Nimimerkillä ”Wannaf*” pyytää teiltä neuvoa:

”Kymmenen vuotta ja lapset. Koti, farmariauto, työ. Sinänsä ei siis mitään ongelmaa… paitsi, että nuoruusvuosien hurmio on poissa. Lapset on jo sen ikäisiä, että ne ei valvota mutta miksi ihmeessä iltaisin, kun on sitä omaa aikaa mieli tekee vain juoda iltatee ja mennä nukkumaan?

Mikä tässä mättää? Ikää minulla on nyt 40. Eli vielä ei pitäisi olla vaihdevuosia… vai pitäisikö? Ehkäisystä olen luopunut ja tehnyt sterilisaation, joten se ei voi olla haluttomuuden syynä. Ja kyllähän minä haluan mutta en sitä miestä, jonka kanssa olen naimisissa.

Kuva Becca Tapert.

Joskus, jos otan riittävästi viiniä, alkaa tehdä mieli myös omaa miestä ja silloin tulee yleensä hyvät setit. Mutta en voi juoda niin paljoa viiniä, että ratkaisisin sillä tämän pikkuongelman. Auttakaa siskot! Ihan varmasti joku on paininut saman ongelman kanssa. Millä sytytän kipinän uudestaan? Ja ei, en halua erota.”

Nimim. Wannaf*

Artikkelikuva Ethan Hoover.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 11 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

11 vastausta artikkeliin “”Miten sinä sytyttäisit kipinän uudestaan?””

 • Lost on life sanoo:

  Hmm.. hieman samaa vikaa. Ajatuksiin on tulleet vanhat rakkaudet ja miksi ne meni miten meni. Nyt on ehkä 6kk mennyt tapahtumatta mitään…se tekee surulliseksi ja vittuuntuneeksi. Joka purkautuu turhautumisena ja joka asiasta vittuiluna. Ei hirveesti auta parisuhdetta eikä tuo läheisyyttä. Erota ei voi taloudellisesta tilanteesta johtuen, ja en tiedä olisiko se edes ratkaisu mihinkään. Olen huono puhumaan, minut on opetettu olemaan hiljaa ja seksi oli lapsuuden kodissa tabu. Käytän hormonikierukkaa ja ikää yli 40v, mitään haluja ei ole olemassakaan..Voisin ihan hyvin elää selibaatissa..Mies vaan ei voi.. Mutta tosi asia on että kyllä se seksi tuo mukanaan läheisyyttä arkeen ja jaksamista sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta. Toivottavasti pimenevät illat ja syysmyrskyt ulkona saavat kuetoutumasn lämpimään sänkyyn 😉

 • Rakkautta vain sanoo:

  Mä suosittelen parinvaihtoa. Siis kimppaseksiä. Siinä kun näät että joku muu haluaa sun miestä ja nauttii, niin luulen että sunkin himot häntä kohtaan herää jälleen. Ja se tunne jatkuu pitkään, ei siis tartte aina kimppailla. Ja siis tämähän toimii vaan jos suhde muuten kunnossa, luottamus jne. Kommunikaatio erittäin tärkeetä. Mut siinä ainakin saisit samalla vierasta ja samalla halut omaa miestä kohtaan erittäin todennäköisesti heräis jälleen.

 • Lapin tyttö sanoo:

  Minulla on sama tilanne kuin artikkelin kirjoittajalla. Haluja on, mutta ei omaa miestä kohtaan. Tätä on kestänyt jo vuosia. Suurin syy haluttomuuteeni on mieheni kontrollointi ja mustasukkaisuus. Taloudellisista syistä en voi erota, joten olen antanut itselleni luvan nauttia elämästä, kun olen muualla. Vain sen avulla jaksan ja sen avulla kestän myös mieheni lähestymisyritykset.

 • Eliisa sanoo:

  Yleensä parisuhteen muut vaikeudet heijastuvat seksiin. Eli lähtisin kriittisesti miettimään parisuhteen tilaa kokonaisuutena. Oletko aidosti tyytyväinen suhteeseen, työnjakoon perheessä, miehesi maailmankatsomukseen ja näkemyksiin, itseesi parisuhteen osapuolena? Itsellä seksi takkusi vuosia. Lopulta uskalsin luopua ajatuksesta, että suhteessa on kaikki hyvin. Löytyi aikamoiset pinnan alla kyteneet ongelmat, jotka johtivat lopulta eroon.

  • Aivan sanoo:

   Täsmälleen sama tilanne. Täysi haluttomuus huonossa liitossa vuosia ja nyt eron jälkeen joutuu hämmästelemään, että halut on kuin 20 vuotiaalla.

 • Pohdiskelija sanoo:

  Joskus nämä asiat on omista lähtökohdista riippuvaisia ja joskus miehestä. Itsellä vaikuttaa suuresti se, jos mies ei osoita seksuaalista kiinnostusta minua kohtaan. Oma seksuaalisuuteni kun on sen tyyppinen että sytyn toisen halusta. Tällöin ei oikein voi muuta, kun koittaa keskustella asioista ja kertoa omista toiveista.

  Suhteen dynamiikka vaikuttaa sänkyhommiin paljon. Vaikka olisi näennäisesti seesteistä, saattaa silti olla paljonkin puhumattomuus asioita joita ei ehkä edes aktiivisesti tunnista. Nämä heijastuu hyvin helposti intiimielämään. Lisätkää muuta hellyyttä, keskustelua, arvostavia sanoja, ottakaa tavaksi sanoa ääneen aina kun joku ihan pienikin kiva juttu tulee mieleen. ”Kiva kun kävit kaupassa” ”kiva kun selvitit muksujen riidan” jne.

 • 10 years of great emotions sanoo:

  Meillä on takana 10-vuoden yhteinen taival. On lapset, työ/firma jne. Meillä ei koskaan ole luovuttu läheisyyden osoituksista. Joka päivä aamusuukot, lähtiessä, tavatessa ja viimeisenä illalla suukko ja hyvää yötä rakas. Silloinkin vaikka ei niin haluttaisikaan. Toki me kumpikin tykätään harrastaa seksiä ja ollaan uudistettu sitä tässä vuosien kuluessa. Synnytykset kun ovat vieneet osittain tunnon, mutta tähänkin löytyi apu seksivälineistä.
  Sitten tämä mantra puhukaa ja vielä kerran puhukaa. Vaikka sitten ammattilaisen kanssa enkä ensimmäisenä tarkoita seksuaaliterapeuttia. Kävimme ”purkamassa” oman liittomme pariterapeutin kanssa missä käsiteltiin kaikki mitä on vuosien saatossa tapahtunut saatiin uusia näkökulmia ja keskustelun aihetta.

  Itsellä välillä siippa ottaa päähän niin paljon ettei ees haluta, mut sitten on vaan haettava se tunne uudestaan. Muistella alkuaikoja, toisen ihania sanoja. Fantasioida ja puhua toisen kanssa myös joistakin fantasioista.

  Meillä oli vilkas seksielämä ennen lapsia ja vaikka se vuosien varrella on muuttunu niin kyllä meillä vähintään 4 kertaa kuukaudessa. On ”huononakin” kuukautena.

  Keskustelkaa, välttämättä syy ei ole suoraan siinä ettei mies halua sinua vaan taustalla on joku muu syy.
  Meillä ratkaisu on ollut, että kaikesta puhutaan myös se sanotaan ääneen ettei nyt huvita. Se sanotaan ennenkö ollaan edes aloitettu mitään. Esim: Jos on ollu rankka päivä töissä, meillä ihan kahvipöydäs sanotaan ” tänään ei kyl jaksa harrastaa, mutta pusuttelua kyllä” .

  Kipinän saa sytytettyä uudestaan, mutta se vaatii työtä.

 • Suripahde sanoo:

  Minäkin suosittelisin, että lisätkää niitä hellyyden osoituksia, keskustelua ja toisesta välittämisen ilmaisemista sinne arkeen. Jos siis on niin, että koet yhä mahdolliseksi (ainakin teoriassa) haluta miestäsi. Ja sinun kannattaisi nyt pohtia tarkkaan, mistä se haluttomuus oikeastaan johtuu. Rakastatko yhä miestäsi? Koetko, että arjestanne on tullut puurtamista tai yksitoikkoista? Koetko, että hän arvostaa sinua ja sinä häntä, jne..? Ja myös, koetko, että haluat ylipäätään seksiä? Onko sinulla selvin päin jotain estoja tai vaikeutta rentoutua, jotka sinun kannattaisi käsitellä, jotta voisit saada ne ”hyvät setit” ihan selvin päinkin.

 • Doping sanoo:

  Lueskele jotain eroottista, että pääset tunnelmaan.

 • Myöskin 40 v äiti sanoo:

  Pienet hellyyden osoitukset siellä arjen keskellä saa ainakin minun halut heräämään. Suukko lähtiessä/suukko palatessa kotiin. Pieni halaus silloin tällöin. Ja voihan sitä yrittää sytyttää liekkiä jo vaikka päivällä lähettämällä pikku tuhmaa tai vihjailevaa viestiä miehelle.
  Ja tietty puhuminen seksielämästä. Mikä saa sen kumppanin syttymään, mistä tykkää ja mistä ei.
  Ja välillä on hyvä lähteä ihan kahdestaan ns. seksilomalle, silloin ei tartte miettiä kuuleeko/näkeekö lapset senkun antaa palaa vaan!

 • Tiina sanoo:

  Paljon olen tätä miettinyt. Itselläni (nainen)teki huonommissakin vaiheissa mieli ainamuutaman lasillisen jälkeen, mutta miehellä ei koskaan. Siksi ostikinnomaan piikkiini usein molemmille luxusbissejä muutaman saunailloille. Mutta ei yleensä edes saunan jälkeen. Vastaus oli aina ”ei tee mieli kännissä”. Jotenkin aiemmista vuosista ja alusta kyllä muistin että oli tehnytkin. Joten jos mies sanoo niin, varmaan ongelma on jossain muualla. Luultavasti oli halunnut jotain toisenlaista naista, olin kiva ja virkistävä alkuun, mutta kun oli sen saanut (liian rennon kumppanin), totesi ettei kestä mun rentoutta ja suurpiirteisyyttä, mutta lapsia silti. Sama mies toki sanoi, (kaksi lasta, kummastakin 20kg,mutta molemmat lähti nopeasti koska tykkään treenata ja muutenkin), että jos on painoa enemmän (Eli siis jos lihon), niin rakkaus sitten laajenee suuremmalle pinta-alalle. Eli siis vähenee/haalistuu(kun odotan sinun lapsiasi).
  Hän ei varmaan koskaan toipunut siitä, että vaikka kuinka tikissä onkin lasten jälkeen (paremmassa kuin koskaan), toisille ei vaan mikään riitä.
  Eli siis alkuperäiseen kysymykseen, omassa tilanteessani en kyllä näe olleen yhtään mitään vaihtoehtoa. Siksi elämä onkin nyt eri, ihana vapaus ensin, ja sitten yllättävä mies, jolle eivät kilot ole se dealbreakeri, jos ihminen ei sille mitään itse edes voi.
  Mutt, jos mies on pehmeämpi kaveri, joka on vaan vähän jäänyt kauemmaksi, mahdollisuus on aivam varmasti olemassa. Nykyisem kanssa siitä ei olisi epäilystäkään, koska ihmisenä on niin paljon samanlaisempi kuin itse olen. Toivottavasti kaikki löytää sen sopivimman.
  Nimim. Suorittaja plus puoliboheemi kipmassa, en voi suositella kyllä. Kaksi vähän löysempää, kyllä kiitos.