Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Orion Pharma Eläinlääkkeet.

Kuten ihminen, myös lemmikki voi kokea stressiä, ahdistusta tai pelkoa. Nämä ovat paitsi hankalia tunteita, myös mahdollisia laukaisijoita epätoivottuun käytökseen. Lemmikin levollisen käyttäytymisen tukemiseen kehitetty hyvänmakuinen Aptus Relax purutabletti vähentää ja ennaltaehkäisee koirien ja kissojen ahdistunutta tai pelokasta käyttäytymistä.

Huono Äiti haki koira- ja kissatestaajia kokeilemaan onko tuotteesta oikeasti apua stressaantuneille lemmikeille, ja tässä tuloksia:

Taavi, 7-vuotias erityisherkkä rescuekissa

”Taavi on aivan varmasti ollut jonkun ihmisen kissa, mutta syystä tai toisesta Taavi löytyi kolmisen vuotta sitten Hki-Tre moottoritien varrella olevan Pirkanhovin huoltoaseman ison roska-astian alta etsimässä ruokaa. Iso kolli painoi noin 3,5 kiloa ja turkki riippui päällä. Taavi oli kuitenkin erittäin ystävällinen ja se sai ajattelemaan, että Taavi on ollut jonkun lemmikki. Yritettiin etsiä lähialueilta Taavin kotia, tuloksetta. Yritettiin myös tiedustella laajemmalti, mutta ei löytynyt kotia. Taavi päätyi etsimään kotia ja tuli meille Tampereelle asumaan yhden nuoren oranssin kollin, Vallun kaveriksi. Pian Taavi oli taas 5,5 kg painava, tyytyväinen kissa.

Taavilla on ollut tänä syksynä paljon muutoksia elämässä: elokuun lopussa perheeseen tuli uusi pikkuvelikissa Piki ja se aiheutti stressiä Taaville, vaikka laumautuminen hoidettiin rauhassa ja usean viikon ajanjaksolla hajuja vaihtamalla ja eri tiloissa olemalla. Vielä suurempi stressi Taaville tuli muuttamisesta uuteen asuntoon. Nyt huomasimme, että Taavi pesee vimmatusti takajalkojaan niin, että niistä oli jo lähtenyt karvaa. Tästä syystä halusimme kokeilla Aptus Relaxia.

Stressaantunut Taavi pesee vimmatusti takajalkojaan niin, että niistä oli jo lähtenyt karvaa.

Taavi innostui uudesta namista ja söikin kahtena päivänä purutabletin (puolikkaan) suoraan kädestä. Kolmantena päivänä ei enää maistunut, mutta onneksi tabletin voi murustella märkaruoan sekaan ja sillä tavalla on nyt syöty päivittäin puolikas tabletti. Voi olla mamin toiveajattelua tai sitä, että Taavi alkaa sopeutua uuteen kotiin, mutta mielestämme takajalkojen pakonomainen nuoleminen on vähentynyt ja pikkuveli-Pikin tempausten sietokyky on Taavilla parantunut. Taavi läppäisee Pikiä helposti, jos on stressaantunut, mutta nyt pääsin napaamaan kuvan, kun Taavi jopa pesee Pikiä, mitä ei ole tapahtunut juurikaan vanhassa asunnossa. Jatkamme vielä testausta, mutta ainakin ruoan seassa tabletti maistuu hyvin ja ainakin jonkin verran Taavi tuntuu rauhallisemmalta.”

Taavi läppäisee Pikiä helposti, jos on stressaantunut, mutta nyt Taavi jopa pesee Pikiä.

Mirri, 10-vuotias leikattu maatiaistyttökissa

”Tuote lähti testaukseen samantien kun se postilaatikosta tupsahti. Eli viikko sitä on nyt testailtu.

Meistä Aptus Relax on auttanut. Mirri kissa on ollut rauhallinen, joskin ensimmäinen ottokerta sai silmät seisomaan päässä. Ja vähän oli pökkyräinen, vai liekkö ollut omaa kuvitelmaa. Nyt kissa ottaa meihin taas kontaktia mielellään, eikä pissavahinkoja ole tullut. Muutenkin normaali olotila alkaa palailla.

Pelkäsimme, että valmisteen antaminen ronkelille kissalle on hankalaa, mutta tuote tuoksuu eläinten mielestä vastustamattomalle. Koirat olisivat hyvin mielellään osingoilla. Mirrille tämän ottaminen on päivän herkkuhetki. Joten meille tämä on tuonut helpotusta arkeen.

Mirrillä on kotonaan eläinkaverina kolme labradorinnoutajaa. Mirrillä on vapaa pääsy ulos ja ulkona tykkääkin paljon käydä. Tulee sitten taas sisälle nukkumaan ja seurailemaan meidän touhuja.

Nyt pari kuukautta sitten huomasimme, että Mirri pissaa kodinhoitohuoneen matolle (mitä ei ole koskaan aiemmin tehnyt) ja ulkonakin pissaaminen oli vaikeaa ja kävi usein pissalla. Pissaan ilmestyi myös verta joten eläinlääkärireissuhan siinä oli edessä. Mitään tulehdusta tai muutakaan hälyttävää ei tutkimuksissa onneksi löytynyt joten diagnoosi oli stressi. Ja mitä ilmeisemmin stressin aiheutti keittiön pöytä! Ennen ei ole mihinkään muutoksiin reagoinut näin, vaikka on lapsia syntynyt, koirat lisääntyneet ja huone järjestykset muuttuneet. Kipulääkekuuri onneksi auttoi ja pissaaminen normalisoitui ja Aptus Relax on tätä tukenut mainiosti. Keittiön pöytäkään ei ole enää mörkö.”

Lumi, 13-vuotias kultainennoutaja-ajokoiramix

”Olemme Lumin kanssa muutamana aamuna testanneet tuotetta. Lumi on maailman kiltein ja suloisin, vanhuuttaan vaan pelkää kaikkea. Arkiaamut pelottavat Lumia, koska Lumi tietää jäävänsä ilman ihmisiä kotiin. Yleensä Lumi kulkee emännän perässä aamun ja tärisee. Kokeilimme valmistetta nyt parina aamuna. Ensin Lumi ei meinannut suostua sitä syömään (Lumi on lääkevastainen koira), mutta lopulta tabletti meni ilman makkarakuorta. Mukana kuva (alla), kuinka sitten oli lopputulos kun olin töihin lähdössä… Kunhan saataisiin lumisadetta, päästäisiin testaamaan vielä ”tositoimissa” tablettia, lumisade on nimittäin TODELLA pelottava asia. Etenkin isot hiutaleet!”

Aptus Relax sopii

  • Kaikenkokoisille
  • Kaikenikäisille
  • Yksinjäämisen pelkoon
  • Kovien äänien, kuten ukonilman tai ilotulituksen, aiheuttaman ahdistuksen yhteydessä
  • Matkustamisen yhteydessä
  • Ennen trimmausta tai eläinlääkärikäyntiä
  • Elinympäristön muuttuessa, esimerkiksi muuton yhteydessä
  • Uuden perheenjäsenen (ihminen tai eläin) liittyessä laumaan
  • Kaikissa lemmikkiä stressaavissa tilanteissa

Aptus Relax saatavilla apteekeista, eläinlääkäriasemilta ja hyvinvarustetuista eläintarvikeliikkeistä.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia