Huono Äiti sai avautumisen:

Olen jo eläkkeellä oleva neljän lapsen äiti. Muistan ajan kun lapset (joista keskimmäiset kaksoset) pieniä voimavarat vähissä, eikä varsinaista ammattinimikettä. Opiskelin, hoidin lapsia siltä osin kun eivät olleet hoidossa, mieheni teki kahta pienipalkkaista työtä, harrasti liikuntaa sekä oli järjettömän mustasukkainen. Eräänä iltana väsyin tuohon perhe prokkikseen ja väistyin puoleksi vuodeksi toiselle paikkakunnalle opiskelemaan nopean ammatin toivossa ja sen myötä sainkin työpaikan. Mieheni joutui ottamaan vastuun lapsien hoidosta, kodista sekä elannon hankkimisesta ja kohtaamaan olemassa olevan verkoston haasteet ikäänkuin yksinhuoltaja.
Tuon puolen vuoden jälkeen ja erilaisten perhe elämää tukevien (terapiat yksilö/pari/perheteriat) valintojen kautta, molemmin puolinen kunnioitus syntyi parisuhteeseemme. Molempien oli tingittävä ja opittava tekemään tasa-arvoisesti valinnat harrastusten ja muiden vapaa-ajan rientojen kanssa.
Lapset kasvoivat ja jo hyvin pienistä asti he olivat tervetulleita harrastuksiimme mukaan, jota vielä harrastetaan perheenä edelleen, vaikka lastemme elämä muuten on ydinperheemme ulkopuolella.
Jokaisen avo/avioparin elämä on valintoja, arjen haasteisiin vastaamista. Perheen sisäinen motto ”Rajat ja Rakkaus yhdistettynä valintoihin”.

Nimim. Aikustiaktiivi

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “”Perheen motto, Rajat ja Rakkaus yhdistettynä valintoihin””

  • Yksin sanoo:

    Ihana kuulla, että selvititte haasteenne ja olette yhdessä edelleen. Parisuhteessa toisen kunnioitus on mielestäni tärkein kulmakivi suhteen pysyvyydelle.Hienoa, että saitte/uskalsitte hakea apua ongelmiinne. Kaikkea hyvää ja iloa elämään jatkossakin.