Dynastia-sarjasta julkisuuteen noussut näyttelijä Joan Collins on viidettä kertaa naimisissa. Tsot tsot, äläpä tuomitse! Viimeisin liitto on kestänyt 17 vuotta, eli ilmeisesti pysyvä onni on löytynyt.

Tai sitten aika on tuonut viisautta siitä, miten avioliitossa kannattaa toimia, jotta se olisi kestävä ja onnellinen. Ainakin olen saanut harjoitusta, Collins kirjoittaa Daily Mailissa!

Nämä ovat Joan Collinsin ohjeet kestävään liittoon:

1. Älä kiirehdi

Collins kertoo, että hänen nykyinen avioliittonsa rakentui ystävyyden pohjalle: ”Olemme sydänystäviä. Pyri siihen, kun etsit puolisoa. Mutta hyviä miehiä ei roiku joka oksalla. Ja vielä vähemmän heitä roikkuu baareissa ja yökerhoissa”, Collins kirjoittaa.

2. Molemmilla pitää olla omaa tilaa

Collins suosittaa jopa omia kylppäreitä, ja muistuttaa siitä, että toisen oman tilan sisustukseen ja järjestykseen ei pidä puuttua.

3. Hyväksy eroavaisuutenne

Vaikka olisitte miten yhteensopivia, olette kuitenkin aina kaksi eri ihmistä omine näkemyksinenne. Pidä sitä vahvuutena, älä heikkoutena, Collins kehottaa.

4. Ole itsenäinen

Itsenäisyys ja kyky saada asiat hoidetuksi on hyvin vetävä ominaisuus sukupuolesta riippumatta.

5. Kunnioita toisen mielipiteitä

Ette ole kaikesta samaa mieltä, mutta se ei ole ongelma: erilaiset ajatukset ovat virkistäviä ja haastavat ajattelua.

6. Älkää menkö vihaisina nukkumaan

Se vain pitkittää riitoja ja tekee sovun tekemisen vaikeammaksi.

7. Huomaa pikkuasiat ja kehu

Kehu puolisosi laittamaa ruokaa, vaikka se olisi sitä samaa mitä olet jo kymmenen vuotta syönyt joka viikko. Kehu toisen asua tai uutta kampausta, keitä toiselle pyytämättä kahvia… Pienillä asioilla on iso merkitys!

8. Ole kiva

Älä kritisoi toista äläkä loukkaa toista. Yritä suhtautua rennosti pieniin epäkohtiin, ja jos joudut huomauttamaan jostain asiasta, sano se kauniisti. Älä kiusoittele toista tavalla, josta tulee paha mieli. Jos vitsiksi tarkoitettu juttu menee yli, pyydä heti anteeksi.

9. Muista tärkeät päivämäärät

Älä unohda toisen syntymäpäivää tai hääpäiväänne! Collins suosittelee, että painat mieleesi myös muut tärkeät päivät, kuten tapaamisenne päivämäärän, ensitreffien päivämäärän ja kosintapäivän, ja muistat toista niinä.

10. Hyväksy toisen suku ja ystävät

Jos mahdollista, nauti heidän seurastaan. Vaikka et nauttisi, niin älä silti kritisoi heitä, varsinkaan toisen vanhempia.

11. Ole aina puolisosi puolella

Jos puolisosi perheessä on konflikti, ole puolisosi puolella. Myöhemmin voit keskustella hänen kanssaan siitä, että mikä on järkevin toimintatapa, mutta kun tilanne on päällä, älä ikinä asetu muiden puolelle.


Kuva Paul Garcia, ylin kuva Cayton Heath.

12. Älä hekumoi edellisillä suhteillasi

Toisen kanssa täytyy tietysti keskustella siitä, mitä ennen häntä on elämässä tapahtunut. Mutta harva haluaa kuulla yksityiskohtaista selostusta edellisestä suuresta rakkaudestasi tai kaikista valloituksistasi.

13. Säilytä fyysinen yhteys

Suhteenne oli varmaankin alkuun voimakkaasti fyysinen? Älä anna tämän yhteyden katketa. Kosketelkaa toisianne paljon. Kosketuksen ei tarvitse johtaa seksiin, mutta ei siitä haittaakaan ole!

14. Pitäkää toisianne yhdenvertaisina

Kumpikaan teistä ei ole suhteessanne tärkeämpi kuin toinen. Pitäkää toisianne samanarvoisina ja yhdenvrtaisina, ja keskustelkaa asiasta, jos toinen tuntee alemmuutta toisen aseman tai vaikka vanhemmuuden takia.

15. Ole täsmällinen

Epätäsmällisyys voi antaa toiselle sellaisen kuvan, että pidät itseäsi ja omaa aikaasi tärkeämpänä kuin toista ja toisen aikaa. Silloinkin, kun et ollenkaan tarkoita sitä.

16. Tee oma osasi ja auta toista

Ei ole olemassa miesten ja naisten töitä, eikä kumpikaan teistä ole liian hieno tekemään jotain hommaa. Tarjoa apuasi, käy kaupassa, tiskaa, hoida remppahommia…ilman, että erikseen pitää pyytää!

17. Puhu!

Älä syöksy raivoamaan epäkohdista äläkä patoa ongelmia sisääsi. Ottakaa kahdenkeskistä aikaa sitä varten, että voitte rauhassa keskustella toisianne vaivaavista tai mietityttävistä asioista. Tätä ei tarvitse tehdä viikottain, mutta tätä pitää tehdä.

18. Pidä yksityiskohdat mielessä

Onko teillä ”teidän biisi”? Ehkä kävitte ensitreffeillä syömässä jotain tiettyä tai näitte yhdessä jonkun elokuvan. Kerro toiselle, että se elokuva tulee tänään telkkarista, hae samaa ruokaa tai huomauta toiselle, kun kappaleenne tulee radiosta.

19. Älä vertaa puolisoasi muihin…

…ainakaan ääneen!!

20. Älä kadehdi

Se, että puolisosi on menestynyt, sanavalmis, seksikäs tai hauska, mutta sinä et koe olevasi, ei ole puolisosi ongelma vaan sinun. Älä pura alemmuudentuntoasi häneen, vaan kehitä itseluottamustasi.

21. Tehkää suunnitelmia

Suunnitelkaa valmiiksi kesälomaa, juhannusta, joulua… Miettikää, mitä haluatte tehdä ensi viikolla, ensi kuussa, ensi vuonna, viiden vuoden päästä. Ilman suunnitelmia elämä menee helposti autopilotilla, mutta suunnitelmat antavat teille jotain, mitä odottaa.

22. Kerro toiselle, että rakastat

Sano ”rakastan sinua” niin usein kuin mahdollista. Ehkä joka kerta kun menette nukkumaan ja joka hyvästelyn yhteydessä?

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia