Some kiehtoo enemmän kuin ulkoilu, ruokaa on koko ajan kaikkialla saatavilla ja joka paikkaan liikutaan autolla. Nykyinen elämäntapa altistaa lihomiselle sekä lapset että aikuiset.

Uuden tutkimuksen mukaan nykylapsista yli puolet on vaarassa päätyä ylipainoisiksi aikuisiksi. Riski on olemassa myös niillä lapsilla, jotka eivät ole ylipainoisia jo nyt.

Ylipaino on tutkitusti yhteydessä moniin terveysongelmiin ja sairauksiin, joten kaikki varmasti toivovat lapsilleen normaalipainoista aikuisuutta ihan pelkästään terveyssyistä.

Voiko asiaan siis vaikuttaa? Voi, sanovat asiantuntijat. Tärkeintä on opettaa lapsille kohtuutta sekä kyky tunnistaa nälkä ja kylläisyys. Nämähän eivät välttämättä ole helppoja rasteja aikuisillekaan!

Lisäksi nämä kolme neuvoa auttavat:

1. Vältä sokerisia juomia

Sokeristen juomien kuten mehun, limsan ja energiajuomien kulutus lisää lapsen ylipainon todennäköisyyttä. Älä osta ja tarjoa lapselle mehuja ja limuja muuta kuin poikkeustapauksissa ja harvoin.

2. Syökää yhdessä

Näytä itse mallia siitä, millaisia ovat tasapainoiset ja terveelliset ateriat. Syökää yhdessä aina kun mahdollista, kohtuullisia annoksia monipuolista ruokaa. Jättäkää laitteet pois syömisen ajaksi ja istukaa yhdessä alas 20 minuutin ajaksi.

3. Opeta lapsi tunnistamaan nälkä

Lapset ja aikuisetkin syövät helposti pelkästään tylsyyteen tai käsitelläkseen tunteitaan. Opeta lapsi sen sijaan tunnistamaan oikea nälkä, ja käsittelemään tylsistymystä tai ongelmia muulla tavoin.

Lisäksi yrittäkää viettää aktiivista elämää joka päivä, sen sijaan että kulkisitte joka paikkaan autolla tai julkisilla ja viettäisitte vapaa-ajan sohvalla. Lapsena opitut elintavat kantavat pitkälle aikuisuuteen.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia