Vanhemmuus opettaa kärsivällisyyttä (ja sitä miten nopeasti hermot voivat palaa!!), vastuunottoa ja rakkautta, muun muassa. Lisäksi se opettaa kaikenlaista ihmeellistä pientä tietoa asioista ja tavaroista, joista ei muuten olisi lainkaan tietoinen.

Kuten nyt vaikka näistä asioista, joiden olemassaolosta tietää vain vanhempi:

Pikkuniistäjä

Jep, tämä kuulostaa joko lyhyehköltä mafian palveluksessa olevalta henkilöltä, tai sitten nykypäivän suomalaiselta räppäriltä. ”Älä käy mulle uhoo/ jos et haluu kohtaa sun tuhoo/ oon Pikkuniistäjä/ otan sult senkan nenästä” -tyyppisesti riimittelevältä, tiedäthän?

Mutta ei, Pikkuniistäjähän on pieni imurin tapainen asia, jolla tyhjennetään vauvan nenää räästä. Sitä käyttävät normivanhemmat. Luomuhippeilijät imaisevat räät nenukista suoraan omaan suuhunsa, eivätkä osta turhaa muoviroskaa! (En huijaa.)

Puklurätti

Puklurätti tunnetaan myös nimellä harso. Ennen harsoja käytettiin vaippoina, siitä nimitys vaippaharso, ja kestovaippailijat voivat käyttää niitä vieläkin. Kyseessä on kuitenkin paljon monikäyttöisempi riepu.

Puklurätti täydentää vanhemman minkä tahansa asun, kun sen asettaa rennosti olkapäälle. Samoin se täydentää minkä tahansa sisustuksen, kun sen asettaa rennosti sohvan käsinojalle/ pöydälle/ tuolille/ sängylle/ ihanmihinvaan.

Sappisaippua

Ennen lapsia tahranpoisto ei ollut mitenkään ajankohtaista. Oli suorastaan käsittämätöntä, miten paljon pyykinpesuainemainokset pyörivät tahranpoiston ympärillä. Miksi?! Lasten myötä asia selkenee: heidän vaatteensa ovat koko ajan maidossa, kakassa, puklussa ja ruokatahroissa. Ja tahrat ovat sitkeitä!

Vanhemmat tietävät salaisuuden. Tehokkain tahranpoistaja on sappisaippua. Sillä lähtee KAIKKI muut tahrat paitsi banaani, joka ei lähde yhtään millään. Porkkanatahrat taas lähtevät auringonvalolla! Kaikkea sitä oppii kun lapsia saa!

Silkkimyssy

En tiedä onko silkkimyssy enää pakollinen, mutta ainakin joitain vuosia sitten se oli vauvan tärkein varuste. Silkkimyssytön vauva oli suorastaan laiminlyöty!!

Mitäs ihmeellistä silkkimyssyssä sitten oli? No ei kuulkaa mitään. Se oli silkkilangasta neulottu pipa, ja siinä se.

Konttauskypärä

Vauvan päähän voi pistää muutakin kummaa. Osa vanhemmista pitää konttauskypärää ihan ehdottomana juttuna, toiset taas täytenä turhakkeena. Kyseessä on siis pehmeä kypärä, joka varjelee liikkeelle lähtenyttä lasta kolauttamasta päätään kaikenlaisiin teräviin kulmiin.

Eipä sitä tule edes ajatelleeksi, että vauva ja taapero on tosiaan jatkuvassa vaarassa kopsauttaa päätään joka ikiseen asunnosta löytyvään terävään kulmaan. Saati sitä, kuinka paljon vanhempaa tämä asia huolettaa!!

Wilma

Wilma on sitten jo vanhempien lasten vanhempien juttuja. Kyseessä on koulujen järjestelmä, johon laitetaan tietoa oppilaasta ja jonka välityksellä käydään kodin ja koulun kirjeenvaihto.

Uskomattominta tässä on se, että maamme on täynnä onnellisia ihmisiä, jotka eivät tiedä yhtään mitään Wilmasta. Me muut pidämme järjestelmää sietämättömänä. Esimerkiksi siksi, että sitä on tosi hankala käyttää, ja siksi, että siellä on aina vain ikäviä uutisia lapsesta ja juttuja, jotka olisi pitänyt tehdä ennemmin eilen.

Enterorokko

Kyllä, sitä voi tosiaan oppia ihan uusia sairauksia lapsen myötä. Enterorokko on kuin jokin Vanhan Testamentin vitsaus, jossa suuhun tulee rakkoja ja kynnet irtoavat. Juu en vitsaile, enterorokossa käy justiinsa näin. Rukoilkaatten, ettei enterorokko koskaan osu kohdallenne!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Mitä vanhemmuus on minulle opettanut?”

  • Tavis-äippä sanoo:

    Wilma,inhoan sitä.Päikystä lähtien siihen on kilahtanut 5-8 viestiä päivässä.Nyt koululaisena jatkuu.Miksi ei voi tehdä yhteenvetoa asioista päivän päätteeksi vaan jokaikinen laitetaan erikseen.Kysymys on kuitenkin yhdestä opettajasta.
    Konttauskypärä on turha.
    Vauvan niistämiseen mulla on ollut oma tapa jota en todellakaan kerro koska kukkikset saisi hepulin.Toiminut aina.Joten härpäkkeet on mielestäni niitä joita”on pakko”olla,muuten oot tosi huono äiti.Nunnu on ollut joka lapsella(se puklurätti).