Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Swappie.

Netin erinäisissä vanhemmuusryhmissä törmää harva se päivä keskusteluihin, joissa pohditaan mikä olisi hyvä puhelin lapselle, teinille, ja jopa vanhemmalle itselleen. Tämän vuoksi Huono Äiti päätti yhteistyössä Swappien kanssa laatia ohjeistuksen iPhonen valintaan!

Ihan ensimmäiseksi puhelinta valitessa kannattaa ottaa huomioon, että Swappielta saat uutta vastaavan tehdashuolletun iPhonen huomattavasti uutta edullisemmin, eli jos puhelinbudjetti on ennalta määrätty, antaa edullinen hinta puhelimen valintaan uusia mahdollisuuksia. Uuden hinnalla saat Swappielta käytetyn tehdashuolletun iPhonen paremmilla ominaisuuksilla.

Sitten itse puhelimen valintaan. Ensinnäkin, merkillä on väliä. Moni haluaa puhelimeksi iPhonen, koska se on helppokäyttöinen, luotettava ja turvallinen. Allekirjoittaneen taloudessa iPhonea on osattu pyytää jo ensimmäiseltä luokalta lähtien, siitä saakka kun ostoksilla huomattiin kaikkein ihanimpien kännykkäkuorien sopivan vain ja ainoastaan Applen luureihin. Ei ehkä se tärkein ominaisuus puhelinta etsiessä, mutta kun kuoret ovat lapsen itse valitsemat ja halutut, niin pysyy se puhelinkin paremmin turvassa. Viimeisin puhelin hankittiin Swappielta, koska sieltä saimme käytetyn hinnalla täysin uudenveroisen puhelimen, vuoden takuulla.

iPhonen paras puoli on muuten sen ajattomuus. Jopa iPhonen vanhimmat mallit ovat yhä täysin luotettavia ja ajavat asiansa erinomaisesti.

Paras iPhone lapselle

Lapsille parhaiten sopiva iPhone on helppokäyttöinen ja kustannustehokas. Vastuullisinkin alakoululainen voi esimerkiksi pudottaa puhelimen vaikka vessanpönttöön tai hissikuiluun (kokemusta on molemmista), tai vahingossa jättää luurin tapaturma-alttiille alustalle (viimeksi eilen meillä löytyi puhelin eteisen lattialta), joten luuriin ei kannata sijoittaa liian suurta summaa rahaa. Lapsen puhelimen ei myöskään tarvitse olla pullollaan uusimpia ominaisuuksia ja teknologiaa.

Lapsen puhelimeksi valitsemme siis luotettavia ja edullisia vanhempia iPhone-malleja:

  • hyvillä perusominaisuuksilla kestävästä 7000-sarjan alumiinista valmistettu iPhone 6s
  • pitkäkestoisemman akun sisältävä, myös pölyn ja vedenkestävä, iPhone 7
  • jopa 70% edeltäjäänsä nopeampi ja suuremman muistin omaava iPhone 8
  • tehokkaampi ja laajemmilla kameraominaisuuksilla varustettu iPhone SE 2020

Paras iPhone teinille

Nykyteinit tuntevat tiensä teknologiaviidakossa usein jopa paremmin kuin vanhempansa, joten vaatimuksen puhelimelle voivat olla myös kovat. Halutaan uusimpia ja hienoimpia ominaisuuksia, ja kyllähän se niinkin on, että pitää olla vähintään yhtä hyvä luuri kuin kaverillakin, mielellään parempi. Teknologian tuntevalle teinille sopiikin joku seuraavista malleista:

  • teknologiaa tulviva, mutta kohtuuhintainen, älypuhelin on iPhone 8 Plus. Ohjelmien katseluun ja kuvien ja videoiden ottamiseen tarvitaan suuri näyttö, ja tästä mallista näyttöä löytyykin hulppeat 5.5 tuumaa. Lisäksi luurissa on nopea A11-prosessori, sekä aiempia versioita parempi kamera ja tehokkaammat kaiuttimet.
  • hinta-laatusuhteeltaan ehdottoman hyvä iPhone X, jonka ominaisuuksiin kuuluu kookas 5,8 tuuman OLED-näyttö, reunasta reunaan -näyttö, kasvojentunnistus ja 3D-kamera, sekä A11 Bionic -prosessori ja mahdollisuus langattomaan lataamiseen.
  • 12 megapikselin kameralla, muotokuvatilalla sekä syvyydenhallinnalla varustettu iPhone XS on iPhone X:n paranneltu malli. Siitä löytyy 5,8 tuuman näyttö sekä reaaliaikaista koneoppimista hyödyntävä A12 Bionic -siru. iPhone XS on valmistettu vedenkestävästä materiaalista, ja kelpaa varmasti vaativammallekin somettajalle.

Paras iPhone aikuiselle

Kun hankitaan puhelinta itselle tai toiselle aikuiselle, tärkein kysymys on, että mihin puhelinta käytetään:

  • Onko puhelin ainoastaan viestintäväline? Siinä tapauksessa iPhone SE:n, iPhone 7:n tai jopa iPhone 6s:n tapainen vanhempi malli voi hyvinkin ajaa asiansa. Näistä malleista ei löydy uusimpia huippuominaisuuksia, mutta ne ovat äärimmäisen luotettavia perusluureja.
  • Tarvitaanko puhelinta töitä, pelaamista tai videoiden katsomista varten? Onko käyttäjä innokas Instaaja? Jos puhelin on kovassa käytössä töissä ja vapaa-ajalla, niin siitä on hyvä löytyä myös uusinta ja nopeinta teknologiaa. iPhone X:n, XR:n, XS:n, XS Maxin, 11:n, 11 Pron ja 11 Pro Maxin kaltaiset uudemmat mallit ovat mainioita vaihtoehtoja.
  • Mikäli haluat uusinta uutta ja huipputeknologiaa on paras vaihtoehto todennäköisesti joku uusimmista iPhone-malleista 12 Mini, 12, 12 Pro tai 12 Pro Max. Kaikki iPhone 12 -mallit tukevat 5G:tä ja ne ovat muotoilultaan hieman erilaiset, niissä kyljet ovat suorat, eivätkä yhtä pyöristetyt kuin esimerkiksi Iphone 11:ssa.

Kannattaa myös miettiä onko koolla väliä. Pidätkö enemmän pienestä vai suuresta? Siis näytöstä, tietenkin. Jos taskuun mahtuva pikkupuhelin on mieluisampi, kannattaa valita pienempinäyttöinen iPhone, kuten iPhone 6s, SE, 7, tai 8. Näiden iPhonejen näytöt ovat kooltaan 4.7 tuumaa. Jos isompi näyttö on ehdottomasti parempi, niin iPhone 7 Plus tai 8 Plus ovat mainioita vaihtoehtoja, kuten myös iPhone X, XR, XS, 11, 11 Pro ja 12. Suurimmat näytöt (6.5 tuumaa) löytyvät malleista XS Max, 11 Pro Max ja 12 Pro Max.

Oli valinta sitten mikä iPhone tahansa, sen hankinta Swappielta on ystävällinen valinta sekä lompakolle, että ympäristölle. Ja nyt saat Huonon Äidin ystävänä iPhonet Swappielta vieläkin edullisemmin – käyttämällä kassalla koodin huonoäiti saat 10 € alennuksen ostoksestasi. Koodi on voimassa 31.3.2021 saakka ja sen voi hyödyntää myös kaikkiin tarjoustuotteisiin.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia