Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Miten suhtautua kun mies usein huomauttaa että olen liian lihava? Olen ihan normaalipainoinen… okei, normaalipainon ylärajalla. Harrastan liikuntaa säännöllisesti lenkkeilemällä ja käymällä kuntosalilla. Uimassakin kävin ennen koronaa. Nautin elämästä ja ruoasta. En laske kaloreita sen kummosemmin. Minulla on henkisesti hyvä olla näin.

Olemme olleet muutaman vuoden yhdessä. Olen se paha lapseton äitipuoli. Nyt vuoden sisään mies on heittänyt että toivoisi minun olevan laihempi, jotta ihmiset eivät luule minua huonommaksi kuin hänen exänsä (joka on laihempi). Exä on kuulemma jo liian laiha. Mies toivoisi, että mahani olisi pienempi ja painoindeksiäni kysyessä tokaisi että ompas sinulla korkea painoindeksi. Painoindeksini on siis ihan normaalin rajoissa.

Kommentit satuttaa todella paljon ja ne ovat saaneet kyyneleet silmään. No mitä mies tähän suhtautuu? Sanoo, että ”olet liian herkkä”, ”kasva aikuiseksi” ja ”ei kommentit painosta ole noin iso juttu, että pitää itkeä”. Olen kokenut rankkaa koulukiusaamista läpi lapsuuden ja mies tietää tämän. Olen kertonut että ilkeät kommentit parisuhteessa tuntuvat tosi pahalta ja en haluaisi tuntea oloani näin H*lvetin p*askaksi, kun sen pitäisi olla juuri toisinpäin. Mutta minun kuulemma pitää kasvattaa vain nahkaa, sillä hänen mielestä parisuhteessa pitää pystyä puhumaan painosta ilman ylireagointia.”

Nimim. lihavako

Miten sinä neuvoisit kirjoittajaa? Tarjoa vinkkejä, neuvoja ja vertaistukea kommenteissa, tuossa alla.

Artikkelikuva Inés Castellano.

Joko olet maistanut Huonon Äidin uutta kasviksia ja kanaa -ateriaa?

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 19 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

19 vastausta artikkeliin “Mies piikittelee painosta ja se tuntuu pahalta”

 • Pähkäilijä sanoo:

  Ensinnäkin voisin sanoa, että ihmisen hyvyys tai huonous ei ole painosta kiinni. Tulee mieleen, että miehellä on itsellään vääristynyttä ajatusta painoasioihin liittyen, koska ne tuntuvat olevan kovin tärkeitä. Ehkäpä hän itse on tullut loukatuksi tuolla osa- alueella? Minusta tuntuu kovin erikoiselta, että painoasiat ovat parisuhteessa noin isossa roolissa. Varsinkin, kun puoliso on aivan normaalipainoinen, liikkuva ja harrastava ihminen, eikä erityisiä ongelmia painon tai terveyden kanssa ole. Mieluummin ne ongelmat ovat siellä miehen puolella. Hänen kommentointinsa kertonevat enemmän hänestä kuin puolisostaan.

 • Jaa sanoo:

  Ihan ensiksi tuli mieleen, että mikä mahtaa olla herran oma painoindeksi? Jos on enemmän kuin sinulla, niin kannattaa sanoa, että kuuntelet laihdutusvinkkejä sitten kun herra on päässyt omista läskeistään eroon! Tai hauku takaisin jollain muulla tavalla, ja jos herra suuttuu, niin totea että hän on liian herkkä ja että hänen pitää kasvaa aikuiseksi.

  Mutta näin vakavammin ottaen, miehesi käytös ei todellakaan ole hyväksyttävää, ei parisuhteessa tai muutenkaan. Jos hän tietää, että aihe on sinulle herkkä ja silti huomauttelee siitä jatkuvasti, hänellä on varmasti päässä jotain vikaa, varsinkin jos et edes ole ylipainoinen. Jos suhteessa on muuten asiat hyvin, niin ei välttämättä tämän takia tarvitse erota (mutta jos mieli tekee, niin eroa ihmeessä), mutta jotain pitäisi tehdä. Mahtaisiko pariterapia olla vaihtoehto? Ehkä saisitte jotain konkreettista syytä sille, mistä miehen huono käytös johtuu.

 • Ei läskiperse sanoo:

  Kyse ei ole ainakaan sinun painostasi. Jokin muu mättää miehen mielessä. Tämän olen huomioinut oman puolisoni kautta, joka nimittelee joka riidan yhteydessä minua läskiperseeksi, vaikka sekä hän, että minä tiedämme hyvin, että olen hoikka. Siis hoikka. Ja peba ei ole normaalia kummempi. Taustalla on ainakin meillä miehen oma itsetuntokysymys ja oman, vanhenevan ulkonäön prosessointi. Hän tuntee sitten varmaankin olonsa paremmaksi, kun voi mollata puolison ulkonäköä ja kun ei mitään muuta huonoa keksi, haukkuu läskiperseeksi. Minä en tosin tällaisesta enää jaksa välittää. Toivottavasti teillä ulkonäön moittiminen loppuu.

 • Herkku sanoo:

  Ei mulla muuta kuin että lähde!

  Jos vertailee sinua exäänsä ja vielä ääneen SINULLE niin ei ole mitään arvostusta sua kohtaan.
  Mitä exän paino edes mihinkään kuuluu? Miten se paino määrittelee kenenkään paremmuutta ja miksi sinun pitäisi olla jonkun silmissä parempi kuin joku edellinen?
  Ihmiset on erilaisia myös kropaltaan, voi olla että exä ei liho vaikka kuinka yrittää ja voi olla ettei sinusta tulisi koskaan niin laihaa kuin exä. Mitä sitten?

  Ihan oikeasti, jos teillä ei ole yhteisiä lapsia ja liittoakin kestänyt vain muutaman vuoden, niin lähtisin. En usko että kukaan on niin ihana että pitäisi kestää omaan ulkonäköön kohdistuvaa arvostelua.
  Mies on myös syystäkin jonkun exä, laske vaaleanpunaiset lasit pöydälle ja tarkastele realistisesti mikä se syy voisi olla.

 • Yhdessä 20v sanoo:

  Tuo on henkistä kiusaamista ja kontrollointia jota pitäisin jo aika vaarallisena. Et tule koskaan olemaan hänelle mieliksi, usko pois. Tuollainen ihminen purkaa omia aggressioitaan toiseen väheksymällö. Pelkästään kirjoittamasi kommentit kertovat millainen hän on.
  Jos haluat voida huonosti jatkossa niin jatka vain suhdetta.
  Itse en sietäisi noista käytöstä.

 • Parempi yksin kuin huonossa suhteessa sanoo:

  Saman kokeneena voin sanoa, että kyse ei ole painostasi vaan miehesi halusta kontrolloida sinua. Raukkamaisinta on myös se, että hän iskee ”tikarilla” sinun heikoimpiin kohtiin. Pahimmillaan tuo voi aiheuttaa sinulle syömishäiriön. Kissa rohkeasti pöydälle ja jos mies ei tajua miltä sinusta tuntuu, hän ei ole arvoisesi. Olet hyvä ja kaunis juuri tuon kokoisena!

 • Daddy Cool sanoo:

  Mä oon miespuoli. Oikein kunnolla muhku äijä. Tuo kauniimman sukupuolen edustaja on sulonen, rakastettava ja ihana. Ei mikään kuvankaunis. Hän on semmonen normaalikroppainen. Vähän roikkuu ja raskaudet näkyy, kun näkee alastomana. Mitä sitten? Hän rakastaa mua ja mä häntä. Uusperhe ja kaikki lapsemme meille lahjoja, lapset tykkää, me tykätään. Kuihdutaan tai kasvetaan, so what?

 • Eevia sanoo:

  No ensinäkin tämä ei ole kilpailu ettekä te ole mitään palkinto hevosia kenen ulkonäkö määrittelee arvonne.
  Toiseksi jos miehellä on niin surkea itsetunto että hän tarvitsee imagoonsa tietyn näköisen vaimokkeen kainaloonsa on hänellä isompia ongelmia kuin sinun painoindeksisi.
  Kolmanneksi moista esineellistämistä todellakkaan tarvitse sietää.

  Paksua potaskaa, menköön itseesi.
  Sinun painosi on sinun asiasi ja hänen painonsa hänen asiansa.

  Laita moinen törkyturpa aisoihin tai vaihtoon

 • Tinttarella sanoo:

  No jos miehellä on etureppua niin nakkaa sama kommentti takaisin!

  Minä ehkä lähtisin kyselemään miksi sillä painolla on niin iso merkitys yhtäkkiä? Onko huoli terveydestä? Etenkin jos se on pysynyt suhteen ajan samana kun muuten toteaisin että jos terveyden vuoksi on painosta huolissaan niin voihan sitä verikokeisiin mennä.

  Ja ehdottomasti kysyisin mitä niillä exän kiloilla on tekemistä minkään kanssa..vai jättikö ex aikanaan mahdollisesti toisen miehen vuoksi ja nyt pitäisi näyttää kaikille että hänen uusi on ”paremman näköinen”?

  Tai onko nyt jotain muuta mikä nyt sitten purkautuu tuommoisena asiattomana kommunikaationa. Ehkä kaukaa haettua, mutta joskus kiistaa tulee ihan jostain muusta kuin siitä mistä pitäisi puhua.

  En nyt oikein ymmärrä miten äitipuolena oleminen tai lapsettomuus tähän painokeskusteluun vaikuttaa vai osallistuuko lapsipuolet kommentointiin? Jos näin on niin lasten äitiin yhteys jos käytös ei miehen puuttumalla parane.

 • 40 ja risat sanoo:

  Henkistä väkivaltaa. Ehkä narsismi nosti ekaa kertaa päätään. Nyt sinun paino ja mitä seuraavaksi? Varsinkin sun taustoilla todella surullista ett piikittelee. Jos ei keskustelu aiheesta puolison käytöksestä auta. Ja paino hömpötys lopu. Niin neuvoisin sua jatkamaan matkaa ilman häntä. Vertailu exään on myös inhottavaa ja turhaa. Me ollaan kaikki omanlaisia. Pääasia että sinä olet tyytyväinen itseesi ja voit hyvin 💗 Tsemppiä

 • Lumi sanoo:

  Tuossa on vain yksi tie näkyvissä. Ota puheeksi esimerkiksi lähipiirin läsnäollessa se,että miehesi haluaa sinun laihtuvan,ja kysy muiltakin,kokevat he sinut ylipainoiseksi. Näin saat ainakin lähipiirille tiedoksi,että mies kiusaa sinua painostasi. Jos kiusaaminen jatkuu,pyydä palaveri miehen kanssa vaikka keittiön pöydän äärellä,ja selvitä,mikä miestä vaivaa parisuhteessa ne. Sillä ei kenenkään,edes vaimon,avovaimon,tyttären taikka äidin,siskon- läheisen ihmisen,kiusaaminen ole okei. Jos lähdet noudattamaan miehen vaatimuksia,niitä tulee loputon lista lisääJos haluat itse muuttaa elintapojasi,koska itse kodt tarvetta siihen,se on okei,silloin kun itse haluat.
  Ilmeisesti olet muutoin kunnollinen: tuo yksi asia on ainoa,millä mies kokee voivansa kiusata,kun tietää sen loukkaavan sinua.
  Katkaise se kehityskulku.
  Itseäni oli työpaikalla eräs vanhempi henkilö tytötellyt useamman vuoden. Syytä en tiedä. Hoidan hommani.
  Tämän vuoden alusta puhuin hänelle asiallisesti,että ei tämmöisessä iässä oleva kuin minä,enää mikään tyttö ole.
  Tytöttely loppui,käyttää etunimeäni kun puhuttelee: en minäkään pojittele tekeviä aikuisia miehiä.
  Jos ei tepsi,keinot teillä,niin lusikat välillä eri osoitteisiin. Jos sekään ei asenteita muuta,niin miehesi on halunnutkin muutosta parisuhdestatukseensa.

 • Äiti 74 sanoo:

  Juttuun muuten kommentoimasta, mutta aikaisemmin kun oli vastaava tilanne, mutta ylipainoinen oli mies, oli ihan ok kommentoida miehen painoa. Mies kun tekee niin, niin on sika 🙄.

  • Entinen nsrsitin puoliso sanoo:

   Jutussa ei pjhuttucylipsinost vain normaalipainosta. Eli tasa avo kysymys ei ole nyt sopiva.

 • PlussaPallo sanoo:

  Minusta sinun tulisi hakeutua jonnekin juttelemaan ja saamaan tukea. Esim. psykologille. Ei ole oikein, että annat miehen puhua itsellesi noin. Mies on sika ja et voi häntä muuttaa, mutta siihen voit vaikuttaa millaisessa suhteessa suostut elämään vai lähdetkö ja elät elämääsi sellaisten ihmisten kanssa, jotka arvostavat sinua.

 • Ei se sielunkumppani sanoo:

  Miehellä on eri käsitys siitä, mikä on sopivaa ja mikä ei. Hän ei ehkä koe, että painosta puhuminen olisi iso juttu, mutta kumppanin tunteita ja rajoja täytyy kunnioittaa. Jos pahoitat mielesi jostain, hänelle sen pitäisi merkata paljonkin. Ethän sinäkään halua pahoittaa hänen tunteita tahallaan.
  Onko hän se, jonkabkanssa haluat elää loppuelämäsi? Onko hänessä jotain, joka on kaiken mielipahan arvoinen?

 • Ansaitset parempaa sanoo:

  Tuli kyllä surullinen olo. Kenenkään ei tule kommentoida toisen painoa mitenkään. Ja mitäs luulet kuulevatko lapset tuollaiset kommentit ja mikä vaikutus sillä on heihin. Sinä olet upea juuri tuollaisena kuin olet.

 • Sea sanoo:

  https://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/a/2014121718935627

  Tuo on henkistä väkivaltaa, jätä se. Itse saman kokeneena ja se ei tule ikinä muuttumaan, toinen kyllä lupaa maat ja taivaat siinä vaiheessa kun sanot, että tämä oli nyt tässä. Itsellä kesti neljä kertaa ennen kuin en enää uskonut ja lähdin lopullisesti. Äläkä missään tapauksessa syytä itseäsi, että miksi olet tuollaiseen hairahtunut, jopa kokeneet psykologit menneet narsistin halpaan.

  • Ei enää ikinä sanoo:

   Olen myöskin kokenut saman, aivan hirveän elämän narsistin avopuolisona. Mies vertasi minua muihin naisiin, kuinka he ovat hoikempia ja nättejä minuun verrattuna. Haukkui läskiksi, possuksi, pulleroksi jne. Laski ja kyttäsi syömisiäni. Vaikka minulla putosi paino, aina oli varaa pudottaa vielä vähän lisää. Tämä oli vain osa miehen pitämää valtapeliä. Jälkeenpäin tajusin, että elämäni oli täysin miehen ohjailemaa.
   Kun miehen sanomiset loukkasivat minua, mies vähätteli tunteitani sanoen ”mitä säkin siinä pillität”, ”ja taas sä porsaat”, ”etkö mitään kestä?”, ”Joo mee vaan taas poraan, senhän sä osaat”. Lopulta en enää itkenyt enkä myöskään tuntenut mitään.

   Tein mielessäni lähes kolme vuotta eroa, mutta mies oli taitava manipuloimaan.
   Lopulta keräsin jäljellä olevat itsetunnon ja rohkeuden rippeeni ja nostin kytkintä. Päivääkään en ole katunut.

   Kukaan ei ole ansainnut tämmöistä kohtelua, eikä kukaan voi sanella toiselle miltä pitää näyttää. Muista, että sinä olet arvokas ja ihana sellaisena kuin olet, eikä sinun tarvitse muuttaa itseäsi kenenkään toisen vuoksi. Jos mies ei lopeta, lähde pois äläkä katso taaksesi.

 • Saman kokenut sanoo:

  Kaksi sanaa: Jätä se!