”Mieheni on minua muutaman vuoden vanhempi, ja olemme muutamia vuosia olleet yhdessä, alle 30-vuotiaita. Meillä yhteinen alle vuoden ikäinen lapsi. Ongelmana meillä se, että mies uhkailee aina pienenkin riidan aikana erolla. Minä kaipaisin läheisyyttä, turvaa, hellyyttä, seksiä. Mies taas kokee ettei tarvi näistä mitään, paitsi kun seksiä haluaa niin sitä on saatava heti. Kerran kahdessa viikossa.

Olen yrittänyt usealla eri tapaa esittää toiveitani ja tarpeitani mutta siihen vastataan kylmäkiskoisesti, kovasti ja jatkuvalla uhkailulla. Miehellä usein tapana lähettää minut muiden miesten perään, jos ei hän kelpaa. Kaikista tyytyväisin tuntuu olevan silloin, kun tulee kotiin ja minä en kiinnitä häneen mitään huomiota. Silloin saattaa jopa aloittaa puhumaan jotain. Koskaan ei sano että ikävöisi, rakastaisi eikä myöskään kehu. Sen vuoksi tuntuu erittäin kurjalta, kun esim sanoo aina että ylipolven saappaissa näytän ihan maksulliselta naiselta.

Kuva Kinga Cichewicz.

Olen ahdistunut ja kyllästynyt siihen, että harva se ilta päättyy siihen että mies vähän tahallaan suutahtaa jotta saa sänkyyn mennessä kääntää selän, mököttää eikä ainakaan tarvi harrastaa seksiä minun kanssa. Huomaan, että itsetuntoni on kärsinyt ja siinä minulla itsellä on työstämistä, mutta usein miehen seurassa ja häntä lähestyessä koen itseni maailman vastenmielisimmäksi naiseksi, mutta peiliin katsoessa näen ihan nätin, kiva kroppaisen nuoren naisen, äidin ja vaimon.

Jos pussailen ja hellin miestä, hänen katse ei harhaudu tv tai puhelinruudusta hetkeksikään minuun ja suudelmiin vastaa vastahakoisesti ja yrittää ne päättää heti ennenkuin alkaakaan. Seksin aikana taas kielimoukkua tulee liikaakin, mutta enpä viitsi enää aiheesta sanoa, koska sitten tulee välittömästi kuitti, että hae sitten muualta ja jään kokonaan ilman seksiä ja sen tuomaa läheisyyttä. Jollain tasolla minua on aina loukannut, että mies orgasminsa jälkeen nousee heti ja menee suihkuun ja sen jälkeen katsoo puhelinta. Aiemmat kumppanit ovat jääneet makoilemaan, juttelemaan ja silittelemään. Sanoo minun olevan seksihullu, jolla ei ole muuta mielessä vaikka kuinka yrittää avata läheisyys ja hellyys käsitteitä.

Kuva Justine Camacho.

Tuntuu, että mies ei ole valmis joustamaan tai ymmärtämään, mutta en haluaisi erotakkaan. Onko tässä toivoa, mitä voisin tehdä? Ja mistä ihmeestä kumpuaa tämä jatkuva erolla uhkailu?”

Nimim. Pian toivoton

Artikkelikuva Bantersnaps.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 52 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

52 vastausta artikkeliin “”Mies uhkailee pienenkin riidan aikana erolla””

 • Yksin yksinäinen sanoo:

  Ei ero puheita. Olen samanlaisessa suhteessa jo 20vuotta milloin olen mitäkin, rapula seksiä vonkaavan ukon armoilla lapsemme lensi jo pesästä joten olen huomannut hommanneeni sivussa oman elämän. Omat ystävät, harrastukset ynnä muuta. Anna ajan tehdä päätös.

 • Kolmen äiti sanoo:

  Hylkäämisen pelko syynä. Tarvitsee siihen terapeuttista apua ja pohtia täytyy, miksi reagoi noin. Tuo tunnelukko ei poistu ilman että sitä käsittelee. Pahenee vain. Johtaa yleensä parisuhteessa ennen pitkää eroon, koska joko sinä et jaksa tai puoliso itse jättää jotta hän ei tule jätetyksi eli hylätyksi. Kumpuaa lapsuudesta.

 • Helsinkiläinen sanoo:

  Miehesi selvästi haluaa erota, mutta on liian saamaton ryhtyäkseen toimeen.
  Jos haluat jatkaa liitossa, hakeudu pariterapiaan miehen kanssa, jos mies kieltäytyy, ei auta muu kuin laittaa lusikat jakoon.

 • Pia sanoo:

  Älä jää toimettomaksi. Hae apua. Pariterapiaa, jos mahdollista. Jos ei miestä kiinnosta lähteä, ei kannata pysyä suhteessa, jossa ei myös sinun tarpeitasi tyydytetä. Ole vahva ja vaadi arvostusta, jos et sitä saa, ei miehesi ole sen arvoinen. Parempi olla yksin. Arvosta lastasi ja rakenna hänen kanssaan sellainen elämä, jossa kaikki kunnioittavat toisiaan.

 • Lisbe sanoo:

  No eihän tuo nyt hyvältä kuulosta ja varmasti tuntuu, että päällä on mustapilvi, kun oma mies noin kohtelee. Teidän suhteessa on pakko olla myös toinen puoli, kun kerran suhteessa pysyt. Joka tapauksessa oma neuvoni olisi nyt olla vahva ja luottaa siihen, että pärjäät ilman häntäkin. Ei kuulosta suhteenarvoiselta tyypiltä tai siltä, että kannattaa (vielä) hyvää itsetuntoa tai arvostusta lähteä murskaamaan hänen takiaan. Ero on aina vaikea, mutta muista, että tarvitset arvostusta – jota tässä et näytä saavan… Tsemppiä!

 • Kk sanoo:

  Miksi olet vielä tässä liitossa ? Minkälaista elämää tahdot elää ? Minkälaisen mallin parisuhteesta haluat välittää lapsellesi ?

 • m48 sanoo:

  Lemppaa se kusipää!

 • Joku vaan. sanoo:

  Käytös tuntuu hyvin tutulta.Minulla on myös kokemusta samoista asioista.Kannattaa jutella naamatusten asioista pöydän ääressä ja kertoa mitä asiota miettii,joihin toivoisi toiselta muutosta.Kertoa miltä tuntuu.Miehellä on varmaan itsellään joitain ongelmia joita sinuun purkaa käytöksellään,mm.huono itsetunto.