Joo joo tiedetään, kännykkäsovelluksia on nykyään joka lähtöön. Mutta ei siltikään vielä riittävästi joka tarpeeseen!

Markkinoille tarvitaan ainakin seuraavat sovellukset (ja meitä ei kiinnosta ovatko ne teknisesti mahdollisia vai eivät!):

Rauhoitteleva ja muistutteleva kuukautissovellus

Kuukautissovelluksia on jo monenlaisia, mutta vielä kaivataan sellaista, joka oikeasti jeesaa, vähän niinkuin äiti tai isosisko.

Kun menkat olisivat kaksi päivää myöhässä, sovellus muistuttaisi, että RELAA SULLA ON KIERUKKA.

Jos taas kuukautiset meinaisivat unohtua, sovellus huutaisi ja piippaisi niin, että ei enää kertaakaan tulisi lähdettyä liikenteeseen (saati matkalle!) ilman kuukautissuojia. Sama hälytys tulisi toki myös silloin, kun käyttäjä luulisi että menkat olivat ja menivät, ja pukeutuisi valkoisiin housuihin. Sillä kävi se kuinka monta kertaa tahansa, ilmeisesti sitä ei voi oppia, että menkkojen loppumiseen ei ole luottamista…

Automaattivastaaja

Automaattivastaajan voisi kytkeä päälle vastaamaan viestehin tiettyjen koodisanojen tai kellonaikojen mukaisesti, esimerkiksi näin:

Eksälle: Joo, olet varmasti oikeassa. Puhutaan siitä myöhemmin.

Lapsille: Ikäraja on K18, vastaus on ei.

Puolisolle: Rakastan sinua, anteeksi jos olen vaikuttanut välinpitämättömältä.

Pomolle: Hoidossa on!

Lapsen luokan WhatsApp-ryhmään: Mahtavaa, kiitos!

Personal shopper

Tiedäthän sen tunteen, kun tarvitset jotain tiettyä, esimerkiksi neuletakin tai sandaalit. Joudut juoksemaan läpi kaikki kaupungin kaupat tai selaamaan nettikauppoja silmät ristissä, mutta ei löydy ei.

Personal shopper -sovellus hoitaisi etsimisen puolestasi. Voisit syöttää tietoihin vaikkapa ”mustat nahkasandaalit, hopeanväriset soljet, koko 39, leveä lesti, alle 100 euroa, Tampereen kaupat ja Suomeen viikossa toimittavat nettikaupat” ja saisit vaihtoehdot suoraan puhelimeesi.

Vastaava tarvitaan toki myös ruoan suhteen. Sovellus ehdottaisi sekä päivän ruoan että tekisi ostoslistan – nyt olemassa olevista sovelluksista poiketen siihen saisi syötettyä kaikki mahdolliset lasten nirsoilut, erikoisruokavaliot ja sen, kuinka paljon tänään jaksaa silputa aineksia.

Kesäkuntohälytin

Kesäkunto, sehän jää saavuttamatta melkein joka kesä, ja tämä johtuu siitä, että KESÄ PÄÄSEE YLLÄTTÄMÄÄN!

Kesäkuntosovellus näyttäisi kuinka monta päivää tänään on kesään ja sen, miltä itse näyttäisi tai millaisessa treenikunnossa olisi toimimalla tietyllä tavalla tänään. Mietipä kun vempele muistuttaisi jo helmikuun kolmas päivä, että nyt on mennyt noita munkkeja aika monta viikkotasolla, tätä menoa et mahdu kesällä vaatteisiisi. Tai kenties jo marraskuussa se kannustaisi lähtemään lenkille, niin kesällä ei tarvisisi aloittaa lenkkikunnon rakentamista nollasta…


Kuva Saulo Mohana, ylin kuva Rodion Kutsaev.

Keskustelunaloitin

Ahdistaako vieraiden ihmisten seurassa etkä keksi mitään puhuttavaa? Ota kuva ihmisestä ja keskustelunaloitin skannaa tekoälyn avulla toisen ulkonäön perusteella ehdotettavia puheenaiheita! Ai miten niin tosi ennakkoluuloista? Siitähän sitä vasta jutun juurta syntyykin, jos sovellus ehdottaa puhumaan 10 vuotta sitten kuohuttaneista julkkiksista siksi, että ihmisellä on niin epämuodikas asu!

Parhaassa tapauksessa molemmilla on puhelimessaan keskustelunaloitussovellus, ja kännykät voi laittaa juttelemaan keskenään! Ah ihanaa, lopultakin voi seisoa toisen kanssa tuppisuuna!

Nukkumatti

Etkö saa mentyä tarpeeksi aikaisin nukkumaan? Jäätkö valvomaan netin tai telkkarin ääreen, kenties jopa tekemään töitä? Nukkumattisovellus sulkisi kaikki nettiyhteydet ja virrat pois laitteistasi nukkumaanmenon aikaan ja avaisi ne vasta aamulla. Kyllä kummasti unen määrä lisääntyisi!

Lasten riitojen ratkaisusovellus

Toi aloitti! Eiku toi! Kukapa sitä jatkuvaa sisarusriitelyä jaksaa! Anna lasten kitistä sovellukselle, joka ratkaisee kenen syy riita tällä kertaa oli!

Tästä sovelluksesta tarvitaan toki myös parisuhdeversio. Asetuksissa on toivon mukaan jokin käpälöintimahdollisuus, jolla sovelluksen saa olemaan omalla puolella aina!

Kenties kärttyiset parit kaipaisivat myös riidan aloitus -toimintoa, kun patoutumia pitäisi päästä purkamaan, mutta toinen on koko ajan toiminut ihan fiksusti? Tällöin sovellus arpoisi riidan aiheen ja heittäisi tarvittaessa myös lisää vettä myllyyn: ”Tässä on videota siitä kun sä kaupassa katsoit sitä myyjää tosi pitkään ja sanoit OIKEIN kivaa viikonloppua. Siis mitä OIKEIN KIVAA? Mitä sä sille sitä toivotat?”

Tulkki

Ei siis kieleltä toiselle, vaan ihmiseltä toiselle. Yksinkertaisimmillaan käännös voisi olla naiselta miehelle (”ihan sama mulle” = ”ei TODELLAKAAN ole ihan sama!”), mutta sukupuolioletusten lisäksi siihen voisi saada myös marttyyrivalituksen kääntämistä normaaliksi puheeksi, mörähtelyjen tulkintaa tunteiden sanoittamiseksi, teinin haistattelujen kääntämistä arvostavaksi puheeksi ja ennen kaikkea vauvan itkun kääntämistä hätääntyneelle uudelle vanhemmalle!

Muistutin

Siis kenelle riittää pelkkä kalenteri-ilmoitus hääpäivästä tai hammaslääkäristä? Tämä sovellus ei lopettaisi hälytysääntä ennen kuin sillä ottaisi kuvan hammaslääkärin tuolista tai kukkapuskasta. Muistuttimen kanssa ei unohtuisi enää mikään, ei juhlapäivät, ei housut jalasta eikä vauva eteiseen nukkumaan kenkätelineen päälle! Huh!

Shoppailulukko

Shoppailulukko toimisi hiukan kuten alkolukko, mutta sen tarkoituksena olisi estää turhien hankintojen tekeminen. Niin niin, ethän sinä koskaan osta mitään turhaa, mutta tämän sovelluksen kanssa et ainakaan ostaisi! Sovelluksessa olisi tiedot vaatekaapin ja meikkipussin sisällöstä, ja uutta ostosta harkitessa se vertaisi sitä jo olemassa oleviin. Sovellus toimisi kuten äiti, joka sanoisi, että ”sullahan on jo musta mekko”.

Ei kun tämä oli huono idea. Haluamme tämän sovelluksen vain lapsen ja ehkä miehen puhelimeen.

Älä ole outo sosiaalisissa tilanteissa -sovellus

Tähän sovellukseen syötettäisiin tilanteen tiedot, kuten se, ollaanko nyt hautajaisissa, pikkujouluissa tai kenties vanhempainillassa. Sovellus seuraisi sykettä, hengitystä, liikkeitä ja puhetta, ja alkaisi esimerkiksi värisyttää puhelinta silloin, jos käyttäytyminen menisi oudoksi. Ei enää vaivaantuneita hiljaisuuksia! Ei enää tunteenpurkauksia väärissä paikoissa!

Olettaen siis, että sovellus toimisi oikein. Virhetilanteessa saattaisi päätyä tanssimaan pöydillä vanhempainillassa, ja se olisikin sitten viimeinen kerta kun kehtaisi vanhempainiltaan osallistua…

Millaista kännykkäsovellusta sinä kaipaisit? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Uusia kännykkäsovelluksia, joita pitäisi kehittää HETI”

  • Sovellus erityisesti sinkkunaisille sanoo:

    Huonoista miehistä varoittava sovellus olisi hyvä 😉 Sellainen, joka havaitsisi myös piilevät ikävät piirteet joiden vuoksi kannattaisi jättää tarkemmin tutustumatta kyseisiin tyyppeihin. Miehille voisi ehkä olla vastaava 🤔

  • Mikä on tärkeää sanoo:

    Ite oon haaveillut vuosikausia pelistä tai sovelluksesta jolla voisi harjoitella hätätilanteissa toimimista ja hätäpuhelun tekoa, sekä kerrata ensiapua. Aikuisille ja lapsille omat versiot.