Jossain vaiheessa se iskee…käsitys elämän rajallisuudesta. Nuorena pitää itseään kuolemattomana ja nuorena on helppo uskoa siihen, että asiat menevät siten, miten itse haluaa.

Vanhemmiten huomaa, että kaikki ei olekaan itsestä ja omasta tahdosta kiinni. Ehkä sitä elämän rakkautta ei koskaan kävelekään vastaan… Ehkä hän tulee vastaan, kun lapsia ei enää voi saada. Ehkä lapsia ei siunaannu silloinkaan, kun on ollut kovinkin ajoissa liikkeellä.

Se, mitä saa on lopulta sattumankauppaa, ja se pitäisi pystyä hyväksymään, muistuttaa tämä kirjoittaja:

”Elämä on luopumista. Juice sen tiesi. Kun olet 40, se on rajapyykki jossa voit ehkä joutua luopumaan monesta asiasta. Tunnustamaan, että ei mahdollisesti enää onnistu.

Ilman itsesääliä, rehellisesti. Ja sitten, hyväksymään tämän asian.

Tunnustaminen on helppoa, itselleen ainakin. Hyväksyminen ei. Jotkut joutuvat luopumaan lapsihaaveista, toiset haaveista saada kestävä elämänkumppani. Ne jotka eivät ole samaa kokeneet sanovat, että onhan sitä muutakin elämää. Se on totta.


Kuva Nathan Dumlao.

Mutta se, että tavalla tai toisella olet yksin, et muodosta ketjua, on murskaava ajatus, jos sitä on toivonut. Elämänkumppanista haaveilevalle sanotaan, että voihan se vielä löytyä. Totta, niin voikin. Mutta myös voi olla ettei.

Jos haudattavana on lapsihaaveet, niin asia on varmasti vielä katkerampi. Naisena ainakin. Mutta sitten joskus tapaa naisia jotka saavatkin lapsensa viisikymppisinä tai löytävät elämänkumppaninsa 80-vuotiaina.

Kuitenkin, jos hyväksyy sen tosiasian että elämä ei ehkä tarjoa sinulle sitä mitä siltä olet odottanut, on se ainoa keino päästä odotuksista vapaaksi ja ehkä saada vielä se mahdollisuus. Sittenkin.”

Nimim. Nuuan

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “”Tässä vaiheessa elämää huomaa, että kaikkea haluamaansa ei enää voi saada””

  • Sani sanoo:

    Olipa surullinen kirjoitus ja hyvä muistutus siutä että elämä on rajallista.

  • Anonyymi sanoo:

    Se hyväksyminen juuri vaikeinta onkin. Tuntuu, että jotkut saavat ”kaiken” ja toiset ei juuri mitään.
    Niillä korteilla on vaan pelattava mitkä saanut on.