Vauvat ovat iiiihania!!! Mutta vaipanvaihto ei ole ihanaa.

Se on rasittavaa hommaa yksinkertaisesti siksi, että sitä joutuu tekemään niin usein. Erityisen rasittavaa se on siinä vaiheessa, kun olet saanut topattua lapselle kolme kerrosta talvivaatteita sisävaatteiden päälle, ja sitten haistat että jaahas se kakka tuli sitten nyt. Perinteinen niskakakka rasittaa vaikka vauvalla olisi päällä vain body.

Ja tietenkin vaipanvaihtotarve on justiinsa silloin, kun olet asettunut LOPULTAKIN sohvalle lepäämään ja katsomaan vaikka Temppareita, ja nyt pitäisi nousta ylös vaipanvaihtoon äääh.

Tarvitaan siis ovelia kikkoja, joilla kumppanin tai jonkun muun paikalla olevan henkilön saa suorittamaan vaipanvaihdon!!! (Samoja kikkoja voi toki hyödyntää myös muiden itselle epämieluisten lastenhoitotoimenpiteiden kohdalla, tai kun muuten vaan laiskottaa.)

Vuorottelu

Sano, että vaihdat vaipan ensi kerralla. Voit toki sanoa saman jutun sitten uudelleen, ja taas uudelleen. Ties vaikka toimisi!

Kehuminen

Sano toiselle, kuinka erityisen hyvä hän on vaihtamaan vaippoja. Se sujuu niin nopeasti ja kätevästi ja vauvakin on tyytyväinen! Jos kyse on esimerkiksi hampaiden harjauksesta, kehaise kuinka tarkkaan ja huolella toinen osaa pienet hampaat pestä – ei varmasti ole reikiä vielä viisikymppisenäkään kun noin upeasti harjaat!

Vaihtokauppa

Sano, että hoidat vastineeksi jonkun muun homman. Huom. Jos pyrit olemaan oikeasti ovela, valitse jotain kivaa mistä ei ole vaivaa tai sellaista, mitä tarvitsee tehdä tosi harvoin, jos ikinä.

Palvelus

Palveluksen tarjoaminenkin on vaihtokauppa, mutta sokerikuorrutettu sellainen! Sano että ”Voi hitsi kun mä olin just menossa laittamaan sulle herkullisia voileipiä! Jos sä vaihdat vaipan niin mä teen ne sulle!”. Kyllä muuten toimii!


Kuva Janko Ferlic.

Syyllistäminen

Jos painostat vaipanvaihtoon vauvan isää, muistuta häntä siitä, että nykypäivänä kukaan ei kiistä isän merkitystä lapselle. Ehkä se on ennemmin niin että lapsen kehitys häiriintyy ja hän saa traumoja, jos isä on etäinen eikä viitsi edes tämän kerran vaippaa vaihtaa, ihanko totta sinä haluat laiskuuttasi ottaa sen riskin! (Huom. Älä käytä tätä kovin usein, voi aiheuttaa turhaa skismaa välillenne sekä ihan oikeaa syyllistymistä!)

Kyvyttömyys

Esitä, että olet yhtäkkiä ihan toivoton tumpelo. Ajattele kaikkia niitä ostoskanavamainoksia, joissa ihminen ei osaa silputa vihanneksia tai joissa purnukat kaatuvat ja kahvit roiskuvat rinnuksille. Sähellä samalla tavalla, ja ehkä toinen ajattelee että on kaikkien kannalta helpompaa hoitaa homma itse.

Teatteri

Sinähän olet väsynyt, eikö niin? No näyttele vielä vähän enemmän väsynyttä. Ei, vielä enemmän! Olet LOPUTTOMAN UUPUNUT! Sinusta ei kerta kaikkiaan ole tähän, sinulla ei ole voimia edes sanoa lausetta loppuun: kulta minä en…

Sairaudet

Kenties sinulle on puhjennut ihottuma käsiin? Ehkä sinulla on kynsivallin tulehdus? Ehkä kissa raapaisi käteesi haavan?! Ai ai ai, nyt et voi mitenkään altistua kakkabakteereille!

Lavasta onnettomuus

Ole muka matkalla vaipan vaihtoon tai harjaamaan lasten hampaita, mutta esimerkiksi lyö varvas ovenkarmiin (älä kovaa, se sattuu hirmuisesti!). Voivottele suureen ääneen ja istahda lattialle potemaan, kenties pääset pälkähästä! HUOM. Älä lavasta onnettomuutta vauva sylissä ettei satu oikeaa onnettomuutta!!!

Seksillä kiristäminen lahjominen

Kenties toista motivoisi vaipanvaihtoon se, että vihjaat että sinulta löytyy intoa petipuuhiin kunhan saat ensin levätä! (Huom. Tätä ei kannata käyttää huijausmielessä, tulee muuten katkeruutta ja pahaa mieltä.)

Muistuta kaikkia siitä, mitä olet jo joutunut kärsimään

Jos olet lapsen synnyttänyt äiti, ala kertomaan kuuluvalla äänellä mitä olet jo joutunut kärsimään ja uhraamaan. Lapsi oli siis MELKEIN kymmenen kuukautta mahassa ja närästi ja jalat turposi ja synnytyskin kesti kaksi vuorokautta ja onko tässä pakko mennä yksityiskohtiin siitä mitä ne kaksi vuorokautta tekivät SILLE ALUEELLE?! Että eiköhän joku muu nyt voi ottaa vastuun tästä hommasta!

Jos et ole itse synnyttänyt kyseistä lasta, keksit varmasti muita kärsimyksiä joita olet joutunut kokemaan!!

Kauneudenhoito

Sano, että lakkasit juuri kynnet ja että lakka menee pilalle, jos joudut pesemään kätesi. Mikäli tarve lakata kynsiä kyseenalaistetaan, kysy haluaako toinen että muutut aamutakissa laahustavaksi harmaaksi möröksi joka on pessyt hiukset viimeksi toissaviikon tiistaina ja jolla on kaurapuuroa naamassa!! Niin SITÄKÖ sä haluat?!

Ennakointi

Ennakoi milloin se kakka tulee. Ennakoinnissa auttaa tarkkanenäisyys. Kun huomaat, että tilanne alkaa olla ns. päällä, kehitä jotain puuhaa josta et voi irrota. Soita tärkeä puhelu tai kampaa takkua toisen lapsen hiuksista. Jos teillä on useampi vessa, säntää suihkuun – kenties kakkatilanne hoituu sillä välin kuin itsestään!

Pyyntö

Silmiin katsominen ja kaunis ”ole kiltti” -pyyntö voi hyvinkin toimia. Pyynnön toteuttamisen jälkeen kannattaa sanoa reippaasti kiitos! Kokeile rohkeasti!

Huom!! Ekstravinkki! Monet isät haluavat näyttää julkisesti olevansa hyviä isiä. Pidä siis huolta siitä, että teillä kotona lappaa koko ajan porukkaa ja vieraita. Vieraskoreilevat isät vaihtavat vaipat yleensä ihan mukisematta, koska sillä saa ihailua!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia