Nyt sekin on tutkittu, että kahvi auttaa taistelussa dementiaa vastaan. Vaikka tämähän me jo tiedettiin, tavallaan, koska mistää ei tule mitään jos aamukahvi (ja iltapäiväkahvi, ja päiväkahvi) jää juomatta, eiks je?

Kreikassa toteutetun tutkimuksen mukaan kahvia, teetä, hedelmiä ja vihanneksia sekä palkokasveja sisältävä ruokavalio on niin sanotusti tulehdusta rauhoittava, ja laskee dementiariskiä jopa kolmasosan. Kyseiset ruoka-aineet sisältävät kaikki terveellisiä kasviyhdisteitä ja torjuvat dementiariskiä kohottavia ikään liittyviä tulehduksia.

Tutkimuksessa arvioitiin tuhannen 65-vuotiaan ja sitä vanhemman ihmisen ruokavaliota tulehdusta ehkäisevien ruokien suhteen ja osallistuneita seurattiin keskimäärin kolmen vuoden ajan. Osallistuneista he, joiden ruokavaliossa oli eniten tulehdusta estäviä ainesosia söivät keskimäärin noin 20 hedelmää, 19 annosta vihanneksia, neljä annosta palkokasveja ja 11 kupillista kahvia tai teetä viikossa. Heihin verrattuna osallistuneilla joiden ruokavalioissa kyseisiä ruokia löytyi vähinten, oli jopa kolme kertaa suurempi todennäköisyys sairastua dementiaan. Kokonaisuudessaan tutkimukseen osallistuneista 1 059:n henkilön joukosta 62, eli kuusi prosenttia, sairastui dementiaan.

Tutkimuksessa otettiin huomioon osallistuneiden ikä, koska dementia on todennäköisempi myöhempinä vuosina, heidän sukupuolensa, koska naiset ovat suuremmassa vaarassa, sekä heidän koulutustasonsa, koska korkeasti koulutetuilla ihmisillä on pienempi todennäköisyys sairastua dementiaan. Jotkut aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että tulehduksia ylläpitävää ruokavaliota noudattavilla ihmisillä on huonompi muisti ja kognitiivinen heikkeneminen tapahtuu heillä nuorempina.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia