”Olen useamman vuoden ollut työyhteisössä jossa on tämä vanhempi leidikin töissä.

Tässä työyhteisössä ei kukaan osaa tehdä mitään, paitsi tietenkin tämä leidi. Hän kertoo päivittäin kuinka asiat pitää tehdä ja kuinka HÄN ne tekee. Kenellekään ei jää epäselväksi että mikä on oikea tapa.

Asiasta on valitettu useaan kertaan työyhteisön ”pikkupomolle”, joka on täysin kykenemätön käsittelemään asiaa. Hän muka ottaa puheeksi asioita. Kyseessä on viikkopalaverissa epämääräinen vihjailu, jota (varsinkaan tämä leidi) ei ymmärrä itselleen tarkoitetuksi. Joskus tämä taitamaton esimies leikkisästi ”ojentaa” leidiä. Sitten yhdessä nauretaan tilanteelle. Tilanne on jatkunut vuosia.

Miettikää vähän, VUOSIA. Muu työyhteisö on sietänyt tätä ajoittain paremmin ja ajoittain huonommin. Leidillä on selkeästi kaksi puolta, tämä valittava kaiken tietävä negatiivinen työminä ja jopa mukavaksi luokiteltava vapaa-ajan ihminen. Isompaan pomoon ei kukaan uskalla ottaa yhteyttä, koska pienen ja ison pomon kaveruus on tiedossa.

piikikäs kaktus

Pieni pomo on monessa muussakin asiassa hyvin taitamaton. Kostonhaluinen ja kaunaa kantava, eikä todellakaan puolueeton. Valehtelee, ja vieläpä kuvittelee, että työntekijät eivät puhu keskenään. Mutta puhuuhan ne, ja siten hän on jäänyt kiinni useista valheista. Itse ilmeisesti kuvittelee kuitenkin että alaisille menee kaikki sanottu läpi. Leidiä pikkupomo yrittää pitää tyytyväisenä, ja siten vähän hiljaisempana.

Tilanne on lähes sietämätön. Kukaan ei uskalla puhua tai puuttua seuraamusten pelossa. Pitääkö tässä itse lähteä työpaikkaa vaihtamaan?”

Nimim. Kyräilevä työyhteisö

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “Miten toimia p*skan työkaverin kanssa, kun esimiehestä ei ole apua?”

 • Miuski sanoo:

  Kyllä mä olisin yhteydessä isompaan pomoon. Eihän yhteydenotossa tarvitse ketään haukkua eikä mustamaalata. Voi tuoda esiin huolensa työyhteisön pitkään kestäneestä huonosta voinnista. Voi kertoa, kenen käyttäytyminen huonoa työilmapiiriä aiheuttaa ja voi kertoa, että on nähnyt, että esihenkilö on yrittänyt asiaan lempeästi puuttua, mutta siitä ei ole ollut apua.

  Sit jos tuosta ei mitään parannusta seuraa, ainakin minä alkaisin pohtia työpaikan vaihtamista. Ei ikävään ilmapiiriin ole pakko jäädä.

 • Vaikuttamisen kehä sanoo:

  Kuulostaa kovin tutulta. Tiimissäni vanha sinkku leidi on asenteella kaikki on p***aa paitsi k**i. Kukaan muu ei osaa, kun hän. Ja kaiken kukkuraksi haukkuu työnantajansa, entiset ja nykyiset työkaverit. Siihen ei puututa. Ei esimies, ainakaan niin, että muutosta tulisi.

  Olen keksinyt keinon, jolla en saa itseäni raivon partaalle – jättäydy taka-alalle. Kuuntelen ja esitän kohteliaasti mielipiteeni kysyttäessä, muuten olen aika hiljakseen. Olen niin vähän kuin mahdollista tähän kollegaan yhteydessä. Jos on pakko olla, niin hyvin lyhyt sanaisesti ja kohteliaasti. On toiminut! Tosin etatyöaikana tämä on ollut helppo toteuttaa.

  • Nimetön sanoo:

   Tämä on hyvä menetelmä. Sille on nimikin: Grey rock. Googlaamalla löytyy lisää tietoa.

 • Leijonaemo sanoo:

  En ole ikinä ymmärtänyt tätä vaikenemisen ja seläntakana puhumisen kulttuuria mitä Suomessa harrastetaan. Suu auki jokaiselta niin asiaan tulee muutos. Kaikille ei voi potkujakaan antaa. Ja mitä sitten vaikka tulisi, ette te tuollaisessa työssä muutenkaan halua olla.

 • Hemppa sanoo:

  Ehdottomasti yhteyttä HR-osastolle tai työsuojeluvaltuutettuun, heillä on prosessit asioiden käsittelyyn

 • Terveyspirkko sanoo:

  Tuo pomojen kaveraaminen on kyllä vihon viimeistä. Ja sitten kun työyhteisössä on muitakin pomon kavereita, niin siellä sivusta johdetaan taitavasti. Näitä sairaita työyhteisöjä riittää.

 • Sirpa sanoo:

  Tässä neuvo: Lopeta ihmisten haukkuminen somessa ja vaihda työpaikkaa jos nykyisessä on huono olla.
  Ihmisten neuvominen kun ei kai ole rikos missään laissa.

  • Ällistynyt sanoo:

   Siis niinku mitä?
   Mee pois jos et kykene lukemaan avautumisista ryhmässä joka on sitä varten perustettu.

 • Mari. sanoo:

  Vastaavassa tilanteessa vastasin päsmäröijälle aina, että hienoa, kun teet asian noin, mutta minä teen sen näin. Muutaman viikon jälkeen lakkasi neuvomasta ja välit on nyt kohteliaan viileät, mutta saan tehdä työni niin kuin haluan.