Naisille ei kelpaa tavallinen, kunnon mies. Ei sitten millään. Miehen pitää olla tumma, komea, raamikas, pitkä, lihaksikas, hoikka, miehekäs, rikas, koulutettu, tunteellinen, supliikki, hauska, jännittävä, spontaani, karski, herkkä, liikunnallinen, runollinen, hyvässä asemassa, puhelias, syvällinen, kiltti, kätevä käsistään ja hyvä sängyssä. Siis alkajaisiksi.

Sanovat miehet. Aika monet naiset ovat eri mieltä, mutta sillä ei ole väliä, koska miehet kyllä tietävät paremmin mitä naiset haluavat. Ja naisten vaatimukset ovat aivan kohtuuttomia!

Ehkä naisten vaatimukset tuntuvat kohtuuttomilta, jos itselle kriteeriksi riittää se, että toinen on vastakkaista sukupuolta. Aika monille miehille tuntuukin riittävän, että saa naisen. Millaisen naisen, se on toisarvoinen seikka! Tai sitten luetellaan hirveä määrä ulkonäkö- ja ikäkriteereitä, juuri niitä samoja, joista naisia kritisoidaan.

Mitä naiset sitten haluavat? Kaikilla on omat mieltymyksensä, mutta harvoin ne kovin kummoisia ovat. Esimerkiksi:

Ulkonäkö ja hygienia

Nainen etsii tyyppiä, jota on kiva katsella. Ei se ole pinnallista, vaan ihan asiallinen kriteeri. Miksi sitä haluaisi herätä jonkun röllipeikon vierestä? Muista myös, että röllipeikon ja miesmallin väliin mahtuu aika monenlaista miestä. Ja jos katsoo pariskuntia missä tahansa, niin hyvin monenlaiset miehet tuolla monenlaisten naisten käsipuolessa kulkevat.

Ulkonäköön liittyy myös hygienia. Jos koet, että hampaiden pesu on liian haastava tehtävä, miten luulet että jaksat toista ihmistä elämässäsi?

Tulot

Miehet uskovat sitkeästi, että naiset haluavat rikkaan miehen. No suoraan sanottuna hyvätuloisuus tai omaisuus ei ole haitaksi. Miksi ihmeessä olisikaan? Mutta hyvin harva etsii kumppania sillä mielellä, että rikkaus on tärkein tekijä.

Oikeasti vaatimus on deitti-ilmoituksista tuttu ”omillaan toimeen tuleva”. Harvalla naisella on sellainen palkka, että hän voisi alkaa elättää aikuista miestä itsensä ja mahdollisten lapsien lisäksi. Suurin osa naisista on tyytyväinen siihen, että kumpikin tienaa sen verran, että ihan mukava peruselämä onnistuu. Pienituloisuuskaan ei ole ongelma, kunhan se ei ole vienyt miestä pikavippikierteeseen tai peliongelmiin.


Kuva Maddi Bazzocco, ylin kuva Noah Sillman.

Tunteet ja puhekyky

Jos haluaa huonekasvin, voi ostaa huonekasvin. Jos haluaa elämänkumppanin, haluaa tyypin joka tekee muutakin kuin möllöttää olohuoneen nurkassa roskaamassa ja vaatimassa lisää juotavaa.

Miksi haluat parisuhteen, jos et halua ilmaista kiintymystä, rakkautta ja ihailua kumppaniasi kohtaan? Jos normaali kommunikaatio ja rakkaudenosoitukset ahdistavat, on parempi olla yksin.

Elämäntyyli

Yleisimmät elämäntyyliin liittyvät vaatimukset naisilla liittyvät terveyteen ja hyvinvointiin. Naiset haluavat miehen, jolla ei ole päihdeongelmaa ja joka jaksaa toimia tavallisessa arjessa.

Liikunnalliset naiset kaipaavat viereensä samanlaista kumppania, mutta isoja lihaksia ja pyykkilautavatsaa toivoo hyvin harva. Jos ajattelet, että jonkinlainen fyysinen aktiivisuus, muunkin ruoan kuin einespizzan tai pyttipannun syöminen ja alkoholin käytön pitäminen kohtuuden rajoissa on mahdoton vaatimus, voi olla hyvä pohtia miksi kohtelet itseäsi kuten kohtelet? Kaikki tykkäävät laiskotella ja syödä roskaruokaa joskus, mutta itsestään kannattaa pitää huolta ihan oman itsenkin takia.

Seksitaidot

Ai naiset edellyttävät tuntikausien jyystämiskestoa ja hervotonta meisseliä? Höpönlöpön. Naiset toivovat, että mies kuuntelee naisen toiveet ja toimii niiden mukaan. Suurin osa naisista ei odota seksiltä mitään muuta kuin sen, että se on myös häntä varten ja kivaa myös hänelle. Mikäli tämä tuntuu liialliselta ja vaativalta, voi omaan käteen tyytyminen olla kaikkien kannalta parempi ratkaisu.

Jos nämä vaatimukset kokee kohtuuttomiksi, kannattaa miettiä onko ylipäätään parisuhteeseen soveltuvaa tyyppiä!

Burnout olikin mahdollisuus

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 47 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

47 vastausta artikkeliin “Naisilla on nykyään niin mahdottomat vaatimukset, että kunnon mies jää yksin!!”

 • Onnellinen yksin sanoo:

  Itsellä viimeisin suhde päättyi minun toimestani siksi, että en jaksanut elättää, hoivata, palvella ja palvoa miestä samalla kun hän itse siipeili, luisti kaikesta vastuusta ja kaiken kukkuraksi asetti itsensä kaikessa minun yläpuolelleni: hänellä oli hienompi auto, parempi kroppa, kalliimpi koti, fiksummat lapset, parempi suku ym ym. Jättäessäni hänet hän oli kovin hämmäsynyt, kaikkihan oli meillä niin hyvin, eikä hän pettänyt tai lyönyt minua. Eli oletus ilmeisesti oli, että minun olisi pitänyt olla nöyrän kiitollinen hänenlaisestaan miehestä, koska mieshän on silloin taivaan lahja naiselle, kun ei petä tai lyö. Muusta viis.

  Minulle tämä ei riittänyt. Kohtuuton nainen vaatimuksineen siis.

 • Äiti 74 sanoo:

  70% avioliitoista päätyy eroon ja monessa liitossa käydään vieraissa. Mitä tämä kertoo? Minulle ainakin sen, että otetaan kumppani, joka ei itselle sovi. Mitä täälläkin lukee, niin yleensä siinä on lapset tehty suhteeseen, jossa on ongelmia ollut jo roppakaupalla ennen lapsien tuloa. Olisiko niin, että naiset menee se edellä, kuka niitä lapsia suostuu tekemään. Kuvitellaanko, että kyllä se siitä, kun lapset tulee? Täällä saa jatkuvasti lukea valitusta huonoissa suhteissa olevilta. Miksi olette, mikä on mennyt vikaan? Miksi valitsit juuri tämän ihmisen perheen perustamiseen? Jokainen on vastuussa omasta elämästään, älkää olko niissä suhteissa, vaikka miehellä on kivat silmät ja hyvä kroppa, niin se ei takaa hyvää suhdetta. Meitä on moneen junaan ja kyllä tiedän itse naisia, joilla kriteerit on ulkonäössä. Onko näistä tullut hyviä suhteita? Ei ole, toinen toistaan huonommin mennyt kaikki. Eli oli Mies tai nainen, niin kyllä osalla on liian kovat kriteerit. Sitten on niitä, joille kelpaa kuka vaan kunhan on joku, yhtä huono vaihtoehto tämäkin…

 • Suometar sanoo:

  Aamen! Se on juurikin näin!

 • Hanski sanoo:

  Kunnon miehet ei jää yksin, vaan yleensä he ovat sellaisia jotka ei oikeesti sovi parisuhteeseen. Kyllä miehillä yhtälailla vaatimuksia. Minulla on tietyt kriteerit ja se on sallittavaa. Miksi olisi miehen kanssa joka ei kiinnosta millään saralla. Deitti ilmoitukseen on hyvä laittaa mitä hakee, eikä omat ole mitenkään mahdottomia.

 • Tiina sanoo:

  Raflaavasta otsikosta huolimatta tämä teksti on totta ja leppoisasti kirjoitettu.

 • Se oikea ei ole kauppalistaan kirjoitettavissa sanoo:

  Olen ehkä nirso, mutta toivoisin vain itselleni sopivaa kumppania. Sellaista, jonka kanssa ei tarvitse pinnistää tai jännittää. Ei ole vaatimuslistaa, pitää vaan loksahtaa kohdilleen. Jos itsensä elättää, se riittää minulle. Minä elätän itse itseni

 • Simo sanoo:

  Jep… Monet naiset on ainakin minulta vaatineet parempia tuloja, parempaa koulutusta, parempaa autoa, isompaa kikkeliä, parempia hiuksia… Aina on jotain miksi en kelpaa… Omalta kohdaltani tiedän ainakin, vaikka tuossa artikkelissa vähäteltiinkin ja pyrittiin kumoamaan nämä asiat, että se kuitenkin pitää paikkansa.

  • Marke sanoo:

   Jos tuollaisia vaatimuksia esitetään, ei kyse ole aidosta tunteesta, ainakaan rakkaudesta.
   Itse naisena minulla ei ole minkäänlaisia vaatimuslistoja. Riittää että synkkaa, molemmat saavat olla omia itsejään ja jaetaan riittävästi samanlaisia arvoja ja elämäntapaa, näitä siis riittävästi niin että molemmilla on hyvä olla.
   Kuten äitini aikoinaan sanoi; ”vertaisensa aina saa ja siitä pitää pitää kiinni”

 • Kokemusta on sanoo:

  Maku muuttuu. Nuorena hain tuleville lapsilleni isää, minkä sitten löysinkin. Nyt eronneena naisena kaipaan kumppania, en elätettävää. Niimpä asun yksin. Seurustelen, mutta miehellä on alkoholi-ja mielenterveysongelmia. Tapaamme lähinnä paneskelun merkeissä. Siihen on kyllä löydyttävä kriteerit täyttävä mies, jos ei seiso niin miksi tapailisin? Hän näyttää hyvältä, ei juo kun tapaamme, ja saan kunnon seksiä. Toki teemme yhdessä muutakin. Paremman ( lue: rikkaamman ja kunnollisemman) puutteessa menee siis vähän boheemikin mies. Ne ”kunnolliset” perheenisät kun löytyvät liian usein pettäjä-sivustoilta.