Tuttu mutta varsin ikävä tunne monille lämpimillä säillä: sisäreidet hankaavat toisiinsa, iho rikkoutuu ja alkaa kirvellä.

Reidet hankautuvat kun yllä on hame, mekko tai lyhyet sortsit. Ongelma vaivaa monia naisia eikä ole painosta riippuvainen. Isot reidet saattavat hangata toisiinsa enemmän, mutta hankautumiseen riittää se, että reidet ovat lähellä toisiaan. Iho ei myöskään kysele sitä, tekeekö reisistä isot lihakset vai pläski!

Näin ollen hankautuminen on hyvin yleinen vaiva. Sekä ikävä. Kirvelevä hankauma tekee kävelemisestä hankalaa ja epämukavaa. Mikä siihen auttaisi?

Yksi vaihtoehto on siirtyä pitkiin sortseihin tai capreihin, mutta kaikki eivät halua niitä käyttää. 80-90-luvuilta tuttu housuhame myöskin ratkaisee ongelman, mutta ainakin me sitä nuorena käyttäneet tunnemme jossain määrin ällötystä jo pelkästä ajatuksesta! Ja onhan kesällä kiva päästä käyttämään mekkoja ja hameita!

Hankautumisen estämiseen on kaksi keinoa: estää reisien koskeminen toisiinsa tai lisätä liukastetta niiden väliin.

Siispä kokeile näitä:

– Pyöräilysortsit. Pue ne hameen alle ja reidet eivät hankaudu! Parhaat ovat ohuet ja liukasta materiaalia. Pyöräilyhousut ovat nyt in koska Kim Kardashian käyttää niitä, joten löydät sortsit mistä tahansa ketjuliikkeestä. Myös marketeista löytyy usein, sekä tietysti netistä. Rohkeimmat jättävät hameen päältä pois – jos se kelpaa Kimille, niin miksei myös meille!

– Hankautumisen estäjät. Netissä myydään tähän tarkoitukseen tehtyjä asusteita. Kyseessä on pötkön muotoinen kangas, joka pujotetaan kumpaankin reiteen, vähän kuten leveä sukkanauha. Tunnetuin malli on Bandelettes. Näppärä ompelee vastaavat itse.

– Erilaiset liukasteet. Liukasteen sopivuus riippuu omasta ihostasi, mutta yleisimmin toimivat silikonipohjaiset aineet, sillä ne tekevät ihosta liukkaan ja pysyvät pitkään. Ohuista kosteusvoiteista ei ole niin paljoa apua, mutta nekin ovat tyhjää parempia. Tässä vaihtoehtoja:

* Hankausta estävä aine. Ns. rakkopuikko tai -suihke toimii monille. Näitä myydään sekä kenkätarvikkeissa että urheiluvarusteissa. Ensimmäiset on tarkoitettu rakkojen ehkäisyyn ja jälkimmäiset esimerkiksi pitkän matkan juoksussa syntyvien hankaumien ehkäisyyn. Sisältävät paljon silikonia ja tekevät ihosta liukkaan.

* Vaseliini. Vaseliini liukastaa ihoa ja pysyy pitkään. On myös käytössä varsin edullista.

* Öljy. Ihoöljyt liukastavat ihoa ja pysyvät pidempään kuin tavalliset kosteusvoiteet – mutta eivät niin pitkään kuin silikonipohjaiset tuotteet.

* Talkki. Talkki imee hikeä ja pitää ihoa kuivempana. Vauvojen talkkia myydään kaikkialla, ja kosmetiikkaliikkeistä saa hajustettua talkkia.

* Stick-deodorantti. Stick-muotoisen deodorantin pitäisi toimia kuten rakkoja ehkäisevä puikko ja sopia hätäratkaisuksi, mutta väitetään että se ei pysy kovin hyvin.

* Primer. Kallista primeriä ei ehkä viitsi hirveästi lätkiä pitkin reisiä, mutta hätäratkaisuksi silikonipohjainen primer soveltuu erinomaisesti!

* Paniikkitilanteessa voi kokeilla myös puuteria tai kuivashampoota. Kotoa saattaa löytyä myös silikonipohjaista liukuvoidetta, joka saattaa sekin toimia.

Viimeisenä vaihtoehtona voit kokeilla sitä, että kävelet jalat tosi kaukana toisistaan! Sano kaikille että se on uusin treenivillitys Ameriikoista, niin kukaan ei ihmettele!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

6 vastausta artikkeliin “Näin vältät sisäreisien hankautumisen!”

 • päärynä sanoo:

  Paras apu on Triple Dry deodorantti. Estää reisien hikoilun, eikä mitään ongelmaa! Ei hiosta, ei purista eikä myöskään tarhaa vaatteita. Kun käyttää hetken aikaa päivittäin, niin lopulta riittää kerta viikkoon.

 • Nuuka sanoo:

  Ei tarvitse olla edes talkkia, perunajauho toimii tääysin samoin! 😉

 • Heidi sanoo:

  Sukkahousuista leikkaamalla lyhyet housut hameen alle☺️ halpaa ja toimii 😁

 • Paksusääri sanoo:

  Blackhorsen pidempipunttiset bambualushousut. Ei hiosta ja tuntuvat mukavalta 👍

 • Perintöreidet sanoo:

  OTin muistaakseni zalando loungesta sellaiset ihonväriset pitkälahkeiset spanxit. Tukevat myös hieman kesälomalla turvonnutta massua.
  Ihana olo – toimii!

  Aion myös tilata ne sukkanauhatsydeemit.

 • Työkseen kävelevä sanoo:

  Linola toimii myös ..sekä ehkäisee, että auttaa jo syntyneeseen hiertymään.