Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Jalostaja.

Nakki on lasten lemppari, senhän tietää jokainen Äiti, Huonoista parhaimpiin. Keitettyihin nakkeihin ei pieni ihminen tunnu kyllästyvän ikinä, mutta vanhempi saattaa kyllästyä, ja silloin ei nakit naurata… Joten! Kätevä vanhempi tekee kompromissin ja tarjoaa nakit uudessa helpossa ja herkullisessa muodossa, Jalostajan nakkikastikkeena! Jalostajan Suomessa valmistettu Kermainen nakkikastike tulee lämmitystä vaille valmiina pussista, ja tarjoaa maistuvan ja vaivattoman vaihtoehdon nakkien ystäville.

Säilykepussinsa ansiosta uudet Jalostajan pussikastikkeet (löytyy myös lihapullakastiketta ja broilerpyörykkäkastiketta) säilyvät huoneenlämmössä ja valmistuvat muutamassa minuutissa pannulla, mikrossa tai omassa pussissaan vesihauteessa lämmitettyinä. Eli valmistus onnistuu paitsi kotona tai työpaikan keittokomerossa, myös mökillä, vaunussa, veneessä tai retkeillessä, ja niin huippukokeilta kuin vähemmän huipuilta kokeiltakin.

Huippukokeista puheen ollen, Huonon Äidin Ilkka Lääveri pyöräytti nakkikastikkeen seuraksi kolme ravintolatason lisäkevaihtoehtoa: paahdettua kukkakaalia, murskattua perunaa, ja ohraa ja kantarelleja. Toki Kermainen nakkikastike soveltuu myös muusille tai pastalle, tai vaikka ranskalaisten kylkeen, mutta miksipä ei kokeiltaisi välillä jotain ”vähän parempaakin diningia” 😉

Nämä ohjeet ovat kahdelle, ja ruokailijoiden määrän kasvaessa reseptejä on helppo muokata kaksinkertaisiksi, nelinkertaisiksi, kuusinkertaisiksi jne.

Nakkikastiketta ja paahdettua kukkakaalia

 • 1 pussi Jalostaja Kermaista nakkikastiketta
 • 1 kukkakaali
 • 1 pussi broccoliinia
 • oliiviöljyä ja suolaa

Lämmitä uuni 220 c asteeseen. Mausta kukkakaali öljyllä ja suolalla ja paahda uunissa n. 15 minuuttia. Ota kukkakaali uunista, asettele broccoliinit kukkakaalin viereen ja laita kaikki kaalit takaisin uuniin kypsymään vielä kuudeksi minuutiksi. Lämmitä nakkikastike paketin ohjeen mukaan kattilassa, mikrossa tai vesihauteessa ja tarjoile kukkakaalin ja broccoliinin kanssa.

Nakkikastiketta ja murskattua perunaa

 • 1 pussi Jalostaja Kermaista nakkikastiketta
 • 300 g kesäperunaa
 • 50 g voita
 • 1 rkl omenaviinietikkaa
 • suolaa

Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää voi kattilaan. Murskaa perunat kattilassa ja mausta etikalla ja suolalla. Voit lisåätä halutessasi perunan joukkoon
tuoreita yrttejä, kuten tilliä tai lehtipersiljaa. Lämmitä nakkikastike paketin ohjeen mukaan kattilassa, mikrossa tai vesihauteessa ja tarjoile perunan kera.

Nakkikastiketta, ohraa ja kanttarelleja

Kantarelli, kanttarelli, keltavahvero, ruskosieni, keltasieni tai cantharellus cibarius. Rakkaalla sienellä on monta nimeä, toiset vähemmän käytettyjä, toiset enemmän. Nimestä kuitenkin viis, sillä tämä suomalaisten suosikkisieni on sesongissa läpi kesän ja pitkälle syksyyn, ja sopii erityisen hyvin myös nakkikastikkeen kaveriksi! Kanttarellin lisäksi tässä reseptissä nakkikastikkeen kylkeen loihditaan lisäkkeenä yleisesti vähemmälle käytölle, aivan suotta, jäänyt ohra.

 • 1 pussi Jalostaja Kermaista nakkikastiketta
 • 1 dl ohrasuurimoita
 • 3 dl vettä
 • 1 dl kantarelleja
 • 1 kevätsipuli
 • öljyä ja voita paistamiseen
 • suolaa

Kiehauta vesi ja lisää ohrasuurimot veteen. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, esikypsytetyt ja rikotut suurimot valmistuvat nopeasti, n. 10-15 minuutissa, mutta jotkut suurimot voivat vaatia enemmänkin aikaa. Siivilöi kypsistä suurimoista tarvittaessa ylimääräinen neste pois.

Seuraavaksi vuorossa ovat canhtarellurs cibariukset, eli siis kantarellit. Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Paista kantarelleja hetki ja lisää voita pannulle. Lisää lopuksi hienonnettu kevätsipuli sienten joukkoon ja mausta suolalla.

Lämmitä nakkikastike paketin ohjeen mukaan kattilassa, mikrossa tai vesihauteessa ja tarjoile ohran ja kantarellien kanssa.

Meneekö kokeiluun? Tekeekö mieli maistella? Osallistu arvontaan ja voita upea tuotepaketti, joka sisältää tuotteita Jalostajan valikoimasta. Kerro kommenteissa mikä resepteistä menee ensimmäisenä kokeiluun teidän taloudessa, ja olet mukana! Huono Äiti arpoo kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken viisi (5) tuotepakettia. Osallistumisaikaa on 18.9. saakka ja voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

P.S. Kermaisen nakkikeiton lisäksi Jalostajan kätevissä pusseissa löytyy myös broileri- ja lihapyöryköitä kastikkeissa, ja keittoja jokaiseen makuun. On tomaattia, bataattia, pinaattia, jauhelihaa, kalaa, kanaa ja jopa poroa! Erityisen kätevä seikka on se, että ruoan voi tosiaan lämmittää omassa pussissaan vesihauteessa! Ja jos joku ei haluakaan nakkeja tänään, ehkäpä se vanhempi, niin samassa kattilassa voi yhtä aikaa valmistaa vaikka ne broileripyörykät! Tai lohikeiton!

P.P.S. Myös broileripyöryköistä ja lihapullakastikkeesta on tulossa huippukokin huippureseptejä, pysy kanavalla!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 232 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

232 vastausta artikkeliin “Nakkikastike ja kolme kovaa lisäkettä huippukokin tapaan”