaltaiset arvot ja keskustelutaidot, heidän on helpompaa keskustella niin jokapäiväisistä, mutta myös niistä vaikeistakin aiheista. Mikä luoda syvempää yhteyttä parisuhteelle.
Vaikka pienet erimielisyydet ovat luonnollisia, samankaltaisuuksien perusteella on todennäköisempää, että suhteessa on vähemmän suuria konflikteja. Samankaltaiset arvot ja näkemykset vähentävät mahdollisuutta suurten erimielisyyksien syntymiseen.
Parin, joka jakaa samankaltaisen elämäntyylin, on helpompi sovittaa yhteen päivittäiset rutiinit ja toiminta. Tämä voi johtaa sujuvampaan ja tasapainoisempaan yhteiselämään.
Samankaltaiset kokemukset ja taustat voivat auttaa paria kasvamaan yhdessä ja sopeutumaan paremmin elämän muutoksiin. Yhteinen matka voi vahvistaa suhdetta ja syventää ymmärrystä toisistaan.
Vaikka samankaltaisuudet voivat olla hyödyllisiä parinvalinnassa, on tärkeää huomata, että ne eivät ole ainoa tekijä. Kommunikaatio, kunnioitus ja tunne yhteydestä ovat yhtä tärkeitä. Jokainen suhde on ainutlaatuinen, ja parin tulisi valita, mikä toimii parhaiten heille itselleen. Samankaltaisuudet voivat kuitenkin tarjota vankan pohjan vahvalle ja tasapainoiselle suhteelle nykystandardien mukaan.
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.
Lol tän jo tiesin aikoja sit. Esim suomen homogeenisyys…
Itsehän olen aika go with the flow -tyylin mies joten on vaikea kuvitella rajoja millainen toisen pitää olla ja millainen itse olen…ois aika tympeää olla ihmisen kanssa joka jatkuvasti ajattelee vain että millainen itse on ja miksei tuo ajattele kuin minä. Toinen voi olla ihanne erilaisen ajatusmaailmansa kanssa kunhan toinen vain osaa ajatella näin. Rajottunutta kansaa kauas silmänkantamattomiin…..
Luulin vastakohtien tarkoittavan erilaisia luonteenpiirteitä, kuten jos toinen on vaikkapa puheliaampi, kun taas toinen hiljaisempi tai toinen ujompi ja toinen rohkeampi. Välillä tällaiset vastakohdat voivat nimenomaan täydentää toisiaan. Välillä tämänkaltaiset luonteenpiirteet saattavat olla liian erilaisia toisen ymmärtää.
Tässä tekstissä oli mielestäni kaikki melko selvää, tietenkin täytyisi mielellään olla mahdollisimman sujuva suhde, jossa juurikin yhteiset arvot ja rutiinit ym. ovat tärkeitä.
Ei siinä ole mitään ennustettavuutta. Kyky kommunikoida ja kemia auttaa hyvinkin erilaisia pareja löytämään yhteyden. Ei se toinen voi koko elämää täyttää. Jos molemmat ovat rikkinäisiä pitää hakea apua. Liika samanlaisuus on myös tylsää. Ja kun hormonit hiipuu jää kumppanuus. Pahinta on henkinen laiskuus ja vastuuttomuus siinä, ettei tule kohtaamaan kumppania.
Vastakohdat voivat kiehtoa toisiaan, mutta pidemmän päälle yhteiselämä arjessa ei toimi.
Boheemi tyyppi on hauska seuralainen, mutta ei puoliso tai yhteisten lasten vanhempi, jos toinen on täsmällinen ja pedantti.
Ehkä eri ikäisenä ja eri elämäntilanteessa voisi valita puolison eti kriteereillä.