Jos lapsesi ovat jo kouluiässä, olet päässyt tutustumaan Wilmaan… Onkohan siitä kenelläkään mitään hyvää sanottavaa?!

Ajatus Wilman takana on toki erinomainen, mutta käytännössä siitä taitaa tykätä vain harva. Moni joutuu töissä olemaan koko ajan tietokoneella, eikä se sitten kotona enää huvita yhtään. Tai tietotekniikkataidot eivät ole se vahvin osaamisalue, ja ärsyttää kun pitää käyttää hankalaa Wilmaa. Monesti tuntuu, että juuri niinä päivinä kun unohdat kurkata Wilman, siellä on vaikka mitä äärimmäisen tärkeää asiaa, johon olisi pitänyt reagoida ja valmistautua mielellään eilen…

Jaatko sinä näitä tuntemuksia, joista tämä vanhempi avautuu:

”Wilma, tuo internetin punaista lippua heiluttava saitti, joka saa veret seisahtamaan aina ilmoittaessaan saapuneesta viestistä tai merkkinästä!

”Tänään teidän Pentti puhui kaksi lausetta liikaa tunnilla” – ai anteeksi, otamme Pentin kotona käsittelyyn ja nuhtelemme lastamme sanomalla että ”Pentti ei, et saa puhua yhtään ylimääräistä tunnilla”. Tai entäpä sitten merkintä ”Pentti myöhästynyt tunnilta oltuaan kertomansa mukaan jonottamassa wc:hen” – Ai Pentillä ei ole oikeutta käyttää koulun wc-tiloja, saati jonottaa sinne vuoroaan???!!! Pentti ei tästä lähin käy enää koulupäivän aikana wc:ssä vaan Wilma-lainkuuliaisena oppilaana tekee tarpeensa kotona ennen ja jälkeen koulun.

Seuraavassa sfääreissä on viestit, joissa ilmoitetaan että ”tuokaa huomiseksi kouluun sitä tätä ja tuota, jos lapsi ei osallistu järjestetään korvaavaa toimintaa” – jaahas luet viestin samana aamuna ruuhkabussissa istuessasi matkalla töihin, kun Pentti on jo koulussa…ja aloittaa päivänsä saamalla surun puseroon, kun paska äiti unohtanut taas yhdet naamiaiset ja lukee Wilma-viestin liian myöhään.

Kuka tämän maailmakaikkeuden turhakakeen on keksinyt?? Ilmeisesti opettajat käyttävät jopa omaa vapaa-aikaansa tämän verkkosaitin ruotimiseen, kun viesteihin vastataan ja niitä tulee iltamyöhällä tai viikonloppuisin. Jumalauta. Kunnon vanhanajan reissarit eli reissuvihot käyttöön, joihin on sitten teininä heleppo väärentää mutsin allekirjoitus, ja sata eri poissaolon syytä ”oksennustauti”.

Unohtamatta tätä koko Wilma-komeutta, ”salasanasi vanhenee 4 päivän kuluttua vaihda se uuteen.. salasana ei saa sisältää kirjaimia ei numeroita eikä erikoismerkkejä” JUMALAUTA!!!!!

Vielä jos niitä pentuja on enempi ko yks sen Wilman syövereissä niin tämä vaan pahenee. On jopa jo esikoululaisella käytössä.. Ei pyhä sylyvi!”

Nimim. Jumalauta

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

26 vastausta artikkeliin “Wilma on saatanasta!!”

 • Turandot sanoo:

  Eräs opettaja lähettää säännöllisesti seuraavaa päivää koskevia viestejä illalla yhdentoista jälkeen, joskus jopa aamuyöllä yhden aikaan. Kyllä opettaja tietää varmasti aikaisemmin, pidetäänkö seuraavan päivän urheilutunnit koulussa vai esim. uimahallissa, jonne oppilaiden pitäisi tulla aamulla suoraan kotoa. Opettajalle on huomautettu ystävällisesti tästä viestinnästä, mutta sillä ei ole ollut asiaan mitään vaikutusta. Olen päättänyt, etten enää avaa wilmaa klo 21 jälkeen.

 • Mepa sanoo:

  Ja ei lopu wilma viestit siihen kun peruskoulu päättyy. Sama kanava viestittelyyn vielä kun nuori on lukiossa/ ammattikoulussa. Minäkin ehdin jo tuuletella kun vanhin ja vilkkain poika pääsi yläasteelta. Mutta jumankauta, kyllä vieläkin viestiä pukkaa!!

 • Ojaruusu sanoo:

  Hyvin kirjoitettu ja oon samaa mieltä! Itsellä neljä lasta wilma-tunnuksien alla 😱 Voi sitä viestien määrää ja kännykkä pilpattaa koko ajan!!!

 • sanoo:

  Ei kai se Wilman vika oo, jos opettajat käyttää sitä väärin tai typerästi? Wilmahan on vaan alusta.

 • Kiinnostunut äiti sanoo:

  Wilma on meidän perheen ja koulun välillä hyvä ja tarpeellinen infoväylä molempiin suuntiin.
  Haluan tietää mitä koulussa on tehty tai ollaan tekemässä. Haluan tietää lapseni edesottamuksista.
  Haluan myös kertoa opelle jos lapseni elämässä on tapahtunut jotain, mikä vaikuttaa koulutyöskentelyyn.
  Olen yhteydessä kouluterveydenhuollon henkilökunnan kanssa.
  Voin sopia palaverin, jos tarpeen.
  Saan tietoa harrastetoiminnasta, remonteista ja monista muista lapseni ja perheemme elämään vaikuttavista asioista.
  Siis vaikka joku asia Wilmassa välillä tuntuu turhalta tai ärsyttää, niin hyvät puolet vievät voiton!

 • Viiden lapsen äiti sanoo:

  Allekirjoitan!