”Toivoisin vertaistukea tilanteeseeni. Suurin osa-syy tilanteeseen on se että olen liian kiltti ja tiedostan kyllä sen – en siis kaipaa saarnaa. Mutta tilanne on se että avoliittoni on päättynyt jo yli puoli vuotta sitten, asun lasten kanssa ja olen päävuokralainen, ja ”entisellä avopuolisollani” on vain tiedot siitä että asuu täällä, ei siis mitenkään tasavertainen vuokralainen minun kanssani.

Eroon johti miehen narsistinen käytös jo vuosia ja lisäksi hän hallitsee minua rahallisesti, sillä hän on töissä ja minä työttömänä. Näin ollen hän saattaa kieltäytyä laskujen ja oman osuuden vuokranmaksustaan ja minä joudun pulaan, kun rahat eivät riitä. Hän on omien sanojensa mukaan etsinyt asuntoa jo puoli vuotta, mutta ei kuitenkaan näytä tekevän asialle mitään. “Joo joo kohta” kuuluu vaan eikä mitään hakemuksia ole missään eikä hän näytä edes etsivän asuntoa.

Jos kysyn asiasta, alkaa lapsilla uhkailu, hän kuulemma takaa sen etten näe heitä koskaan, vaan ottaa yksinhuoltajuuden. Olen aivan loppu ja vaihtoehdot ovat vähissä. Miten saan miehen ulos? Avaimet pois ja mies yön selkään? Hänellä ei ole kuulemma paikkaa mihin mennä. Ja miehen suku on hänen puolellaan ja olen pahantekijä alunperinkin koko jutussa. En vain yksinkertaisesti jaksa enää tätä tilannetta. Ja myös meillä on asuntohakemus tilanteen takia, mutta yhtäkään asuntotarjousta ei ole tullut, joten emme pääse tilannetta pakoon mitenkään.”

Nimim. Toolittletoolate

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 12 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

12 vastausta artikkeliin “”Olemme eronneet, mutta mies ei muuta pois””

 • Saratu sanoo:

  Minulla oli sama tilanne. Tein ex-miehelleni hänen puolestaan asuntohakemuksen Helsingin Kaupungille, missä selitin tilanteen niin päin, että ex vaimo haluaa heittää minut ulos ja kärsii masennuksesta, koska en voi muuttaa pois. (Mikä oli totta) Puoli vuotta siihen meni. Päivitin hakemusta viikottain ja aina kun tuli hänelle vähänkään sopiva asunto haettavaksi hain sitä. Laitoin hakemukseen myös, että mies tarvitsee kaksion, jotta lapset voivat olla hänen luonaan. Mies oli vielä kuukauden asunnon saamisen jälkeen meillä, mutta muutti pois lopulta. Suostui tapaamaan lapsia vain minun kotona ja kun sain selville, että hän käy läpi tavaroitani pistin sille stopin. Ei koskaan hakenut kaikkia tavaroitaan pois ja toi esim. Minun pakastimeen omia ruokia. Melkoinen taistelu on käyty ja nyt 4v myöhemmin yhtään hänen tavaraa ei ole täällä enää. Tosin välillä piti hakea jopa lähestymiskielto. Tsemppiä sulle <3 Toivottavasti saat exäsi ulos. Mutta sen neuvon annan, että katso, että vie kaikki tavaransa mukanaan äläkä päästä sitä kotiisi enää. Narsistille pitää laittaa kerralla rajat. Ole vaan tiukka ja pidä pintasi. Varmaan ei olisi noin kauaa mennyt jos olisin ollut napakampi, mutta olin liian kiltti.

 • Samasta selvinnyt sanoo:

  Jos oot päävuokralainen, soita maistraattiin ja siirrä miehen kirjat pois, perusteena ettei hän itse sitä ole tehnyt ja asunto on sun. Sen jälkeen kun ei asu virallisesti siellä, niin saat heitettyä pois ja pidettyä pois

  • Ei voi heittää ulos sanoo:

   Ei muuten onnistu. Täysi-ikäisen muuttoilmoituksen voi tehdä vain henkilö itse…

 • Amanda sanoo:

  Asunto on siis sinun nimissäsi? Jos mikään muu ei auta, niin etsi itsellesi ja lapsille uusi asunto ja irtisano vuokrasopimuksesi. Mies voi tehdä oman vuokrasopimuksen jos haluaa jäädä asuntoon.

 • Vappuzo sanoo:

  Tuota… hän ilmeisesti kuitenkin maksaa osuuttaan laskuista ja vuokrasta, jos kerran pystyy kiristämään sinua niillä? Eli miten luulet pärjäväsi ihan oikeasti yksin? Kuka maksaa vuokrat jne? Olisiko sinulle työpaikan hakeminen nyt ensisijainen tehtävä? Jos on taloudellista itsenäisyyttä, niin rohkeutta pistää kaverin pihallekin löytyy.

  • Mummeli sanoo:

   Saa sitten elatusapua lapsille ja asumistukeakin. Nyt otetaan miehen tulot kaikessa huomioon. Elatusavunennakkoa jos ei mies maksa suoraan. Taidat olettaa ettei miehen tarvitsse osallistua enää mitenkään lapsiensa elatukseen.

 • Peppis sanoo:

  https://www.minilex.fi/a/yhteiselämän-lopettaminen

  Asia vireille mahdollisimman pian ja mies ulos. Kyllä työssäkäyvä yksineläjä katon päänsä päälle saa vaikka mistä, menköön sukulaisilleen tai hotelliin jos ei muuta keksi.

 • Lalli sanoo:

  Apuaeroon.fi saat esim chatin kautta ihan oikeita neuvoja tilanteeseen.

 • Annika sanoo:

  Nyt pistät miehen pihalle. Aikuinen ihminen saa kyllä jostain katon päänsä päälle ja viis siitä mitä hänen suku siusta ajattelee. Ei pääse sinun parantuminen alkamaan ennen kuin pääset narsistista eroon.

  Ihan faktana, jos mies ei pysty itselleen asuntoa järjestämään hän ei mitenkään päin saa lasten yksinhuoltajuutta (sitä ei tahdo saada äitikään vaikka tarvettakin joissain tapauksissa voisi olla). Pidä huoli että sinä ja lapset olette kirjoilla koko ajan samassa paikassa. Jos hänen käytöksestään on todisteita ja uhkauksia vaikka tekstiviesteinä, pidä ne tallessa. Samoin tiliotteet, mitä olet maksanut jne. ihan vaan varmuuden vuoksi. koska ihan kaikkea tullaan käyttämään sinua vastaan. Tärkeää on että tiedät itse faktat ja haet apua – ystäviä, ammattilaisia, vertaistukea, mikä vaan siulle parhaiten toimii.

  Kovasti tsemppiä, lasten vuoksi jaksat kyllä!

 • Nimetön sanoo:

  Hyviä nämä neuvot, etsi oma asunto ja muuta itse. Jos mahdollista tee se. Muuten hanki häätö. Avoliitossa se itse muuttaminen ehkä onnistuu (ellei ole yhteishuoltajuutta), mutta naimisissa tilanne olisi eri. Yhteishuoltajuustilanteessa toinen voi kieltää/riitauttaa lasten kirjojen siirron. Itselle niin kävi, että etukäteen kielsi, joten oli varmasti lakimies jo hommattuna paljon ennen eron vireille laittoa, sen verran oli petailtu asioita hyvissä ajoin. Mies haki eroa ja oli tehnyt elämästä helvettiä jo paljon ennen eroa, niin myös harkinta-aikana ja eron jälkeen. Sain sen käsityksen, että halusi minun hakevan eroa, vaikka hän sitä halusi (myöhemmin selvisi, että oli uusi perhe valmiiksi katsottuna) ja siksi oli veemäinen. Lapset ja heistä huolehtiminen ”kiinnosti” vasta eroaikeissa ja ulkopuolisille puheissa ja esittäessä. Kotiarjessa se ei näkynyt, kun ei paljoa edes miestä näkynyt (oli ”ylitöitä”) tai sitten ei millään just sillä hetkellä viitsinyt, jos jotain pyysi. Asuimme hänen omistamassa talossa, jonka remontteihin kaikki ylimääräiset rahani olivat huvenneet. Puhui pois muuttamisesta, mutta ei tehnyt elettäkään siihen suuntaan. Toisaalta olisi muka myynyt halvalla asunnon minulle tms. jotain ihme sopimuksia, mutta niissä ei ollut muuta takana kuin kusetus ja vedätys. Muutamien juttujen ja paskapuheiden yhdistelmä oli sellainen, että en enää uskaltanut jäädä edes lasten takia, joten oman turvallisuuteni takia muutin pois. Niin hyvä oli puhumaan mustan valkoiseksi ja päinvastoin, jopa ristiin rastiin samoista asioista, että lähivanhemmuuden sai, mutta yhteishuoltajuus on.

 • Exä sanoo:

  Käräjäoikeuden kautta häätöä hakemaan. Sillä itse sain exän ulos.

 • balanssi sanoo:

  En kyllä ole ollenkaan varma, että kyse on narsismista, eikä sillä ole mitään väliä.

  Ei tuohon ole juuri muuta keinoa kuin asettaa omat rajasi. On aika ottaa vastuu itsestäsi, vaikka se onkin vaivalloista ja ikävää.

  Voit hommata miehelle häädön yhteiselämän loppumisen perusteella. Se ei tapahdu välittömästi vaan ottaa aikaa. Et kuitenkaan pysty ns vaihtamaan lukkoja, koska laki.

  Minunkin puolisoni uhkaili lasten menetyksellä, mutta ei lasten tapaamisoikeutta voida noin vain perua. Lapsen oikeus molempiin vanhempiin on hyvin vahva. Jopa huumeidenkäyttäjillä ja väkivaltarikollisten lapsilla on tapaamisoikeudet, niin mikä ettei kunnon äidillä.

  Sitäpaitsi arvelen, että jos miehesi on sellainen, kuin annat ymmärtää, hän vain pluffaa. Oikeasti hän ei ole kuvin kiinnostunut lasten tapaamisesta.

  Miten oma sukusi. Etkö voi saada omalta isältäsi ja/tai äidiltäsi tukea?