Etkö tykkää kropastasi? Ahdistaako ulkonäkösi tai se, että et ole onnistunut laihduttamaan?

Olet varmaan kuullut kehopositiivisuudesta? Se tarkoittaa sitä, että kaikenlaiset ja kaikenkokoiset kehot pitää hyväksyä. Myös se oma kroppa, vaikka se ei näyttäisi siltä, miltä sen haluaisi näyttävän.

Mutta miten itsensä voi hyväksyä jos tuntuu siltä, että on väärän kokoinen ja näköinen?

Toimi näin, ja parannat suhdettasi omaan kroppaasi:

– Älä seuraa sosiaalisessa mediassa sellaisia henkilöitä, joista sinulle tulee huono fiilis itsestäsi. Lopeta seuraaminen, tai jos kyseessä on ystäväsi, piilota julkaisut. Huomaa, että voit toki seurata sellaisia tilejä, jotka antavat sinulle treeni-intoa tai motivaatiota syödä terveellisesti, mutta jos kuvista tulee riittämätön olo tai koet itseinhoa niitä katsoessasi, on parempi lopettaa seuraaminen.

– Seuraa sellaisia tilejä, joiden kuvissa on eri kokoisia ja muotoisia ihmisiä. Nämäkin tilit voivat olla liikuntaan tai hyvinvointiin liittyviä, mutta toisin kuin me usein ajattelemme, myös muut kuin hyvin laihat, nuoret, valkoihoiset naiset voivat olla terveitä ja hyvinvoivia. Kehopositiivisuuden yksi idea on saada meidät huomaamaan se, että monenlaiset vartalot ovat terveitä ja monenkokoiset ihmiset liikkuvat ja elävät terveellisesti.


Ylin kuva Christian Newman.

– Laita liian pienet vaatteet kierrätykseen. Jos vaatteesi kiristävät ja puristavat, sinulla on koko päivän ikävä olo niissä.

– Osta ja käytä sellaisia vaatteita, joista oikeasti pidät, riippumatta koostasi. Jokainen saa pukeutua kauniisti ja oman makunsa mukaisesti. Kiinnitä huomiota siihen, että vaatteesi tuntuvat mukavilta. Oikeankin kokoinen vaate voi puristaa tai olla tönkkö, ja se tekee olon epämukavaksi ja epävarmaksi.

– Jos hankit asiantuntija-apua, kuten personal trainerin tai lääkärin auttamaan sinua elämänmuutoksessa tai terveytesi hoidossa, valitse sellainen, jonka oma olemus on sinusta mukava. Huippukuntoinen, tosi lihaksikas ja rasvaton PT voi saada sinut tuntemaan olosi epämukavaksi (tai motivoituneeksi, vain sinä tiedät!), ja et ehkä usko että hän pystyy samaistumaan ongelmiisi. Tietenkään asiantuntijan ammattitaitoa ei voi päätellä ulkonäöstä, joten tee sekä taustatyötä että mieti, kenen seurassa sinulla on mukava olla.

– Unohda liikkuminen siksi, että yrität muuttaa kehosi ulkonäköä. Keskity siihen, että liikkuminen on kivaa ja siitä tulee sinulle hyvä olo.

– Sinun ei tarvitse pystyä rakastamaan omaa kroppaasi ja ulkonäköäsi, mutta sinun pitää arvostaa kehoasi. Kohtele sitä hyvin ja arvostavasti, ja voit paremmin. Tämän seurauksena saattaa ulkonäkökin muuttua.

– Ole tässä hetkessä. Älä mieti, että ennen näytin tuolta äläkä vatvo sitä, miltä voisit näyttää jos tekisit noin tai näin. Ole läsnä nykyhetkessä ja kohtele itseäsi hyvin nyt.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia