Kaupallinen yhteistyö : Pienet tilat, paljon porukkaa ja paljon pyykkiä – siinäpä pulma! Miten ratkaistaan pyykkihuolto? Taitteletko pyykkitelinetta kylppärissä jokaisen suihkun jälkeen? Vai oletko pienten pyykkitelineiden ystävä? Oletko erityisen nerokas pyykkien lajittelija? Ja kuka teillä muuten hoitaa pyykkishown takaisin perheen kaappeihin? Kuka silittää? Kerro vinkkisi kommenteissa ja tutustu Sinituotteen vaatehuoltoratkaisuihin täällä. 

Vartti aikaa siihen, kun pitäisi juhliin lähteä ja eiköhän joku perheestä ilmaannu olkkariin pyörimään aivan ryppyisissä vaatteissa. Ei muuta kuin säntäilet kaivamaan silitysrautaa ja silityslautaa ja korjaamaan tilanteen, että lapsi ei näytä resupetteriltä tai mies siltä, että olisi nukkunut juhlapaidassaan jossain ojanpientareella. Paitsi että silityslauta puuttuu, no eipä ole hätä tämän näköinen, silittäähän yhden paidan vaikka lattialla. EI NÄIN!!

Reissunlähtö aamulla edessä, ja havahdut siihen että kaikki pikkarit ja sukat ja parhaat vaatteet ovat likaisia? No nopeastihan ne pesaisee…miksi niitä ei ole ”pesaissut nopeasti” hyvissä ajoin on sitten eri juttu… Tai jos omat vaatteet ovat puhtaina ja tilaa säästävästi rullattuina matkalaukussa, niin kyllä mies tai lapsi kippaa jalkoihin kasan pyykkiä, että nää huomiseksi!! Pyykkivuoret koneeseen ja jurnutusta pitkin öitä, anteeksi vaan naapurit… Sitten paniikilla ripustamaan pyykit pitkin tuolien selkänojia ja ovenkarmehin ja kattolamppuun roikkumaan, kyllä ne varmaan aamuksi kuivaa… EIKÄ NÄIN!

Organisointikykyä ei välineillä valitettavasti saa, mutta vaatehuolto helpottuu kyllä, jos on kunnollinen teline, jossa voi kuivattaa runsastakin määrää pyykkiä ja oikea silityslauta sen sijaan, että yrittäisi hoitaa silitykset lattialla tai pyyhkeillä suojatun ruokapöydän päällä. Ja se on turvallisempaa ja fiksumpaakin käyttää kunnon välineitä.

Huonon Äidin testiryhmästä ei esimerkiksi suositella vaatteiden ripustamista kuivumaan suihkuverhon tankoon, koska siinä käy niin että koko tanko tulee alas, verhoineen pyykkeineen päivineen. Pyykit eivät yllättäen olleet kuivuneet siinä mytyssä lattialla ja tangon uudelleen ripustaminenkin oli melko vaativa prosedyyri.

Eikä sinulle varmastikaan tarvitse kertoa, että silittäminen muulla kuin sille tarkoitetulla pinnalla on tosi tyhmä idea. Silityslauta kestää kuumuutta, mutta ne kotitekoiset viritelmät eivät välttämättä. Lisäksi kunnon välineet pitävät vaatteet nätimpinä. Narukuivatusta ja silitystä kaipaavat vaatteet ovat monilla niitä vähän parempia ja nätimpiä (ja siten myös kalleimpia, sanan molemmissa merkityksissä!), joten ei ole kiva ripustaa niitä johonkin ritsaan telineeseen saati kattolamppuun roikkumaan tai tuhota niitä silittämällä ties minkä päällä.

Hätäratkaisuihin tulee turvauduttua silloin, kun pyykinkuivaustelinettä tai silityslautaa ei omista. Ehkä ne jäivät eksälle, ehkä ne ovat hajonneet, ehkä niitä ei poikamies- tai poikamiestyttöaikoina osannut kaivata (kun oma äiskä vielä pesi pyykit tai jotain…). Ehkä opiskeluaikoina ei tarvinnut silittää mitään, mutta nykyään töissä pitäisi olla edustavan näköinen… Vaikka tarve olisi, niin tällaisten tarvikkeiden ostaminen tuppaa jäämään. On ihan hirveä ajatus raahata jotain pyykinkuivaustelinettä ruuhka-aikaan raitiovaunussa – anteeks, anteeks, anteeks – ja on siinä oma prosessinsa tunkea se auton takakonttiinkin viikonlopun ruokaostosten päälle.

Voisipa ne tilata netistä suoraan kotiin…

Kyllä muuten voi! Sinituotteen verkkokaupasta saat uudet ja toimivat pyykinkuivaustelineet ja silityslaudat suoraan kotiovelle, ilman ikävää raahaamista!

Tämä on kaupallinen yhteistyö Sinituotteen kanssa.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Miten hoidatte pyykkihuollon pienissä tiloissa?”

 • Nimetön sanoo:

  Kun on paljon pyykkiä kuivattana, vien yleensä taloyhtiön kuivaushuoneeseen. Koska meillä ei ole kunnollista telinettä, jossa pyykkiä voisi kuivattaa. Eikä myöskään tilaa. https://www.esteri.com/tuotteet/kuivaushuone/ilmankuivaajat

 • Krista sanoo:

  Perheessä teini-ikäinen tyttö ja 3- vuotias poika, joten pyykkiä tulee pestyä paljon. Siivellisellä kuivaustelineelle olen ripastanut kuivumaan ja niitä löytyykin kotoa 2 kpl. Pitäisi molemmat uusia, löytyy myös kuivausrumpu jos pitää saada vaate nopeammin kuivaksi laitan kuivausrumpuun märän pyyhkeen ja päälle. Paita/vaate roikkuu silloin joko hengarissa tai syihkuverho tangon päällä.

 • Puhtaat vaatteet kodinhoitohuoneessa sanoo:

  Meillä on kaappi pyykkikaapin vieressä. Puhtaat vaatteet suoraan kaappiin kodinhoitohuoneessa. Jokaisella perheenjäsenellä on oma hylly josta puhtaat vaattteet saapäälle.

 • Snatu sanoo:

  Pyykkiä pestään sitä mukaa kun kone täyttyy. Erikseen tietty junnujen ja isännän herkät urheilukamat, joihin ei saa ylimäärästä höpötystä tulla. Kuivataan siivellisellä telineellä, parvekkeella hengareissa ja ovien päällä.
  Välillä huonolla äidillä työ paitojen kanssa kiire tullessa käytetää hiustenkuivaajaa täysillä. Toimii! (Vielä parempi jos paita on jo päällä) Myös lattialämmitteiselle kylppärin lattialle yöksi jättäminen on ollut tosi ratkaiseva ja hyvä tekijä.