Onko tullut vedettyä suklaata ämpärikaupalla näin pyhien aikaan? Ehkä kaksin käsin muitakin jouluherkkuja, ja vyö jo kiristää? Älä hätäile!

Briteistä kuuluu siinä mielessä lohdullisia uutisia, että klassinen uskomus lihavat on leppoisia on tutkimuksen valossa osoittautunut todeksi.

Ylipaino on tutkitusti yhteydessä moniin sairauksiin ja vaivoihin, kuten kakkostyypin diabetekseen. Ylipainosta puhuttaessa keskitytään pitkälti terveyshaittoihin, eikä siinä nähdä mitään positiivista. Brittitutkimuksen mukaan korkea BMI eli painoindeksi voi kuitenkin vaikuttaa mielialaan positiivisesti ja tehdä ihmisestä vähemmän hermostuneen.

Ylin kuva Patrick Fore.

Tutkimuksessa käytiin läpi 500 000 britin terveystietoja. Tutkimus käsitti sekä miehiä että naisia iältään 37-73 vuotta. Tässäkin tutkimuksessa kävi ilmi ylipainon ja terveysongelmien yhteys, mutta lisäksi löytyi yhteys ylipainon ja rauhallisuuden välillä.

Korkeampi BMI oli yhteydessä siihen, että ihminen kuvasi itseään vähemmän hermostuneeksi kuin hoikemmat ihmiset. Syynä voi olla se, että syöminen vaikuttaa tunteisiin. Mikäli ruokavalio on kovin tiukka, se voi vaikuttaa ihmisen kykyyn säädellä tunteitaan.

Ainakin pyhien notkuvissa juhlapöydissä tulisi paha mieli, jos kaikesta pitäisi kieltäytyä!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.