Palasitko tänään töihin? Vai onko ensimmäinen kuukausi töitä jo takana?

Mitenkäs on lähtenyt hommat käyntiin? Onko vähän takkuista ja vaikeaa? Et ole yksin!

Siksipä tässä ohjeet siihen, miten palaat töihin (ja pysyt siellä) kuin aikuinen!

Muista nämä:

– Et välttämättä tarvitse uutta reppua tai vaatteita. Vain jos olet kasvanut edellisistä ulos tai ne ovat tosi kuluneet. Kaikkea ei voi saada! Sitäpaitsi nykyään pitää kuluttaa harkiten. Jos on ihan pakko saada jotain ihkua, niin osta vaikka uudet jumppatrikoot. Edelliset jäivät ehkä kesän aikana pieniksi?

– Töissä käytetään työvaatteita. Kyllä, nyt pitää laittaa kengät ja kenkiin sukat. Saat päättää vaatteet ihan itse, kunhan ne ovat järkevät. Laita ne valmiiksi tuolille aamua varten, niin ei tule sitten kiukkua kiireessä! Muista, että vaatteiden pitää olla puhtaat. Se on ehkä sun lempicollari, mutta se menee pesuun jos se on likainen!

– Hiukset kammataan aamulla ennen töihin lähtöä.

– Myös hampaat harjataan! Kyllä, heti aamusta!

– Älä riitele hallinnon Anun kanssa, joojoo Anu aloittaa aina mutta ole sinä aikuinen ja lopeta. Kaikkien kanssa pitää tulla toimeen!


Kuva Jeshoots.com.

– Arkisin mennään ajoissa nukkumaan ja viikonloppuisinkaan ei saa valvoa älyttömästi. Voit valvoa korkeintaan tuntia myöhempään viikonloppuiltaisin, muuten menee unirytmi sekaisin ja sitten olet väsynyt ja vihainen koko alkuviikon. Se ei ole kenellekään kiva juttu!

– Töissä on ruoka-ajat, eikä töissä juodakaan miten sattuu. Et voi koko ajan ryystää olutta samalla kun puuhailet jotain.

– Uudet ja vanhat harrastukset merkitään kalenteriin. Älä aloita uutta harrastusta jos kuitenkin kyllästyt siihen heti! Jos jotain aloittaa, pitää pystyä sitoutumaan myös! Jos nyt ilmoittaudut sinne zumbaan ja italiankurssille, niin käyt siellä sitten ainakin jouluun asti! Kipeänä saa olla pois, muuten ei!

– Muista pestä kädet aina aamulla kun tulet töihin, jokaisen vessassakäynnin jälkeen ja ennen kuin alat syömään. Eihän me haluta mitään flunssakierteitä jotka kaataa koko osaston, eihän?

– Muiden harjoja ja hattuja ei lainailla! Täitartunta on ikävä juttu sekin!

– Muista iloinen asenne! Älä mangu että ”mä en haluu mennä töi-hiii-iiin”, aikuisten pitää käydä töissä ja sillä sipuli.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.