Tiedätkö ne ihmiset, joilta sujuu aina kaikki? He osaavat, he muistavat, he pystyvät, he onnistuvat! Ennen kaikkea he saavat aikaan asioita! Heillä riittää aikaa ja heillä riittää virtaa!

Toisille arki vaikuttaa niin helpolta. Joillain on organisointikykyä ja kaikki jotenkin vaan sujuu. Ei voi kuin ihmetellä.

Esimerkiksi nämä asiat hämmentävät:

– Jotkut ihmiset muistavat self help -kirjojen opit ja vieläpä elävät niiden mukaan! Itsellä lähtee nollasta sataan heti, eivätkä mikään ”peilikirkas mieli – näin sinusta tulee tyyni kuin buddhalaismunkki” -oppaan neuvot todellakaan ehdi siihen väliin ennen kuin puoliso on ehtinyt kuulla kunniansa.

– Self help -oppaista puheenollen: jotkut ihmiset osaavat sekä heittää ylimääräiset tavaransa pois että olla hamstraamatta uusia. JA he osaavat viikata vaatteet pystyyn. Miten se tapahtuu? Miksi minulta vie kaksi sekuntia saada koko vaatehuone näyttämään uffin lajittelukeskukselta ja jotkut osaavat pitää vaatteitaan siististi pystyynviikattuina?!

– Kaikki eivät myöskään pukeutumisen jälkeen näytä siltä, että he ovat kierineet siellä uffin lajittelukeskuksessa ja päälle on tarttunut lähimmät asut, mutta toiset meistä näyttävät köh köh en siis puhu itsestäni köh köh..

– Joillain ihmisillä tietysti myös pysyy kynsilakka paikoillaan. Ehkä jopa viikon! VIIKON!

– Nämä samat ihmiset jaksavat totta kai myös tehdä trendikkään 10-kohtaisen aasialaisen ihonhoitorutiinin ja näyttävät raikkailta ja rypyttömiltä. Omalle naamalle on kalliin seerumin sijaan levinnyt lähinnä kuolaa, kun on nukahtanut sohvalle telkkaria katsoessa. Ei siitä jaksa enää lähteä millään misellikasvovesillä ja seerumeilla läträämään.

– Toki monet käyvät oikein kauneushoitoloissa, joihin siis pitää varata aika, ja miten kukaan ikinä muistaa varata aikaa minnekään? Olkoot kauneushoidot, mutta kaikki hammaslääkärit ja sen sellaiset?! Lapsista sentään pitää yhteiskunta huolen ja kutsuu heidät tasaisin väliajoin hammas- ja terveystarkastuksiin, mutta aikuiselta naiselta ei yhteiskunta halua nähdä mitään muuta kuin kohdunkaulan.

– Ehkä pitäisikin mennä sinne kohdunkaulan tiiraamiseen, olisi edes jotain vipinää alapäässä.

– Vipinä kun kerran mainittiin, niin onko sullakin niitä kavereita joilla on sosiaalinen elämä? Lue hitaasti, nuo ovat vaikeita sanoja varsinkin yhdessä: ”sosiaalinen” ”elämä”… Tarkoittaa siis sitä, että mennään jonnekin juomaan viiniä ja haukkumaan kaikki jotka eivät ole paikalla, tai ehkä kehumaankin, ei tässä mitään noita-akkoja sentäs olla. Mutta tuntuu siltä, että pitäisi olla noita-akka, niin voisi taikoa jostain tyhjyydestä 1. Aikaa tapaamisille, 2. Lastenhoidon kaikille, 3. Yllärivatsataudit hevonkuuseen, 4. Juotavaksi sellaista viiniä josta ei tule krapula (kun lapset herättävät kuitenkin kuudelta).

– Ravintolassa olisi kiva käydä siksikin, että sieltä saa ruokaa. Koska jos kotona haluaa ruokaa, niin pitää tajuta käydä kaupassa, muistaa ostaa oikeat asiat, ostaa terveellisiä asioita ettei tule kakkostyypin diabetes ja keripukki kenellekään, tehdä se ruoka, kuunnella valitusta ruoan tasosta ja tiskata. Kyllähän tämän vielä jotenkin handlaa, mutta olettekos kuulleet sellaisesta kuin MEAL PREPPING? Se on joku sellainen juttu, missä paistetaan terveelliset kanafileet viikoksi eteenpäin ja laitetaan rasiaan, ja silputaan kasviksia ja laitetaan nekin rasiaan, ja sitten on lounasta joka päiväksi. Miten sen pystyy tekemään?! MITEN?

– Nämä ihmeihmiset kasvattavat lapsistaan samanlaisia, koska ovat jotenkin ymmärtäneet varata lapsille 1,5 vuotta ennen hedelmöityshetkeä paikan mandariinikiinankielisestä, musiikkipainotteisesta erityispedagogiapäiväkodista, jossa varmaankin opetetaan myös se 10-vaiheinen kasvojenhoitometodi, meal preppaus ja vaatteiden viikkaaminen pystyyn. Otetaankohan sinne aikuisoppilaita? Siis ihan kaverin puolesta kysyn…

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Miten joiltain onnistuukin se pystyynviikattu elämä?”

  • Tiedän tunteen sanoo:

    Siis tämä oli aivan loistava avautuminen! En myöskään ymmärrä ihmisiä, jotka pystyvät lähtemään sovittuun tapaamiseen ajallaan (tai jopa etuajassa), vaatteet kuosissa, tukka oiottuna ja elegantisti kävellen. Ei viisi minuuttia myöhässä hirven lailla rymistellen, tukka repsottaen, takki auki ja lopulta bussin perävaloja tuijottaen.