Voisi olettaa, että Suomessa suurin osa kosinnoista tapahtuu melko arkisesti: kotisohvalla, saunanlauteilla, kävelyllä metsässä… Mikäli mitään virallista kosintaa edes tapahtuu, voi olla, että naimisiinmenosta päätetään usein yhdessä keskustellen ilman sen suurempia rituaaleja.

Voisi olettaa myös, että suurin osa kosituista ja kosijoista on tähän tyytyväisiä. Siis Suomessa.

Maailmalla kosiminen voi olla suureellisempikin operaatio. Toki jotkut suomalaisetkin toteuttavat amerikkalaisten, romanttisten elokuvien tyylisiä kosimisspektaakkeleita. Ei niistä kuitenkaan kovin usein kuule.

Pikemminkin tuntuu siltä, että isot rituaalit ja julkiset paikat kauhistuttavat monia. Mutta teitpä miten tahansa, jonkun mielestä se usein on väärin.

Nykyään on nimittäin olemassa keskusteluryhmiä, jotka on perustettu pelkästään muiden ihmisten naimisiinmenoon ja häihin liittyvien valintojen pilkkaamiseksi. Yksi tällainen ryhmä on Facebookin That’s it, I’m wedding shaming (suomeksi suunnilleen jep, mä pilkkaan näitä häitä).

No, häihin liittyvät valinnat puhuttavat, ja varmasti jokainen on törmännyt sellaisiin ratkaisuihin, joille itse vähintään pyörittelee päätään jos ei suoranaisesti paheksu tai naura. Kunhan tämä ei päädy hääparin korviin, niin eihän se kovin vakavaa ole, vaikka ei toki hyvää käytöstäkään.

Kyseisessä Facebook-ryhmässä on Daily Mailin mukaan jaettu melko sympaattisen oloinen kosinta, joka kuitenkin aiheutti huimaa paheksuntaa.

Kyseinen kosinta oli nimittäin toteutettu kirjoittamalla neljälle paahtoleipäsiivulle sinapilla kosinta.

sinapilla tehty sydän

Sinapilla. Ei ehkä kaikkein romanttisin valinta… Kuva sinappileivistä sai ryhmässä nopeasti parituhatta kommenttia ja tykkäystä, joten se todellakin herätti tunteita. Osasyynä oli pieni kirjoitusvirhe, leivissä nimittäin luki suomeksi käännettynä ”Rakastan. Mennäänkö naimisiin?”. Tämä sai irvileuat miettimään, että mitä kosija oikeastaan rakastaa? Leipää? Sinappia?

Kieltämättä sinappi paahtoleivällä on aika karua, jos on toivonut samppanjaa, ruusuja, isoja eleitä ja romanttista tunnelmaa. Kyllä tuossa tilanteessa saattaisi jollekin kyyneleet kohota silmiin, eikä suinkaan onnesta ja liikutuksesta.

Toisaalta ele on aika sympaattinen. Lisäksi suomalaiseen kulttuuriinhan se saattaisi istua aika hyvin. Saunan jälkeen syödään vähän grillimakkaraa, ja siinä kun kääntelet makkaroita, on kosija kirjoittanut sinapilla kertakäyttölautaseen kosinnan. Mitäs sanoisit?

Tärkeintä lienee se, että kosittu on ollut eleestä liikuttunut ja onnellinen. Toivon mukaan kosija tunsi tulevan puolisonsa sen verran hyvin, että tiesi sinappileipäkosinnan sopivan kuvaan. Ilmeisesti tunsi, koska jutusta käy ilmi, että pari on nyt kihloissa, eikä rukkasia tullut.

Miten sinä suhtautuisit sinappikosintaan? Entä toivoisitko suureellista julkista kosintaa? Vai onko intiimi hetki kahden kesken romanttisempi ajatus? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Mies kosi sinappileivällä, some järkyttyi”

  • Nimetön sanoo:

    Ihana olisi! Ei mikään blogeista kopioitu teennäinen kosaisu vaan persoonallinen juuri meitä puhutteleva kosinta, kiitos!

    PS. Miksi naisen pitää odottaa miehen kosintaa? Do-it-yourself!

  • JuupaJuu sanoo:

    Parempi se sinappikosinta kuin omalle kohdalle tullut: ”Eiks me ihan yhtälailla voitas mennä naimisiin?” -tokaisu kesken arjen touhuja.. Vaan niin oli häätkin ”ihan yhtälailla”..