Refluksi on ruoan takaisinvirtaus suuhun ja ruokatorveen. Se on kiusallinen vaiva, joka voi aiheuttaa vauvalla ja perheelleen vuoden mittaisen valvomisen tai valvomisen, jossa vauva nukkuu pätkissä ja vauvan on vaikea nukahtaa.

Näin kirjoittaa äiti:

”Olen lopen uupunut 10 kuukauden ikäisen refluksikon äiti, joka on koittanut saada apua lapseni refluksiin. Refluksi paheni kiinteiden myötä ja lapsi herää öisin 30 minuutin välein itkemään. Lapsi pulauttelee jatkuvasti, ei syö, paino ei nouse mutta kaikki laitetaan hampaiden ja milloin minkäkin piikkiin.

Mitä lääkärit sanovat: ”ihmisen joka ei ole valmis valvomaan lapsen takia ei pitäisi tehdä lapsia”. Tässä nyt 10 kuukautta menty todella pätkittäisten öiden kanssa ja surullisena olen lukenut, miten muitakin vanhempia on kohdeltu. Psykiatrin palveluita tarjotaan vanhemmille mutta lapselle ei apua tarjota, siksi koska refluksihan on muotisairaus!

Tunnen, että tätä sairautta kohdellaan välinpitämättömästi.”

Onko sinulla kokemuksia, joiota haluat jakaa? Kerro kommentissa. 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “”Miksi vauvan refluksia ei oteta vakavasti?””

 • VäsyOn sanoo:

  Feel you!
  Meillä alkoi noin 6vk iässä pahenemaan itkut ja tilanne, sai rinnalla syödessä itkukohtauksia vetäen itsensä kaarelle. Yöt oli koko aikaista vääntöä ja itkua, vaikka sänky oli pystyasennossa.. hieroi naamaansa koko ajan. Sai kaarelle veto, hengityksen katkoilu kohtauksia selällään(kipukohtaus) mahaan ei saanut koskea/painaa mikään. Tuttia imi todella voimakkaasti. Näki kun maito nousi kurkkuun, aiheuttaen itkut, nieleskeli siis paljon.. hikkaili ja röhisi. Onneksi oireet helpottivat hiukan bifibabyllä ja kiinteillä. Tsemppistä, kokemuksena pohjalla koliikki vauva, mutta hän ei ollut yhtään näin väsyttävä.. tämä on kuitenkin ihan ympärivuorokautista pystyssä pitoa ja ruokailuista taistelua.

 • Tiina sanoo:

  Sain aikoinaan vauvalleni apua refluksivaivaan kiropraktikolla käynnistä. Vaiva loppui välittömästi.

 • Hämeessä ainakin apua tuli sanoo:

  Meillä kyllä apu tuli välittömästi. Neuvolasta lähete sairaalaan. Siitä lähti tutkimukset heti käyntiin ja saatiin nexium käyttöön. Jonkun ajan kuluttua selvisi syy, maitoallergia ja muitakin herkkyyksiä joita välttämällä tilanne rauhoittui. Kaikki tämä apu Riihimäellä ja Hämeenlinnassa.

 • Refluksilapsen äiti sanoo:

  Meitä auttoi ihana lääkäri, Visa Lautamatti Mehiläisessä. Suosittelen lämpimästi!

  • Kissis sanoo:

   Me ei saatu Visalta mitään järkevää apua. ”Aika auttaa.” Ei muuten auttanut.

   T. 2 v moniallergisen tytön äiti

 • Apua ei saa sanoo:

  Yksityisellä lastenlääkärillä käytiin refluksikon kanssa. Diagnoosi oli, että kaikilla lapsilla on refluksia. Kun jaloista nostaa niin maito valuu alas. Läppä vuotaa lapsilla. Kiitos tästä, 120e meni. 4h unilla mennään ja kymmenillä herätyksillä sekin aika. Lapsi muuten tukehtuu pukluihinsa, jos on nukahtanut huutoonsa.
  Kiinteiden aloitus toi suolistoperäiset allergiat, jotka ei näy verikokeissa, eli lapsi on toisen lastenlääkärin mukaan ihan terve, mutta maitotuotteet, muna,nauta,kotimaiset viljat, mustikat, mansikat, mango, ruusunmarja, luumu, peruna,lanttu,tomaatti,lohi,kauratuotteet, tattari aiheuttaa refluksia, huutoa ja iho-oireita.

  • Kissis sanoo:

   Joo, pitää löytää se vieläkin kalliimpi yksityinen, joka erikoistunut lasten allergioihin. Näitä ei Suomessa kovin montaa ole.

 • -M- sanoo:

  Just tätä… ”Pulauttelu on normaalia ja jos se ei osu vastapäisen seinään, siitä ei ole haittaa.” Ja kun painoakin tulee juuri ja juuri riittävästi, niin ongelmaa ei ole. Kun vihdoin käytiin refluksivaivoihin erikoistuneella lääkärillä ja saatiin lääke kokeiluun, pieniruokaisena pidetty lapsi alkoi syödä kunnon annoksia, valittaa nälkäänsä ja nukkua yöt ilman kipuitkua. Painoa tulikin yhtäkkiä 330g kuukaudessa ja pituutta 3cm. Kroppa saa vihdoin rakennuspalikoita, kun ruoka ei pelota ja syöminen satu.

  • Äippä sanoo:

   Meidän vauvalla auttoi nexium lääkitys. Se aloitettiin jo 2,5 kuukauden iässä ja lopetettiin puolen vuoden ikäisenä suunnilleen. Saatiin yksityiseltä resepti. Neuvolan lääkäri ei määrännyt muuta kuin gavisconia ja se ei auttanut. Olisi pitänyt odottaa monta viikkoa lastenlääkärille aikaa mutta ei jaksettu koska vauva itki niin paljon. Eli koittakaa löytää hyvä yksityinen lääkäri?