Pian on ystävänpäivä. Näin laimeasti Suomessa, ystävänpäivä. Ei täällä sovi romanttista rakkautta sillä lailla juhlistaa. Ei tehdä mitään numeroo.

Naisen pitää olla ystävänpäivänä tyytyväinen jos hän saa rakkaaltaan pusun poskelle. Lahjan tai ruusupuskan odottaminen on lapsellista, tyhmää ja prinsessaharhaista.

Prinsessaharhoja ja naisen lapsellisuutta on sekin, jos nainen toivoo puolisoltaan syntymäpäivälahjaa, äitienpäiväkahveista vastuun ottamista, muistamista vuosipäivänä tai jopa joululahjaa. Lahjat ja juhlat ovat lapsia varten, ei aikuisia, itsenäisiä naisia!

Toki nainen on lapsellinen mankuja silloinkin, jos hän odottaa että mies tuo kukkia silloin tällöin. Tai järjestää pieniä yllätyksiä. Tai vie treffeille.

Hyvin harva nainen uskaltaa Suomessa edes ääneen sanoa, että minä VAADIN sitä että saan merkkipäivänä lahjoja ja silloin tällöin romanttisia yllätyksiä. Jos julkkisnainen sanoisi näin, seuraisi kakkamyrsky somessa. Jos kaveripiirissä joku sanoisi näin, kohoaisi muutamakin kulmakarva. Siitä huolimatta, että seurueesta useampi saattaisi salaa toivoa samaa itsekin…

Jos nainen harmittelee sitä, että jäi ilman lahjaa, kukkia tai muistamista, alkaa kuorossa huutelu siitä, että milloin itse viimeksi annoit miehellesi lahjan tai järjestit yllätyksen. Vaikka taitaa se isossa osassa suhteita mennä juuri niin päin, että nainen muistaa juhlapäivät, tekee järjestelyt ja tuo arkenakin pikku yllätyksiä…


Ylin kuva Mariana Yarritu.

Eikä tämä naisten toiveiden vähättely tietystikään arkeen ja juhlapäiviin jää. Sama prinsessaharhaiseksi syyttely on käynnissä myös silloin kun nainen puhuu treffitoiveistaan tai suhdehaaveistaan. Saati sitten toiveestaan mennä naimisiin. Ai että sinua pitäisi kohdella kuin prinsessaa! Ai että pitäisi saada prinsessapäivä! Kasva aikuiseksi!

Mietitäänpä jos mies sanoisi, että hän haluaa naimisiin ja hienot häät. Ooo mikä mies, varsinainen romantikko! Tai jos mies sanoo, että hänestä on ihanaa, että vaimo varaa pöydän ravintolaan tai tuo ostaa sillon tällöin pienen lahjan? Ihana mies, hän arvostaa vaimonsa huomionosoituksia! Varmasti hän on myös hyvä mies, kun vaimo haluaa tuollaista tehdä! Entäs kun kuvio on toisin päin? Prinsessaharhainen nainen, joka vaatii päästä huomion keskipisteeksi! Ahne nainen joka odottaa että mies palvoo maata hänen jalkojensa alla!

Miksi me suomalaiset olemme tällaisia? Kuvitelkaapa italialaisia tai ranskalaisia naisia lynkkaamassa toisiaan siksi, että joku heistä toivoi saavansa kukkapuskan puolisoltaan… Mahdoton ajatuskin, eikö?

Mikään pakko ei ole haluta romanttisia lahjoja, ruusuja tai mitään yllätyksiä pelkästään siksi että on nainen. Eivätkä kaikki naiset tietystikään pidä esimerkiksi kukista ja suklaasta. Häistä tai kermakakkuhääpuvuista ei tarvitse haaveilla vain siksi, että sattuu olemaan jotain sukupuolta. Mutta miksi ne, jotka haluavat muistamista, huomiointia tai lahjoja olisivat jotenkin lapsellisempia tai liian vaativia?

Entä miksi se olisi huono asia, että nainen toivoo puolisoa, joka kohtelee häntä kauniisti ja hemmottelee? Miksi nainen ei saisi haluta olla pikkuisen prinsessa, on meillä sitä kyökkipiian osaa arjessa ihan riittämiin…

Nimim. Turha vaatimattomuus pois!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 17 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

17 vastausta artikkeliin “Nainen, sinä saat haluta olla prinsessa!”

 • Jape sanoo:

  Onko se tervettä touhua jos toinen raivoaa tästä aiheesta ihan vaan varmuuden vuoksi. Että toinen ymmärtäisi kuinka tärkeää hänen huomioiminen on.? Onko tervettä asetella rajoja suhteeseen muutenkaan varmuuden vuoksi? Mulla tulee miehenä ainakin sellanen olo että olen löytäny itselleni aika pahasti manipuloivan kumppanin joka on pian entinen kumppani.

 • Etsijä sanoo:

  Voi kyllä voi ostaa itselleen lahjan tai kaksi!Tottakai.Kyllä jokainen sen voi tehdä jos haluaa,äitikin.Olen ostanut itselleni lahjan monta kertaa.Olen äiti,vaimo,kaveri,hoitaja,järjestyksen valvoja,siivooja ja vaikka mitä.Antsaitsen lahjan.

 • Yksinäinen sanoo:

  En ole edes seurusteluaikana saanut mieheltäni yhtään lahjaa. Suuret puheet syntymäpäivän huomioinnista joka vuosi, mutta olen saanut todeta että pelkkää puhetta. Ei myöskään joululahjaa. Äitienpäivän huomiotta jättäminen sattuì eniten. Yritimme lasta 3 vuotta. Ostin odotusaikana kalliin isänpäivälahjan ja vaivauduin järjestämään yllätystä isänpäiväksi. Itse en saanut äitienpäivänä mitään, ei edes hyvän äitienpäivän toivotusta. On nää tälläset mieher totta. Mulle lähjat ja yllätykset on tärkeitä huomion ja rakkauden osoituksia. Olen tehnyt tietoisen päätöksen että jatkan itse mieheni huomiointia merkkipäivinä ja esim ystävänpäivänä. En vaan enää odota häneltä samaa, kun ei halua tai välitä minusta niin kaiketi paha oloni ja kyyneleeni ovat turhia.

 • Kyllästynyt sanoo:

  Mulle synttärit sun muut merkkipäivät on aina ollut tärkeitä. Ostan Rakkaalleni aina lahjan ajoissa synttäreille tai jouluski, silloin tällöin pieniä yllätyksiä ja joskus ostin jopa kukkia, lähinnä vinkkinä että mulle voisi niitä joskus myös tuoda. Jos mennään treffeille mä järkkään kaiken ja raahaan miehen puolipakolla mukaan. Oisko kaupan halpa 6 euron ruusupuska silloin tällöin niin iso juttu ostaa? Mulle se merkkais enemmän kuin kehtaan myöntää.

  • Avokas sanoo:

   Voi kuinka iloiseksi sitä tulusi jos sais joskus kukkapuskan ,olen samaa mieltä.Pieni ele ei paljon vaatisi.Sanon ihan suoraan välillä,että toisitko joskus kukkia mulle.Harvoin tulee,yleensä joulukukka.Aikaisemmin tuli synttäri-ja äitienpäiväkukka,ei enää.Ollaan siis toisella kierroksella,ei yhteisiä lapsia ole.Joskus kaupassa ihastelen jotain kukkaa niin kysytään ;haluisitsä ton ,voin mä ostaa sen sulle.Mutta mitään syntymäpäivä,joulu ,äitienpäivä tai yhteistämerkkipäivää ei muista millään lahjalla,minä kyllä ostan hänelle.Aikaisemmin ostin valmiiksi hänen lapsenlapsilleenkin ,mutta kun hänen lapsensa karttavat minua,niin olen miehen itse antanut hankkia.Mutta kyllä olisi ihanaa saada joskus jotain,ex-mieheni huomioi aina kaikki tärkeät päivät ,joten siksi tämä tuntuu niin haileelta.Ostankin itse itselleni mitä halajan .

 • Terapeuttista sanoo:

  Meillä on tänä vuonna lähisuvun kesken yhteiset synttärit, joihin jokainen ostaa itselleen lahjan. Näin jokainen saa mieleisen lahjan, ei tarvitse ostaa muille mitään ja lahjojen avaaminen yhdessä antaa arvokasta tietoa muille, mistä kukakin oikeasti tykkää.

  Ja tottakai muutenkin pitää ostaa itselleen lahjoja. Ei se ole itsekästä, vaan omien tarpeiden huomioimista.

 • Nimetön sanoo:

  En keksi mitään kamalampaa, kuin yrittää keksiä lahjaa tai muistamista toiselle ihmiselle 😅 Omalle miehelleni hankin lahjan, jos hän suoraan vinkkaa jonkun asian, jonka tahtoo. Mieluiten kirjallisena ja mukana linkki, josta pääsee suoraan tilaamaan kyseisen asian. Minä kerron rakastavani sillä, että tulen iholle, enkä halua pois. Että haluan seksiä mieheni kanssa. Tai voin vain kertoa kaipaavani häntä, jos ei olla hetkeen nähty. Jokainen ihminen näyttää rakkautensa eri lailla. Onnekseni meillä on on mieheni kanssa saman suuntaiset tavat, joten ymmärretään toisiamme ilman lahjontaa, tai muita romanttisia eleitä.

  • Nimetön sanoo:

   Nyt on ihan pakko vielä kommentoida. Minulla on synttärit tänään (kello on yli puolenyön), ja mieheni oli hommannut minulle lahjan. Revin sen juuri auki, ja sydänkuvioisesta paperista paljastui pinkki kankainen kasvomaski 😅😍😍 Siinä on oikein mukana vaihdettavat suojukset. Tämä tuli täytenä yllätyksenä, ja en juuri nyt olisi voinut keksiä parempaa lahjaa itselleni 😅 Ihana mies siis.

 • Sinikka -67 sanoo:

  Unelma että joskus joku muistaisi, näyttäisi että välittäisi, pieni ele että olen tärkeä ja merkkipäivä erottuisi edes jotenkin mukavasti siitä perusarjesta. Nyt useamman vuoden ollut sinkku mutta jo avioliitossa ja parisuhdeaikana juhlapyhät ja merkkipäivät olivat helvettiä, silloin olin aina ainakin yksin, puheluihin ei vastattu tai muuten vain oltiin kavereiden kanssa pitämässä hauskaa ihan kuin siitä päivästä olisi haluttu tehdä ikimuistoinen sillä negatiivisella tavalla.. tästä syystä tänäkin päivänä vihaan kaikkia juhlapyhiä ja päiviä mitä joskus odotin..

 • Nainen isolla N.llä sanoo:

  Kyllä, samaa mieltä että toivon hyvää, kaunista kohtelua ja pientä hemmotteluakin mieheltäni. Enkä edes usko sen olevan kohtuutonta. Jos siis mies oikeasti rakastaa sinua. Muistanhan minäkin rakastani pienin huomionosoituksin.

 • Mä joka päivä töitä teen...niin kotona kuin töissäkin sanoo:

  Meillä iso perhe,jossa äiti hoitaa perheen kaikki juhla, yms asiat.Leipoo kakut,hankkii lasten lahjat niin omille ja kavereiden synttäreille.Samoin myös jos tulee kutsu johonkin juhliin ,johon pitää viedä jotain.Joulu ja kaikki muut teemajuhlat jää äidin kontolle.Mies saa omina juhlapäivinään paremman päivällisen ,joko kotona tehtynä tai ravintolassa tarjottuna.Kaikki reissu,mökki varaukset saa äiti tehdä.Myöntää täytyy ,että olisi kiva itse olla yllätettynä jollain mukavalla yllärillä.Saan kyllä ruusuja hääpäivänä ja joskus pari kertaa vuodessa muulloinkin.Mutta kaipaisin myös joskus sitä ,että toinen osallistuisi enemmän.

 • Salluska sanoo:

  Ei onneksi noin jerkkejä miehiä taida ollakaan muualla kuin netissä. Työpaikan taukohuoneessa miehet ei ikinä oo yhtä sikoja. Naiset, älkää antako netin mieskuvan vaikuttaa omaan mieskuvaanne liikaa! Älkää viettäkö liikaa aikaa sellaisissa paikoissa netissä, joissa katkeroituneet, törkeät miehet purkavat tuskaansa/vihaansa!

 • Yksi jota ei muisteta sanoo:

  Itse kuulun juuri näihin jotka eivät koskaan saa niitä lahjoja… Ei äitienpäivänä, syntymäpäivänä eikä liioin ole joulunakaan näkynyt… Ja harmittaahan se, ihan julmetusti kun kuuntelee kavereiden puhuvan kuinka he saavat. Mutta olen yrittänyt keskustella eikä se vaan tuota tulosta. Itsepähän olen miehen valinnut ja romantikko hän ei todellakaan ole.

 • Anni sanoo:

  Tykkään eniten arjen pikku huomionosoituksista puolin ja toisin. Suklaata tai salmiakkia kaupasta, putsattu tuulilasi tai ommeltu nappi, väsähtäneelle tuotu kahvimuki, ystävälliset sanat…

 • Mummu sanoo:

  Minä kyllä ihmettelisin jos mun mies alkais kantaa kukkia ja lahjoja.Jouluna saan bensalahjakortteja kun mun autossa on muka aina tankki liian tyhjä.En piittaa lahjuksista sen kummemmin.Jos haluaa ystävänpäivä-tai muita lahjoja pitää olla myös itse valmis antamaan myös jotain.

 • Aada sanoo:

  Niinpä! 😍