Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä OP Vakuutus.

Miten turvaan äitinä oman tilanteeni sairauden varalta tai entä jos sattuukin käymään vielä huonommin? Siitä kysymyksestä ei pääse eroon enää sen jälkeen, kun oma äiti on kuollut nuorena sairauteen. Kun läheinen ihminen kuolee kesken hyvän elämän, oma maailmanjärjestys järkkyy ja asiat alkaa nähdä realistisimman vaihtoehdon kautta.

Ennen oli helppoa tuudittautua siihen ajatukseen, että eihän nyt minulle mitään käy. Myöhemmin huomasi, että itse ei ole turvassa kohtalon oikuilta, vaan mitä tahansa voi sattua…Vakavan sairauden pelko ja varsinkin pelko siitä, että lapset jäävät ilman äitiä, jyskyttää takaraivossa jatkuvasti. Perusterveet ihmiset, joilla on perusterveet vanhemmat eivät välttämättä näitä tule ajatelleeksi.

”Onko sulla minkälainen vakuutus siltä varalta, jos sairastut”, on läheisten menetyksiä kokeneiden keskusteluissa korvannut monet vähäisemmät keskustelunaiheet. ”Joko kävit peräsuolen tähystyksessä vai mennäänkö porukalla” lausuttiin Huonon Äidin kahvipöydässä kuluneella viikolla.

Tässä Huonon Äidin seuraajan kirjoitus omasta kilpirauhasestaan ja sairausvakuutuksestaan:

Sairausvakuutuksen tulin ottaneeksi tavallaan sattumalta. Siitä on lähes parikymmentä vuotta, kun alle kolmekymppisenä muutin paikkakunnalle, jonka julkisella terveydenhuollolla ei ollut tarjota gynekologin palveluja. Gynekologin palvelut oli siis haettava yksityiseltä gynekologilta ja sitä ajatellen vakuutus oli paikallaan. Vakuutus ei toki korvaisi vuositarkastuksia, mutta tilanteen,  jos lääkäri tekee diagnoosin ja tarvitsen jatkohoitoa. Vakuutustahan ei voi ottaa ennaltaehkäisyä varten, mutta mistä sitä tietää, mitä siellä sisuskaluissa tapahtuu.

No, hirveästi ei ole onneksi ollut niitä vaivoja hoidettavaksi kuitenkaan, mutta myöhemmin lasten syntymän jälkeen sitten alkoi kilpirauhanen temppuilla ja hormonit heittää häränpyllyä. Tähän yllättävään sairauteen terveysvakuutus tuli tosiaan tarpeeseen.

Kilpirauhaseni on nimittäin temppuillut vuosia, sillä kuulun niiden joukkoon, joiden vajaatoiminta ei hoidu helposti Thyroxinia napsimalla. Näin siitäkin huolimatta, että sairaus on monen lääkärin mielestä ”helposti todettava ja hoidettava”.

Ei aina. Ei minulla, jolla se ei toimi, vaikka kourallisen söisi (lopulta melkein söinkin) ja jalatkin menivat sivuoireena alta. Tässä kohtaa on terveysvakuutukseni ollut suuri siunaus ja onni, jonka olen onneksi itselleni hankkinut! Eikä vain itselleni, vaan se antaa turvaa myös lapsilleni, sillä taloutemme on pysynyt turvatumpana.

Vuosia silti ehdin rämpiä suossa, josta ei tahtonut päästä ylös, ennen kuin sain itselleni sopivan lääkityksen. Samalla tutkittiin ensimmäisen kerran myös lisää veriarvoja.

Terveysvakuutukseni on koko ajan ollut siis tärkeämpi ja tärkeämpi tämän elinikäisen perussairauteni elintärkeän lääkityksen hankkimiseksi. Ilman tätä oikeaa lääkettä olisin ”koomassa” eli työkyvytön ja toimintakyvytön. Vaikka kysymys ei ole tuhansien tai edes satojen eurojen lääkkeestä, kuluisi näihin kuitenkin vuodessa noin 1600€ erityislupamaksuineen. Yksinhuoltajalle etenkin tuo lääkkeisiin kuluva summa on iso raha.  Vaikka terveysvakuutus toki maksaakin, niin en koe vakuutusmaksua kuitenkaan liian suureksi muiden vakuutusteni ohessa. Tutustu aikuisen terveysvakuutukseen tästä

Korvauksen hakeminen on helppoa OP:n verkkopalvelussa ja OP-mobiilissa  ja korvaus on maksettu tilille yleensä hyvin nopeasti, jopa parissa päivässä eikä koskaan ole ollut mitään ongelmaa. Henkivakuutus on tullut otettua ohessa ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä tärkeämmäksi senkin koen, jotta lapseni eivät jää täysin tyhjän päälle, mikäli minulle sattuisi jotakin vakavaa täällä tai matkalla jossain päin Suomea tai maailmaa.

Matkoja varten minulla on jatkuva matkavakuutus, joka on voimassa kotimaassa ja ulkomailla. Koen tärkeäksi muistaa vakuuttaa myös itseni eikä vain tavaraa!”

Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy. 1.6.2019 alkaen OP Vakuutus Oy:n nimi on Pohjola Vakuutus Oy

Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä OP Vakuutus

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia