Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Orion Pharma Eläinlääkkeet.

Lemmikki on perheenjäsen. Lemmikin sairastuminen vakavasti tuntuu pahalta ja usein omistaja haluaa tehdä kaikkensa, jotta saisi pitää lemmikin luonaan mahdollisimman pitkään. Eläimen nivelkivut ovat monelle lemmikinomistajalle painajainen, koska lopullisesti parantavaa hoitoa ei juuri ole eikä vastuullinen omistaja halua eläimen kärsivän. Kipulääkkeet, ortopediset patjat, röntgenkuvat ja lemmikin hoikkana pitäminen ovat teemoja, jotka vilistävät monen koiranomistajan keskusteluissa. Siksi nivelvalmisteisiin kannattaa tutustua jo hyvissä ajoin ennen kuin ensimmäistäkään niveloiretta koiralle ilmaantuu.

Jokainen lemmikki on yksilö, jolla on omat yksilölliset tarpeensa. Yksilölliset tarpeet voivat liittyä esimerkiksi ravintoon.  Myös ikä ja elämäntavat vaikuttavat lemmikin ravinnon tarpeisiin. Esimerkiksi enimmäkseen sohvalla viihtyvän koiran keho vaatii erilaisia raaka-aineita kuin vaikkapa paljon fyysistä rasitusta saava urheilukoira.

Liikkuminen on muuten yksi tärkeimmistä asioista lemmikin hyvinnoinnin kannalta, ihan niin kuin ihmisenkin. Liikkuessa virkistyy mieli ja olo, ja liikkuessa lihakset ja nivelet saavat kaipaamaansa harjoitusta. Jotta liikkumisen ilo jatkuisi, on nivelten hyvinvoinnin tukeminen tärkeää.

Kuva Jairo Alzate.

Nivelen toimintakyvyn ja aineenvaihdunnan tukemiseen voidaan antaa lisäpotkua nivelvalmisteilla jo ennen varsinaisten oireiden alkamista. Aptus Apto-Flex on täydennysrehuvalmiste koirien ja kissojen nivelten hyvinvoinnin tukemiseen. Sen monipuolinen koostumus pitää sisällään kaikki tärkeimmät nivelen hyvinvointiin liittyvät rakennusaineet; hydrolysoitu kollageeni, glukosamiini, kondroitiinisulfaatti, MSM, hyaluronihappo sekä karpalouute. Hyvänmakuisessa siirappimuodossa Apto-Flexin ainesosat ovat hyvin veteen liukenevia ja ne imeytyvät hyvin suun kautta annettuna.

Kuva Stephen Noble.

Apto-Flex nivelvalmistetta suositellaan

  • fyysisessä rasituksessa tai valmennuksessa oleville koirille
  • erityisesti urheilu- ja työkoirille
  • iäkkäille koirille ja kissoille nivelten hyvinvoinnin tukemiseen ja sen myötä elämänlaadun parantamiseen
  • nuorille koirille, joilla voi olla taipumusta nivelten erilaisiin kehityshäiriöihin
  • nivelrikkopotilaille sekä nivelleikkauksien jälkeen

Nivelvalmisteilla pyritään tukemaan ja ylläpitämään nivelten terveyttä ennalta tai jo oireiden ilmaannuttua. Oireileva lemmikki on aina tutkittava eläinlääkärillä. Tietenkin.

Kuva Kanashi.

Kuva Brett Jordan.

Haluaisitko sinä kokeilla Apto-Flexiä lemmikillesi? Huono Äiti arpoo viidelle onnekkaalle kokeiluun 200 ml Aptus Apto-Flex paketin! Osallistu arvontaan kertomalla kommenteissa millaiselle karvakorvalle voitto menisi! Huono Äiti arpoo kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken viisi Aptus Apto-Flex -pakkausta. Osallistumisaikaa on 1.5.2022 saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 46 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

46 vastausta artikkeliin “Nivelvaivat ovat koirien yleisimpiä vaivoja – tässä apua ennalta”