Naisille ei kelpaa tavallinen, kunnon mies. Ei sitten millään. Miehen pitää olla tumma, komea, raamikas, pitkä, lihaksikas, hoikka, miehekäs, rikas, koulutettu, tunteellinen, supliikki, hauska, jännittävä, spontaani, karski, herkkä, liikunnallinen, runollinen, hyvässä asemassa, puhelias, syvällinen, kiltti, kätevä käsistään ja hyvä sängyssä. Siis alkajaisiksi.

Sanovat miehet. Aika monet naiset ovat eri mieltä, mutta sillä ei ole väliä, koska miehet kyllä tietävät paremmin mitä naiset haluavat. Ja naisten vaatimukset ovat aivan kohtuuttomia!

Ehkä naisten vaatimukset tuntuvat kohtuuttomilta, jos itselle kriteeriksi riittää se, että toinen on vastakkaista sukupuolta. Aika monille miehille tuntuukin riittävän, että saa naisen. Millaisen naisen, se on toisarvoinen seikka! Tai sitten luetellaan hirveä määrä ulkonäkö- ja ikäkriteereitä, juuri niitä samoja, joista naisia kritisoidaan.

Mitä naiset sitten haluavat? Kaikilla on omat mieltymyksensä, mutta harvoin ne kovin kummoisia ovat. Esimerkiksi:

Ulkonäkö ja hygienia

Nainen etsii tyyppiä, jota on kiva katsella. Ei se ole pinnallista, vaan ihan asiallinen kriteeri. Miksi sitä haluaisi herätä jonkun röllipeikon vierestä? Muista myös, että röllipeikon ja miesmallin väliin mahtuu aika monenlaista miestä. Ja jos katsoo pariskuntia missä tahansa, niin hyvin monenlaiset miehet tuolla monenlaisten naisten käsipuolessa kulkevat.

Ulkonäköön liittyy myös hygienia. Jos koet, että hampaiden pesu on liian haastava tehtävä, miten luulet että jaksat toista ihmistä elämässäsi?

Tulot

Miehet uskovat sitkeästi, että naiset haluavat rikkaan miehen. No suoraan sanottuna hyvätuloisuus tai omaisuus ei ole haitaksi. Miksi ihmeessä olisikaan? Mutta hyvin harva etsii kumppania sillä mielellä, että rikkaus on tärkein tekijä.

Oikeasti vaatimus on deitti-ilmoituksista tuttu ”omillaan toimeen tuleva”. Harvalla naisella on sellainen palkka, että hän voisi alkaa elättää aikuista miestä itsensä ja mahdollisten lapsien lisäksi. Suurin osa naisista on tyytyväinen siihen, että kumpikin tienaa sen verran, että ihan mukava peruselämä onnistuu. Pienituloisuuskaan ei ole ongelma, kunhan se ei ole vienyt miestä pikavippikierteeseen tai peliongelmiin.


Kuva Maddi Bazzocco, ylin kuva Noah Sillman.

Tunteet ja puhekyky

Jos haluaa huonekasvin, voi ostaa huonekasvin. Jos haluaa elämänkumppanin, haluaa tyypin joka tekee muutakin kuin möllöttää olohuoneen nurkassa roskaamassa ja vaatimassa lisää juotavaa.

Miksi haluat parisuhteen, jos et halua ilmaista kiintymystä, rakkautta ja ihailua kumppaniasi kohtaan? Jos normaali kommunikaatio ja rakkaudenosoitukset ahdistavat, on parempi olla yksin.

Elämäntyyli

Yleisimmät elämäntyyliin liittyvät vaatimukset naisilla liittyvät terveyteen ja hyvinvointiin. Naiset haluavat miehen, jolla ei ole päihdeongelmaa ja joka jaksaa toimia tavallisessa arjessa.

Liikunnalliset naiset kaipaavat viereensä samanlaista kumppania, mutta isoja lihaksia ja pyykkilautavatsaa toivoo hyvin harva. Jos ajattelet, että jonkinlainen fyysinen aktiivisuus, muunkin ruoan kuin einespizzan tai pyttipannun syöminen ja alkoholin käytön pitäminen kohtuuden rajoissa on mahdoton vaatimus, voi olla hyvä pohtia miksi kohtelet itseäsi kuten kohtelet? Kaikki tykkäävät laiskotella ja syödä roskaruokaa joskus, mutta itsestään kannattaa pitää huolta ihan oman itsenkin takia.

Seksitaidot

Ai naiset edellyttävät tuntikausien jyystämiskestoa ja hervotonta meisseliä? Höpönlöpön. Naiset toivovat, että mies kuuntelee naisen toiveet ja toimii niiden mukaan. Suurin osa naisista ei odota seksiltä mitään muuta kuin sen, että se on myös häntä varten ja kivaa myös hänelle. Mikäli tämä tuntuu liialliselta ja vaativalta, voi omaan käteen tyytyminen olla kaikkien kannalta parempi ratkaisu.

Jos nämä vaatimukset kokee kohtuuttomiksi, kannattaa miettiä onko ylipäätään parisuhteeseen soveltuvaa tyyppiä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 32 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

32 vastausta artikkeliin “Naisilla on nykyään niin mahdottomat vaatimukset, että kunnon mies jää yksin!!”

 • Lyhyt kalju mies sanoo:

  Kyllä sitä vaan on todellisuudessa naisten ulkonäkökriteerit viehättävälle miehelle tosi korkeita nykypäivänä. Nettideittailun vuoksi niistä ei tarvitse edes joustaa enää vaan ne todellakin ovat kriteerejä. Ei siinä oikeasti mies joka omaa ulkonäöllisiä puutteita (esim lyhyt, kaljuuntuminen, epämaskuliiniset kasvot) voi parantaa asemaansa pariutumisessa mitenkään. Vaikka miehilläkin on ulkonäkövaatimuksia naisille, on erona se että miesten preferenssit viehättävistä ihmisestä eivät ole yhtä kapeita mitä naisten ja naisten on helpompi ulkonäköään myös parantaa.

 • Daddy For Baddie sanoo:

  Niin… siis miehet kyllä ovat naisten deittailussa niitä eksperttejä. Että jos et ole bi-seksuelli tai muuten deittaillut naisia niin en pukahtaisi. Naiset myös usein ovat hyvin suulaita ja sanovat suoraan, mikä mihessä mättää. Näitä kommentteja kuulee kyllä joka suusta. Ja merkillisintä on se, että naiset myös mielellään puhuvat existään, kuinka se oli kusipää ja kunnoton paskiainen… Mutta annas olla jos mainitset miehenä sanallakaan ex-likkafrendistä mitään.

 • M25 sanoo:

  Noinhan sitä naiset voi aina sanoa. Mikä onkaan sitten todellisuus on eri juttu 😀

 • Perusrehtimeininki sanoo:

  Mulla on naispuolinen hyvä ystävä ja hän on 45. Hän on erittäin mukiinmenevä ja mukava, tulee toimeen ja on ihana tyyppi. Ystäväni kaipaa elämänkumppaniksi miestä. Hänellä ei ole mitään tuossa ylhäällä vaadittuja vaatimuksia kummempia asioita listalla.

  Nämä vaatimukset ovat liikaa pyydetty jo erittäin aikuiseen ikään päässeiltä miehiltä. Jo pelkkä viestin lähettäminen miehille esim Tinderissä on vaikea tehtävä. Yleensä miehet eivät vastaile tai hakevat vain seksiä. Monet hänen deittinsä ovat suorastaan valehdelleet ja huijanneet ystävääni vaikka kyseessä on varovainen ja keskusteleva ihminen: seksiä haetaan ja millä hinnalla tahansa.

  On sydäntä särkevää katsoa vierestä, miten kova maailma on naiselle, joka hakee elämänkumppania miehestä. Miehet ovat yllättävän raakoja ja vaativia naisia kohtaan ja yleensä hakevat vain seksiä. Ulkonäkövaatimukset naiselle ovat kovat.

  Toivon ystävälleni onnea projektille. Uskon, että joskus vastaan tulee se mies, joka on tavallinen ihminen ja osaa arvostaa ihmistä, joka haluaa elämänkumppania.

  Ehkä tällä kommentilla haluan sanoa, että naisilla ei ole korkeat odotukset. Naiset odottavat yksinkertaisesti perusasioita ja sitä, ettei suoraan päin naamaa valehdella. Perusrehtimeininki-miehiä. Heitä ei tunnu olevan missään.

  • Nimetön sanoo:

   Kyllä tuollaisiakin miehiä on. Tällaiset vapaat miehet eivät yleensä vaan helposti enää luota naisiin koska hyvistä teoista seuraa vain pettämistä (oli se sitten emotionaalista tai fyysistä) tai vaihtoehtoisesti hyvien tekojen ja aikeiden järjestelmällistä mitätöintiä.

  • M25 sanoo:

   Ja ihan kuin nykyisillä naisilla ei sitten olisi kohtuuttomat vaatimukset miesten ulkonäölle? Sen lisäksi vaatimukset muihinkin asioihin ovat korkeat, etenkin nuoria vanhempien naisten osalta.

 • Ei kiitos sanoo:

  En koskisi pitkällä tikullakaan mieheen joka valittaa tuolla tavalla, joka väittää olevansa kunnollinen ja kiltti, kun taas kaikki muut miehet ovat kusipäitä, mutta silti hän ei kelpaa naisille kun he vaativat mahdottomia. Oman kokemuksen mukaan sellainen mies voi olla jopa hengenvaarallinen naisille. Katkera mies on harvoin hyvä kumppani.

 • Kitkerä ex sanoo:

  Mulla ei ennen ekaa avioliittoa ollut oikein kriteerejä. Tavallinen kelpasi. Nyt jälkiviisaana ajattelen, että nämä pitäisi täyttyä.

  Ei tarvitse olla isoja tuloja, kunhan työttömyyden koittaessa hakee itselleen kuuluvat tuet ja ottaa vastaan koulutusta vastaavaa työtä, eikä jää vuoden mittaisille palkattomille lomille, joiden aikana pelaa päivät pitkät tietokoneella kalsareissa ja vaimo hoitaa kodin ja elättää.

  Ainoa parisuhdeaika ei voi koostua seksistä. Kaipaan ihmistä, jonka kanssa keskustella. Toki kumpikin tarvitsee omaa aikaa. Minullakin on omat harrastukset ym. Mutta se, että syödään joskus yhdessä työpäivän jälkeen, vaihdetaan kuulumiset tai tehdään viikossa kerran jotain yhdessä ei liene liikaa vaadittu.

  Pitää osata ratkaista parisuhteen ongelmia ja puhua tunteista. Jos toinen vain vetäytyy, ja kieltäytyy keskustelemasta, ilmapiiri on ennen pitkää aika myrkyllinen. Pettymyksiä, erimielisyyksiä ja ristiriitoja tulee. Sellaista on elämä, ja se on ihan ok, kunhan niistä puhutaan.

  Seksistä: joku tässä ketjussa pohti, että eikö nainen voi hieroa sitä omaa klitorista samalla kuin ollaan yhdynnässä. Voisin elää ihan onnellisena ilman yhdyntää. Olen enemmän yhdynnässä miehen takia. Ja teen sängyssä paljon muutakin kuin vain makaan paikallani. Joten odotan, että se toinenkin tekee. Mielestäni kummallakin on vastuuta sekä siitä, että itse nauttii, että siitä, että toinen nauttii. Minä en nauti, jos vain on yhdyntä. Jos minun pitää itse hoidella oma klitorikseni, en välttämättä tarvitse sitä miestä paikalle. Olisi helpompi ja ergonomisempi masturboida ihan yksin kuin yhdynnän aikana.

  Ulkonäöstä: olen seurustellut pitkän ja pätkän, hontelon ja ylipainoisen kanssa, vaalean ja tumman kanssa. Hygienia on kiva asia, varsinkin hampaiden pesu, jos aikoo suudella, ja peseytyminen erityisesti silloin, jos toivoo toiselta suihinottoa.

 • Nimetön sanoo:

  Olen kuullut useammalta nuorelta mieheltä, että he eivät viitsi enää baareissa lähestyä naisia. Tulee avointa arvostelua. Tai sitten metoo lokaa.

 • Onnellisestivarattumies sanoo:

  Tuossahan on vain osa vaatimuksista. Eräs lähipiirin nainen etsii seuraa vaatimuslista on loputon, sukunimenkin pitää olla hyvä. Kalju, parta, muttei liian pitkä, ei saa pitää kalasta tai äyriäisistä ym… Jos yksikin vaatimus jää täyttymättä, ei treffeille saakka ole asiaa

  • mummeli sanoo:

   Voi olla kalalle ja äyriäisille allerginen, en minkään siinä tilassa olisi halukas kalan ja äyriäisten kansssa yhteiseloon kun siinä voi henki mennä.

 • miäsh sanoo:

  olen nuori mies +30 ja erektio-ongelmista kärsivä, monet suhteet ja suhteen alut kariutuneet nimenomaan tästä syystä koska seksin harrastaminen on aina jokseenkin ollut enemmän ongelmallista kuin hauskaa. toki hauskoja ja onnistuneitakin kertoja riittää mutta jostain syystä ne huonot kerrat vain tuppaa olemaan aina päällimmäisenä mielessä. tästä syystä naiset vaan kyllästyy ja etsii paremman itselleen. ehkä joskus vielä löytyy se nainen kenellä ei ole hirveitä vaatimuksia seksiltä ja hyväksyy minun epätäydellisyyteni…

  • Tiina sanoo:

   Kyllä vielä tulee joku, joka ymmärtää ongelmasi ja näkee paljon muutakin kuin pelkän seisokin. Haluan näin uskoa! Vaikutat ihanalta tyypiltä kun uskallat tulla ongelmasi kanssa esille. Täydet pisteet kotiin

  • Kysyn vaan sanoo:

   Oletko kuullut orgasmi gapista ja seksin liiallisesta penetraatiokeskeisyydestä?

   Itselläni noissa erektio-ongelmatilanteissa homma on kaatunut lähinnä siihen, että mies ajattelee että nyt kun hänellä ei seiso niin harmillisesti seksiä ei voidakaan harrastaa tai se ainut ratkaisu olisi auttaa häntä saamaan erektio takaisin.
   Mites ne kaikki muut tavat harrastaa seksiä? Ei naiset sitä penistä tarvitse välttämättä eikä suurin osa edes saa emätinorgasmeja. Oletko tehnyt aloitetta harrastaa seksiä ”ongelmasta” huolimatta? Se voi olla toiselle vaikea pyytää, että hei voitaisiinko silti jatkaa lopahtaneesta erektiosta huolimatta jos ajattelee, että sinulle se penetraatio on ainut ja oikea tapa (mikä tietysti meidän kulttuurin luoma mielikuva seksistä).

 • Jussicu sanoo:

  Elän sitä elämänvaihetta, että kahlaan Tindereiden ja muiden deittipalveluiden suossa, 1-vuosi erostani. Olen iältäni hiukan +50 ja minua luullaan ulkonäöllisesti 40-vuotiaaksi. Tämähän nostaa tietenkin itsetuntoa. No ei se ole kuitenkaan mikään tae, että pääsisin deitti palveluissa jatkoon. Olen hyvin ei-dualistinen ajattelija. Sehän on ajatusmaailma, joka näkee asioiden hyvät tai huonot puolet, se ei syyllistä, mutta ei nosta jalustallekaan ketään, se ei näe asiaa huonona tai hyvänä, mutta sen sijaa se ottaa kaikki nuo seikat huomioon. Tässäkin kohtaa ei voi sanoa, että on olemassa yksi totuus. Toinen tykkää tyttärestä ja toinen äidistä. Minun miespuolisilla ystävilläni on erittäin jyrkkiä näkemyksiä, miksi rahakkailla miehillä on parempi mäihä deittipalveluissa. Itselläni on taas aivan toisenlainen kuva. Heillä on myös aivan eri näkemys siitä, mikä vetoaa naisiin, kuten YK-komennus, kansainvälisyys, automerkki jne. Olen keskustellut naisten kanssa aiheesta ja saanut sieltäkin täysin eriäviä mielipiteitä, laidasta laitaan. Yksi Tinder nainen sanoi minulle, että olen liian lyhyt (170) ja hän on 3 senttiä lyhempi ”niin mitä siitä tulee, jos laitan korkkarit jalkaa, mutta muuten olet kyllä kiva ja hyvännäköinen”. Seuraavana minulla yhden sentin pidempi naisystävä, joka ei välittänyt pätkääkään pituudestani ja kävimme ”hän korkkareissa” kulttuurin parissa. Suhde kaatui 3 kk:den jälkeen hänen syysmasennukseen ja vahvoihin lääkkeisiin. No vastaan tulee niitä, jotka vastaavat, mutta eivät ole aloitteellisia. Ensin luulin, että olen jotenkin poikkeava tai ulkonäkö ei kiinnosta, mutta sain kuulla minua komeammilta kavereiltani, että sama/samat naiset olivat olleet heidän kohdallaan samanlaisia. Paljon on niitä ihmisiä, jotka haluavat olla deitissä mukana, mutta eivät halua sitoutua, koska juttelu on se juttu. Miehistä kuulen sanan ”pelimies” aika usein. Ei tarvitse eritellä niitä tarinoita, mutta varmaan se traumatisoi naisia. Loppuun sanon, että kannattaa olla ei-dualistinen ajattelussaan. Deitissä on vaikka minkälaista ihmistä mukana ja kun sen seulan läpäisee, alkaa vasta 2-4 kk:den tutustumis- aika, josta ehkä kehkeytyy suhde. Sinne asti päästäkseen, on varmasti monta haastetta matkalla.

 • Fifi sanoo:

  Hei,
  Minun kokemuksilla ”tavallisesta” miehestä joka joskus valitsin tämä teksti Ei pidä paikkansa. Itse olen hyvin korkeasti kouluettu. Myös sellaisessa perheessä kasvatettu. Valitsin ”tavallisen” miehen, mutta hän valehteli, petti, varasti rahani, vei nuoruuteni… no aiheutti paljon harmia viisi vuotta!
  En sano että kaikki miehet ovat sellaiset, mutta ehkä miehet itse ovat aiheuttaneet ”ongelmat” kun suurin osa miehistä nykyään eivät halua sitoutua yhteen naiseen! Seksi vain mielessä, ja jos rahaa löytyy niin parempi!. Eli miehet voisivat vähän miettiä tämän tekstin ja kysyisivät itseltään samat asiat!

  • Channin Tatum sanoo:

   Kuka sulta vei nuoruuden muu kuin sää itse? Oisit ottanu kunnon äijän nuorena.

 • Nimetön sanoo:

  Osalla ihmisistä ongelma taitaa tosiaan olla siinä, että se omakuva ei ole ihan paras mahdollinen. Uskotaan siis itsestään vähän liikoja, ja sen takia sitten ihastutaan vain sellaisiin, jotka ovat oman liigan ulkopuolella. Useimmiten minusta kuitenkin tuntuu, että ihmiset kyllä ymmärtää itsensä markkina-arvon, ja haluavat sitten saada puolison, joka on suunnilleen samalla viivalla. Ja varmaan yleistä on, että nainen tykkää saada itseään pidemmän miehen. Naisia on kuten miehiäkin kuitenkin kaiken mittaisia, joten luulisi jokaiselle löytyvän se sopiva niin pituutensa, kuin muidenkin ominaisuuksien puolesta 🙂 Minulla on mies, joka on pitkähkö, tumma, älykäs, komea, hyvätuloinen ja muutenkin mukava ja karismaattinen. Niin ja toki myös lihaksikas. Nykyään löytyy jo vähän mahaakin, mutta sepä ei minua lainkaan haittaa. Minusta on ihanaa saada painautua hänen kehoaan vasten juuri sellaisena, kuin hänen kehonsa on. En voisi kuvitella tyytyväni vähempään, kuin mitä hän on, enkä toisaalta toivo enempiäkään. Uskon kuitenkin olevani hänen arvoisensa, koska itsekin täytän vastaavat vaatimukset naisena. Ja toki sekin on mukavaa, kun hän jatkuvasti muistaa kertoa miten nätti ja seksikäs olen, ja kuinka älykäs ja reipas olen.

 • Mumma sanoo:

  Mieheni on tavallinen mies, duunari, vatsaankin löytyy. Piereskeleekin.
  Mutta on rakastettava ja rakastamme toisiamme. Olemme samanlaisia ja silti erilaisia. Hän ei ole kansainvälisiä tai miesmalli, hän on minun aviomieheni. 7 vuotta oltu yhdessä, yhä voi päivällä tulla viesti, jossa lukee oot mun rakas. Ihanaa. Romanttista. Rakkautta. Seksi ei tietenkään niin kiihkeää kuin alkuaikoina, mutta yhä upeaa ja vain haluamme toisiamme, riitämme toisille kaikin tavoin. Kun toinen jossakin kaukana, ikävä kaihertaa.
  Kyllä me monet naiset katselemme hetken kaunista pyykkilautavatsaa, mutta paras ja ihanin on se oma rakas aviomies.

 • Äiti 74 sanoo:

  Ihan turhaa steteotypiaa koko keskustelu. Kyllä se on kyse ihmisen persoonallisuudesta, eikä sukupuolesta. Näitä kirjoittajan manitsemia tapauksia löytyy ihan taatusti molemmista sukupuolista. Ihan ihmisestä kiinni mitä painottaa ja mikä on tärkeää itselle. Pelkkään ulkonäköön ja varallisuuteen painottuva vaatimus tuskin tuottaa kovinkaan menestyksekästä tulosta, mutta eiköhän tuo selviä ajan kanssa ihmiselle itselleenkin, kun aikansa hakkaa kirvestä kiveen. Meitä on moneen junaan ja moni jää asemallekkin.

 • Juomaton mulkku sanoo:

  Siis itse olin käväsemässä yksissä juhlissa, ja illan emäntä toi ystävättärensä kanssa bissepullon, jolloin ilmoitin etten juo ja kysyi heti -’Ai, Ootko narkkari?’- 🙄 tämä siis oli lyhyen ajan sisään tapahtunut juttu, mutta kysymyksenä ei eka, kun ilmoitan etten juo (tämän takia en viihdykään juhlissa enää) ja en ole ainoa juonaton jolta tuo kysytään eli pakko sanoa että tekee välillä mieli, muttei vaan maistu ja se on se syy, eikä kokoaikainen heroiinin vetäminen 😝 ja kysy jälkeen kyllä, että -’Kai sulla on ees iso, jos et muuten hauskaa pidä?’- eli vaihtoehdot juhlissa tavata nainen hyvin heikko. Toki tuo viimeinen oli enemmän varmaan huumoria, mutta muutkin juomattomat miehet (sekä naiset) ovat joutuneet nistikuulusteluun kyseisen ”vaivan” takia.

  • Suomi on junttila sanoo:

   No miksi sitä juomattomuutta pitää jotenkin alleviivata tai edes tuoda esille? Jos sanoo ei kiitos juuri nyt ja joku silti työntää väkisin viinilasin käteeni, laitan sen jonnekin pöydälle tai kaadan huomaamatta tiskialtaaseen. Ei kuulu kenellekään, juonko vai en. Suomalainen erityispiirre on järkyttyä siitä, jos ei joku juo… missään muualla ei ole kyselty asiasta.

   • Hesemies95 sanoo:

    Suattaapi olla jotta ootna vähäm mualaisia? Ei hesessä tuollaisia keskusteluja ole kuultu enää 2000 -luvulla.

  • mummeli sanoo:

   en ole ollut millään deiteillä enkä tindereissäkään mutta joskus sitä juomaa tarjottu ja sanonetten ota niinmelko hyvin otetaan se vastaan eikä koskaan kukaan epäillyt narkkaamista. ensimmäisen kerran mokomasta kuulin. Eikä se kieltyäminen porukassa tarkoita etten koskaan yhtään lasillista ota, joskus paremman ruuaan kassa menee kyllä viini lasillinenkin Ja voin ottaa muutakn mutta en halua ottaa vain siksi että muut ottaa.

 • balanssi sanoo:

  Tässä kirjoittaja syyllistyy ihan samaan asiaan, mistä valittaa, eli yleistämiseen miehet sitä ja naiset tätä. Mielestäni naiset myös syyllistyvät asiassa usein itsepetokseen , kun taas miehet helpommin myöntävät olevansa pinnallisia. Tässä omat kokemukseni aiheista.

  Ulkonäkö ja hygienia
  Kolme tärkeintä asiaa miehen ulkonäössä ovat pituus, pituus ja pituus. Minulla on kolme sinkkunaisystävää (35-40 v) ja todella surkuhupaisaa on, että tuollaiset 160-165 cm naiset eivät hyväksy alle 185 cm miehiä ollenkaan. Neljäs tuosta porukasta on nykyään avovaimoni ja itse olen 195.

  Naiset monesti ihmettelevät, miksi miehille naisen ylipaino on niin iso kauhistus, vaikka naiset hyväksyvät kumppanikseen ylipainoisen miehen. Naiset unohtavat, että miehille ylipaino on sama kuin naiselle hintelyys.

  Tulot
  On todella iso joukko naisia, jotka valitsevat jopa omat kaverinsa toimeentulon perusteella. Turha siis väittää, ettei tuollaisilla tekijöillä olisi vaikutusta kumppanin valitsemiseen. Tässä koen olevan suurimman eron miesten ja naisten välillä. Miehelle kumppanin tuloilla on yleensä hyvin vähän merkitystä

  Tunteet ja puhekyky
  Tähän on vaika sanoa juuri mitään. niin paljon eroa on tässä asiassa ihmisten välillä. Huomaan kyllä, että omissa parisuhteissani nainen voi hyvin puhua pari tuntia illassa omasta työstään ja itse en tuo työasioita yleensä kotiin keskusteluun.

  Elämäntyyli
  Ei ole liikaa toivoa kumppanilta terveellisiä elämäntapoja, mutta esimerkiksi absolutistimiehen on äärimmäisen vaikeaa löytää itselleen naista. Naisen pitäisi myö suoda miehelle, että kaupunkilomat eivät välttämättä kiinnosta eikä ehkä ulkomailla matkustelu muutenkaan.

  Seksitaidot
  Tuo valtavan kalun ihannointi on tosiaan miesten omassa päässä, Itse toivoisin, että naisilta poistuisi asenne, että miehen kuuluu tyydyttää nainen. Mitä jos nainen ottaisi itse vastuun orgasmistaan hieromalla sitä klitoristaan yhdynnän aikana.

  Voisin sanoa, ettyhtä poikkeusta lukuunottamatta kaikki kumppanini (joiden kanssa asia on tullut puheeksi) haluavat, että mies ”ottaa” naisen, dominoi sängyssä jne. Olen myös törmännyt pariin tutkimukseen,joissa on saman suuntaista tulosta. Suurin osa naisista siis tykkää tuon kaltaisesta toiminnasta, mikä on kuulemma aikuisten fantasiaa pornofilmeissä eli, että mies dominoi, läpsyttelee pakaroille, vetää hiuksista ja rynkyttää menemään. Siinä on ollut kiltille ja kunnolliselle miehelle opettelemista

  • Pinni sanoo:

   ”On todella iso joukko naisia, jotka valitsevat jopa omat kaverinsa toimeentulon perusteella.” Missä näitä naisia oikein on? Toki kannattaa sen verran miettiä pintaa syvemmälle, että esimerkiksi opiskelukavereista tulee usein läheisiä ystäviä ja opiskelukaverit yleensä päätyvät samanlaiseen työhön ja sosioekonomisesti samantapaiseen asemaan. Ei kai tämä suoraan tarkoita, että kaverit on toimeentulon perusteella valittu?

   ”Miehelle kumppanin tuloilla on yleensä hyvin vähän merkitystä.” Olen nähnyt kaksi tilannetta joissa naisen tulotasolla on ollut miehelle väliä. Molemmissa nainen oli parempituloinen (ja korkeammin koulutettu) kuin nainen, ja ainakin toisessa tapauksessa oli selvästi kyse kateudesta joka lopulta päätti koko parisuhteen. Naisia ei miesten pienemmät tulot näissä tapauksissa haitannut.

   ”Voisin sanoa, ettyhtä poikkeusta lukuunottamatta kaikki kumppanini (joiden kanssa asia on tullut puheeksi) haluavat, että mies ”ottaa” naisen, dominoi sängyssä jne. Olen myös törmännyt pariin tutkimukseen,joissa on saman suuntaista tulosta. Suurin osa naisista siis tykkää tuon kaltaisesta toiminnasta, mikä on kuulemma aikuisten fantasiaa pornofilmeissä eli, että mies dominoi, läpsyttelee pakaroille, vetää hiuksista ja rynkyttää menemään.” Herra vetää taas mutkia suoriksi. Suurin osa ihmisistä on luultavasti (ja ymmärrettävästi) taipuvaisia pitämään petikumppaneista, joiden toiminta on määrätietoista ja itsevarmaa. Joku voisi kutsua tätä myös ”ohjien ottamiseksi”, mutta ei tämä automaattisesti tarkoita S/M-tyylistä toimintaa, edes kevyttä.

  • Eevia sanoo:

   Hmm..
   Minä olen seurustellut 198cm ja 165cm pituisen miehen kanssa ja kaikenlaista siitä väliltä. On ollut hintelää punkkaria ja lihaksikasta bisnesmiestä.

   On ollut opiskelijaa ja hyvä tuloista..
   Yhä tänä päivänä arvostan avokissani niitä asioita joita olen aina miehissä etsinyt.
   Sitä että mies saa minut nauramaan, hän on ennakkoluuloton, kokeilun haluinen ja todella läsnä kun tarvitsen kuuntelijaa.
   Älykkyydestä ja keskustelutaidoista ei myöskään ole haittaa.
   Sänkyhommatkin yleensä ratkeaa aina ajan kanssa yhdessä etsien kun molemmat saa toiveensa pöydälle. Tätä kaikkea voi tulla minkälaisessa paketissa tahansa.
   Josko ei teini iän ihastuksia (”ihanan söpö” – juttuja) lasketa niin samat asiat miehissä ovat viehättäneet aina minua.
   Epäilenpä että aika moni samalla linjoilla minun kanssani ainakin mitä minun ystäväni sanovat.

  • Mari sanoo:

   Pituus? Taitaa pitkä mies kuvitella nyt omiaan, jos on siinä käsityksessä, että naisille miehen pituus olisi jotenkin tärkeää. Mua viehättää se, että pystyy katsomaan miestä silmiin eikä vain sieraimiin.

  • JustMe sanoo:

   Olet ehkä oikeassa siinä, että naisille miehen pituus on sama kuin miehille naisen ylipaino; tietty toleranssi sallitaan.

   Yleisesti ottaen voi varmaan sanoa että samanpituiset tai pidemmät miehet käy ilman mutinoita. Jos on lyhyempi, se aiheuttaa vähän mietintää ja on henkilöstä kiinni miten suhtautuu.

   Jos ystävilläsi on joku älytön kriteeri 185cm niin se on heidän pinnallisuuttaan asiassa.

   Olettaisi että miehillä on yleisesti ottaen sama naisen painon suhteen; kunhan painaa vähemmän kuin mies itse?

   Tuloissa sama homma; ihan sama mitä tienaa kunhan se on vähemmän kuin itsellä ellei molemmat ole hyvätuloisia, jolloin raha ei ole päivittäinen puheenaihe ja siksi tulot merkityksetöntä? Tämä oman kokemuksen mukaan.

   Jos nainen tienaa huomattavasti enemmän ja etenkin jos mies on pienituloinen, se aiheuttaa ongelmia, nimenomaan miehen päässä tai ympäristön paineesta.

   Ystävyyssuhteista olen osittain samaa, osittain eri mieltä ja tämä liittyy suhteen kontekstiin. Jos kyseessä on harrastuspiirissä tavattu, niin yhteistä on harrastus. Perheelliset jos tapaa muskarissa tmv niin elämäntilanne on sama.

   Ainut missä tulotaso vaikuttaa kaveripiiriin on opiskeluaikaiset kaverit, koska heidän kanssaan yhteistä on nimenomaan se ammatillinen osaaminen. Jos etenee samansuuntaisesti uralla, niin yhteys voi säilyä. Jos toinen nousee johtoportaaseen ja toinen jää pätkätöihin työntekijätasolle, niin kuilu näkemyseroissa on aika iso.

   Ero miesten ja naisten suhteen asiassa on se, että miehet ovat kaveriporukka-tyyppejä ja porukkaan mahtuu kaikenlaisia, keskustelu liikkuu yleisellä tasolla kun naiset puolestaan haluaa läheisiä ystäviä ja puhua henkilökohtaisella tasolla.

 • QW sanoo:

  ”Nainen etsii tyyppiä, jota on kiva katsella. Ei se ole pinnallista, vaan ihan asiallinen kriteeri.”

  Onko sitten olemassa mitään kriteeriä, jota voi kutsua pinnalliseksi? En tässä mitenkään siis tuomitse kenenkään (naisen tai miehen) parinavalintakriteerejä. Kiinosti vain, miten tuota sanaa käytetään tai pitäisi käyttää ja jääkö se tyhjäksi käsitteeksi, joka ei sulje sisäänsä yhtään mitään.

 • Hohhoi sanoo:

  Kröhöm, kyllä vaan miehissäkin hyvät yksilöt ovat kranttuja. Eli ei kelpaa tyhmä ja/tai ruma/lihava nainen. Ei sinne päinkään, että mikä tahansa naaraspuolinen kävisi!! Ei hiljaisemmillekaan ”tavallisille” miehille toimi mikä tahansa karjuva ja pesemätön matami. Ja plus, että tuossa seksitaidot-kohdassa menee pahasti pieleen – naisen seksitaidot on vähintäänkin yhtä tärkeät kuin miehen. Ei se ole niin, että nainen ottaa sen kuin palveluna ja vain hänen toiveillaan on väliä. Lukuisat miehet ahistuvat juuri tällaisesta, että nainen ei saa mitään itse aikaiseksi ja odottaa vain palvelua. Naisen iloisuus ei saa eikä pidä olla miehestä kiinni, itse otettava vastuu siitä!

  • balanssi sanoo:

   Miesten ja naisten parivalinnasta on tehty paljon tutkimuksia. Deittisivusto OK-Cupid on tehnyt tästä ”kelpaavuudesta” yhden.

   Näytettäessä miesten kuvia naisille, niin naisten mielestä 80% oli keskimääräistä huonomman näköisiä miesten kokdalla tilanne on suurin piirtein fifti-fifti https://techcrunch.com/2009/11/18/okcupid-inbox-attractive/

   Tästä siis varmaan tulee sellainen ajatus, että miehetkin ovat hyvin valikoivia, koska tuohon 20% iin miehistä kohdistuu valtava kysyntä.