Ah, noita naisen elämän ihanimpia hetkiä on todellakin vastaanottaa vauvaonnitteluja!

Siis silloin, kun olet raskaana ja olet sen onnittelijalle kertonut.

Hiukan eri tilanne on silloin, kun onnittelija tai utelija ainoastaan olettaa että olet raskaana. Toisin sanoen viittaa siihen, miten suuri vatsasi on.

Oli siellä jemmassa sitten vauva, muutaman viime kuukauden varannot suklaatia ja skumppaa tai paidan alle tunkemasi koripallo (asiahan ei meille kuulu mitä vapaa-ajallasi teet), ulkopuolisten on parasta pitää suunsa kiinni.

Vieläkään ei tosin olla siinä tilanteessa, että nämä hölösuut malttaisivat vaieta. Lohdutuksena tietenkin on se, että iso osa ihmisistä pitää vauvoja ja raskautta mielettömän ihanana juttuna, eikä kommentointi varsinaisesti ole pahantahtoista. Siitä huolimatta kukaan ei halua kuulla kommentteja vartalostaan, varsinkaan silloin jos kommenttiin sisältyy oletus siitä, että näytät siltä kuin siellä paidan alla tosiaan olisi koripallo tai vähintäänkin sohvatyyny.

Mitäs näille neropateille sitten pitäisi vastata, kun ilmoille kajahtaa se ah-niin-ihana kysymys OOTKO SÄ RASKAANA?!!

Esimerkiksi näin:

– Olen, kiitos kysymästä! Laskettu aikani on itse asiassa huomenna, enkös näytäkin hyvältä!

– Hhhmm en, mutta kiva kuulla että näytän mielestäsi lihavalta.

– Tota…itse asiassa en tiedä. Olisiko sulla ultraäänilaitetta mukana? Tai edes raskaustestiä? Voitko tehdä sen jos annan sulle mun pissaa?

– En ole. Mutta en ole myöskään kusipää.

– Eikä! Näytänkö mä lihavalta tässä mekossa?! Sano suoraan!!! Voit sä mulle sanoa!! SANO SUORAAN OONKO MÄ SUSTA LÄSKI!!!

– Juu oon! Arvaa mitä! Saan 12 lasta. Joo, 12!!! Pääsen ennätysten kirjaan!

– Ai ihanaa, säkin oot! BESTIXET! Millon sulla on laskettu aika? Meidän vauvoista tulee bestixet! Mennään hei sit vauvauintiin yhdessä!!

– Auts. Tää on tosi noloa. Siis sulle!

– (Itkunsekaisesti) En voi saada lapsia.

– Siis mitä? Eikö miehesi ole vieläkään kertonut sulle? Joo me saadaan vauva.

– En…mutta iltahan on vasta nuori!

Tai sitten vaan: – Onko sinusta sopivaa udella ihmisten yksityisasioita ja kommentoida toisten ulkonäköä?

Lähteet: 1 ja 2.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Mitä vastata kun joku kysyy oletko raskaana (ja et ole)”

 • Hmp. sanoo:

  Siskoni odotti ensimmäistä ja maha näkyi selvästi. Jos kuljettiin yhdessä jossain onnittelivat tutut siskoa ja kysyivät laskettua aikaa/miten on voitu. sitten kääntyivät minun puoleen ”entäs sinä sitten?”

  En tiedä mitä ajattelivat kun tiesivät hyvin että miestä ei ole…

 • Annukos sanoo:

  ”Ei, kyllä tää on ihan läskiä vaan.” Minulle itse asiassa kerran yksi ei edes tuttava vaan lapsuudenpaikkakuntani kirjastontäti huudahti, tietysti kirjaston tiskillä: ”Ai kiva, sä oot muuttanut takaisin, ja teille on kolmas lapsi tulossa!” Siinä vaiheessa olin asunut paikkakunnalla neljä vuotta, lapsia oli kyllä kaksi mutta mies oli karannut toisen luo vuosi sitten…

 • minis.biz sanoo:

  _____1234______Mita vastata kun joku kysyy oletko raskaana (ja et ole) | Huono Aiti_____1234______

 • Kolmoset sanoo:

  Aika hyvä! Mun vakivastaus on että oon odottanut kolmatta vuotta, mut ei se vaan millään tule ulos… 😛 (läski!)
  Paras oli ettei kaverin äiti edes tajunnut vaan intti kovasti että oon raskaana. Sit vielä kaverin lapsi kysyi kaiken päätteeksi että odotanko kolmosia…

 • Lepardi sanoo:

  Kerran muuttoapuna ollessani imuroin sohvan alta niin että pidin toisella kädellä 3 hengen sohvan päätyä ylhäällä pään yläpuolella kun muuttoporukkaa tuli lisää ovesta. Yksi heistä huudahti minulle: Oi, ihanaa, milloin teille tulee perheenlisäystä? Huusin imurimelun päälle että ei tule enää. Raskaanahan yleensä tehdään tollasia raskaita nosteluita.

  • Nimetön sanoo:

   No minä kyllä tein erittäin ruumiillisesti raskasta työtä koko odotusajan. Nostelin ja kannoin siis lähes oman (ennen raskautta) ruumiinpainoni verran. Ei se raskaus mitenkään estä raskaita töitä, jollei siihen liity mitään komplikaatioita.

 • Muumimamma sanoo:

  Heh, tuostahan otan uuden kommentin käyttöön seuraavalle kommentoijalle 😀 Osaan nauraa itselleni joten kun joku ihaillut ”vauvamahaani! ja kysellyt laskettua aikaa olen vastannut hymyillen : ”Mä oon vaan läski jolla on napatyrä!”