Unohda ulkomaiset superfoodit ja muu kikkailu. Kotoisten mustikoiden on todettu parantavan lasten suoriutumista ajattelua vaativissa tehtävissä.

Readingin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että alakouluikäiset lapset, jotka olivat juoneet mustikasta tehtyä juomaa, suoriutuivat annetuista tehtävistä 10% nopeammin ja tarkemmin.

Lasten tuli seurata tietokoneen näytöllä olevaa nuolta, ja painaa nappia sen mukaan, mihin nuoli osoitti. Mustikkaa nauttineet lapset pärjäsivät suhteessa sitä paremmin, mitä haastavammaksi tehtävä kävi.

Vaikutuksen takana on ilmeisesti mustikan sisältämät flavonoidit, joista on myös muuta hyötyä. Ne toimivat antioksidanttina ja vähentävät tulehdusreaktiota elimistössä. Mustikalla on tutkitusti paljon muitakin terveysvaikutuksia, joten sitä on hyvä syödä niin lasten kuin aikuistenkin.

Lisäksi kelpaavat usein lapsillekin. Jos kuitenkin marjojen koostumus on sellainen, että lapselle ei kelpaa, kokeile tehdä niistä smoothieta. Juotuna ne saattavat mennä alas helpommin. Myös tässä tutkimuksessa mustikat nautittiin juoman muodossa.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia