Aikuisten lelut ovat nautinnollinen lisä petipuuhiin, oltiin puuhissa sitten kumppanin kera tai yksin. Lelujen huolellinen puhdistaminen on kuitenkin hyvä pitää mielessä leikkien jälkeen, muistuttaa nimimerkki Juniper:

”Muistelin tässä hetkeä kun mietin tosissani pieksänkö ukkoni vain laitanko salaa chiliä miehen ”leluihin”. Olen taistellut hiivatulehdusten kanssa koko alku aikuisuuteni ja antibioottikuurin jälkeen sain aina automaattisesti hiivalääkityksen. Vihdoinkin dieettaamisen, lääkekuurien, kaikkien kokeilujen ja lasten saannin jälkeen sain sen vihdoin hallintaan ja pärjäsin kymmenisen vuotta ilman alapään kutinaa ja kirvelyä. Mies sai osansa hoitovoiteista ja lääkkeistä ja opimme nopeasti varomaan, ettei mies vahingossa tartuttanut hiivaa minulle takaisin.

Pari vuotta sitten hiivatulehduskierre alkoi taas, antibioottikuuri pissavaivaan laukaisi sen ja lopulta sain pitkän pillerikuurin (Diflucan) sekä itselle että miehelle, lääkärin ihmetellessä kuinka hankala tapaukseni on. Roskiin meni niin kesto kuukautissuojat kuin kuukuppikin. Joutuisin myös heittämään roskiin aikuisten lelut, koska oli epäilys, että desinfioinnista huolimatta niihin oli jäänyt hiivasoluja.

Meillä on miehen kanssa yhteiset sänkyleikkien piristimet ja muutama oma kummallakin, sillä perussairauteni ja toistuvat hiivat ovat välillä tehneet yhteisestä nautinnosta hankalaa. Kumpikin kuitenkin tarvitsee paineiden purkua suht säännöllisesti ja siihen omakiva on joskus ihan hyvä.

Tökkäsin sitten valmiiksi pahan tuulisena miehelle roskapussin kouraan ja käskin viedä sen suoraan kaatopaikan SER-keräykseen, niin etteivät muut näe mitä siinä on. Mies katsoi lelujani ja kertoi että hänellä taitaa olla tunnustettavaa: Sai lopulta kerrottua, että voisiko toistuva hiivatulehdukseni olla lähtöisin hänen ”taskulampustaan” (siis fleshlight) kun ei ole muistanut sitä aina käytön jälkeen pestä, huuhdellut vain…? Rakas idiootti mieheni on siis itsekin saanut hiivatulehduksen, mutta hän on yleensä selvinnyt siitä todella helpolla, miltei huomaamattaan. Ja vaikka tiesi että olen todella tarkka seksilelujen pesemisestä, on unohtanut puhdistaa kunnolla omansa ja sitten tartuttanut hiivan takaisin minulle pesemättömän tekokolon kautta…

Sanon vaan että on ihme jos kukaan ei kuullut karjuntaani sisäisen lohikäärmeeni päästäessä raivonsa valloilleen, onneksi asumme omakotitalossa ja pahoillaan olevan mieheni visa vinkui hyvitellen mm. Kaalimadon sivustolla. Ulkoruokinnalta vältyttiin, mutta uhkasin, että saa testata olohuoneen sohvan nukkumisominaisuuksia viikon tai pari. Ja niin: Hiivatulehdusta ei ole ollut tuon episodin jälkeen 3 kuukauteen…”

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 10 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

10 vastausta artikkeliin “Muista pestä lelusi!! (Hiivavaroitus!)”

 • Xyz sanoo:

  Tuo oli ihan kevyt loppuhuipennus sentään. Pelkäsin jo että tapauksen mies lopulta ilmoitti käyttäneensä naisen dildoja (yök), niitä pesemättä. Siinä vois siirtyä aika pahat pöpöt (Ja suhde olla koetuksella… )

 • Nimetön sanoo:

  Seksilelujen hygienista on huolehdittava, vaikka ne olisi pelkästään omassa käytössä. Poikaystäväni kummasteli kerran että miksi pesen dildoni aina käytön jälkeen, vaikka se on täysin minun käytössä vaan.
  Selitin että peseytymätön seksilelu voi aiheuttaa pahimillaan sukupuolitauteja, hiiva taiko muita tulehduksia, vaikka ne olisi vaan yhden käyttäjän kautta.
  Itse en voisi ees kuvitella käyttäväni dildoani, jos siinä olisi edellisemmän käytön jämiä. Siksi, kannttaa olla tarkka.

  • Pohdin sanoo:

   Mitenköhän sukupuolitauti siitä lelusta tarttuu jos se on vain yhden käytössä?

  • LoveRose sanoo:

   Toivottavasti poikaystäväsi on sinua fiksumpi tapaus. Yksikään sukupuolitauti ei synny tyhjästä, eli ei pesemättömästä lelust saa sukupuolitautia.

 • Nimetön sanoo:

  Asiasta hieman viereen. Itselläni oli nuorempana usein virtsatieinfektioita ja antibioottikuurin jälkeen seurasi hiiva. Erään kerran infektio puski päälle viikonloppuna eikä apteekki ollut auki. Olin kuullut puolukan tehosta infektioon ja ajattelin ettei ota eikä anna, jos kokeilen, kun oli kuitenkin puolukkaa jääkaapissa. Ja kas, auttoihan se. Kolme-neljä kertaa päivässä reilu desi puolukkaa hunajan tai sokerin kanssa muutaman päivän (siis suun kautta😀 ja reilusti vettä) ja infektio on mennyt. Sen koommin en ole syönyt virtsatieinfektioon antibioottia. Aina kun tuntuu pienikin vinkaisu, niin puolukkaa parin-kolmen
  päivän kuuri. Tosin puolukkaan tottumaton vatsa menee helposti sekaisin, mutta mielestäni pieni vaiva siihen nähden, ettei tarvitse syödä antibioottia.
  Hiiva talttuu maustamattomalla jogurtilla. Siihenkään ei välttämättä tarvita apteekin tuotteita.

  • Nimetön sanoo:

   Karpalo on vielä tehokkaampi. Oulun yliopisto tutkikin karpalomehun tehoa muutamia vuosia sitten. Toimi.

  • Nimetön sanoo:

   Mä oon aina käyttänyt karpalomehua kun pissatulehdus tulossa. No kerran toimin kuiskaajana ja tunsin kuinka kylmistä teatterin istuimista tuli se kamala olo. No meni tunti ja lähin pyöräilee kaupan kautta kotia kun tiesin et pissitulehdustahan se. Kotona niin väsy kuumeinen etten heti jaksanut ottaa karpalomehua. No otin kun heräsin kuume vaan jatku et lopulta menin sairaalan päivystykseen kun ex tuli linkillä saattaa sinne. Sairaalassa tekivät testit mitään löytynyt viikkoon vaikka sanoin et pissatulehdusta ollut mut juonut karpaloo. Tekivät leikkauksen millä tarkasti umpisuolen. Kun heräsin niin sanoivat et on munuaisaltaan tulehdus.. nyt heti pissatulehdus siirtyy munuaisaltaaseen eivätkä ikinä usko kun sanon et pissatulehdus paranee karpalolla. Viimeksikin piti ottaa jotain lihasrek mitä onkaan ja viikon päästä hakee oikee antibiootti. En mä pelkkään pissatulehdukseen oo ikinä antibioottia kyllä saanut.

 • Water sanoo:

  Jos mies ei huolehdi hygieniastaan, nainen saa siitä kärsiä usein kovemmin kuin mies.

 • Nimetön sanoo:

  Tollo mies