Millaista on elämä, kun anoppi päättää kaiken eikä mies ole katkaissut napanuoraansa?

Hankalaa, kertoo tämä miniä:

”Aloin seurustelemaan kivan pojan kanssa. Mentiin naimisiin, saatiin lapsia. Moni asia muuttui, mutta se poika jäi…

Mieheni taantuu pikkupojan tasolle aina kun hän on tekemisissä vanhempiensa kanssa. Sääli, että hän työskentelee sukuyrityksessä, ja velkojen sekä tottumuksen vuoksi mikään muu ammatti ei olisi edes mahdollinen. Voin tukea, ymmärtää, kannustaa ja kehoittaa terapiaan tässä kieroutuneessa äiti-isi-suhteessa, mutta totuus on että harva vieroittaa itsensä tissiltä vapaaehtoisesti.

Anoppi päätti meidän häiden istumajärjestyksen ja vaihtoi pitopalvelun ruoat kysymättä meiltä. Ja kyllä, me maksoimme itse hääjuhlat, pennilleen.

Anoppi vaati esikoisen ristiäiset vietettäväksi heidän kesäpaikallaan, ja viikkoa ennen h-hetkeä perui. Siinä sitten uutta paikkaa etsimään…

Kaiken keskellä jouduin vielä kuuntelemaan miten lapsi pitää kastaa ennen kahden viikon ikää, niin anoppikin teki! Kun vauva oli kaksi viikkoa en pystynyt edes kunnolla kävelemään hätäsektion jäljiltä.


Kuva Rawpixel, ylin kuva Tim Gouw.

Kuopuksen isyysloma käytettiin siihen, että anoppi ja appiukko lähtivät lomalle, ja mies jäi päivystämään yritykseen. Minä jäin kotiin miettimään, mitä voisin tehdä että mies vierottuisi äidistään.

Lapsi pitää kasvattaa poispäin vanhemmista. Varsinkin jos perheessä on yhteinen yritys, jonka on tarkoitus siirtyä sukupolvelta toiselle – vierottakaa ne poikanne!

Pakottakaa heitä muodostamaan oma mielipide ja tukekaa itsenäistymistä! Niitä taitoja on vaikea opetella sitten kun on jo itsekin isä.”

Nimim. Miniä helvetistä?

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Onko sinulla samanlaisia kokemuksia? Kasvoiko puolisosi lopulta itsenäiseksi aikuiseksi ja erilleen vanhemmistaan? Vai oliko teidän vaihtoehtonne ero? Kerro kommenteissa!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Aargh, pitääkö minun vierottaa mieheni anopin tissiltä!!”

 • Leski sanoo:

  Anoppi hyyssäsi poikaansa aikuisenakin, oltiin naimisissa.Sotki meidän elämän kokonaan!!!

 • Hmm. sanoo:

  Niin…meillä kaikki lomat vietetään anopin ja appiukon kanssa….emäntä sitä mieltä että mukaan voi lähteä tai olla lähtemättä….miksi viettäisin lomani kuunnellen elämän ohjeita ja että mitä teen väärin…..ja emäntä on aivan täysin ätinsä ja isänsä vietevissä siis todellakin tulisi pitkä kirjoitus jos kertoisin kaiken…..perhe menetetty??

 • Liisa sanoo:

  Minulla on samankaltainen mies, mutta meillä oli pelastus muuttaa ulkomaille ja yritän vain jaksaa vierailut kaksi kertaa vuodessa.

 • Mama sanoo:

  Itselläni oli entisessä suhteessa vastaava kokemus.Ainoa oikea ratkaisu oli erota.Nyt taas tilaa hengittää.

 • Exvaimo sanoo:

  Kun olin töissä ja miehellä vapaa päivä haki hän anopin siivoamaan meille. Usein jopa verhot oli vaihdettu muttei meidän kaapissa oleviin vaan hän oli tuonut omat kotoaan. Oli niin paljon kaikkea lopuksi että minä lähdin siitä että poika saa olla kiinni äidissään

 • Kokemusta on sanoo:

  Ikävä kyllä sinä häviät tuon kisan. Jos mies ei ole itsenäistynyt vielä, et saa häntä irti mamman tissistä. Lopulta sinä olet se paha vaimo ja miniä. Kun ero tuleee, miehesi juoksee äidin helmoihin.

 • Ounou sanoo:

  Kuulostaa siltä, että anoppisi käyttää poikaansa vaan hyväksi. Onko hänessä narsistisia piirteitä? Selvää vallankäyttöä. Miehen on sanottava suoraan, ettei tietyt asiat käy ja pidettävä rajat äitinsä suuntaan. Oma perhe pitää olla nyt ykkönen tai kohta sitä perhettä ei enää ole.
  Vanhemman kuuluu kunnioittaa aikuista lastaan, eikä pitää häntä juoksupoikana. Jos näin ei ole, lapsen pitää katkaista napanuora, vaikka vanhemmat siitä suuttuukin.