Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Scandic.

Kaipaatko hemmottelua? Hetken hermolomaa tai aikaa ihan itselle? Jatkapa siis lukemista ihan loppuun saakka, sillä Huonon Äidin joulukalenterista paljastui tänään Scandicin hotellilahjakortin arvonta!

Olit sitten ruuhkavuosien (ja jouluvalmisteluiden) väsyttämä äiti, parisuhteelle aikaa etsivä puoliso, tai muuten vaan pienen loman tarpeessa, staycation voi olla juuri sun juttu! Irtiotto arjesta on välillä tarpeen vähän jokaiselle, mutta kalenterin ollessa muutenkin jo täynnä, voi pelkkä ajatuskin lomareissun suunnittelusta turhauttaa. Kuka hoitaa kodin ja lapset, kuka kastelee kukat ja mihin ihmeeseen tungetaan marsut?!

Staycation, eli lähiloma, on loistava keino irroittautua arjesta ja ottaa taukoa rutiineista silloinkin kun pidempään lomailuun ei ole aikaa tai resursseja. Yksikin yö oikeasti pois kotoa tekee ihmeitä. Ei tarvitse miettiä pyykkivuoria tai kenenkään likaisia sukkia lattioilla, päättää mitä nyt taas tänään syötäisiin tai tapella nukkumaanmenoajoista, vaan saa syöksyä Jonkun Muun puhtailla valkoisilla lakanoilla petaamaan petiin ja istua valmiiseen pöytään, niin päivälliselle kuin aamupalallekin. Ja nukkua! Ilman että kukaan kömpii viereen kymmenen pehmolelun kanssa. Ilman että pitää aamuviideltä herätä kertomaan mistä sammakoita tulee. Ilman heräämistä marsujen yöralliin juuri kun uni viimein koitti. Ilman häiriöitä. Piste.

Alun perin staycation on kuulemma merkinnyt sellaista lomaa, jossa käydään vain päiväsilteen oman kotikaupungin tai lähialueen nähtävyyksiä katselemassa, ja yöksi tullaan taas omaan kotiin, mutta kyllä ei ainakaan meidän kotona yöpyminen tunnu mitenkään lomailulta. Ensin pitäisi siivota. Sitten vielä vähän siivota. Sitten neuvotella teinin (tai useamman) kanssa miksi olisi kiva jos hekin menisivät johonkin yöksi, vaikka kotona ollaankin. Sama keskustelu lastenvahtina toimivan mummon kanssa. Ainakin aamulla voidaan tuoda lapsukaiset jo seitsemältä takaisin kotiin, kun tehän olette siellä vaan nukkumassa… Sitten siivotaan lisää. Ja tehdään ruokaa, koska ei sitä nyt kotiin kehtaa mitään tilata, kun jääkaapissa on vielä sitä sun tätä menossa vanhaksi, ja myös toissapäiväiset pastan jämät! Sitten pitää taas siivota ruoanlaiton jäljiltä. Sitten katsotaankin Netflixiä sohvalla kunnes jompikumpi puolisoista nukahtaa.

Sittemmin staycationin merkitys on muuttunut, ja sillä on alettu tarkoittaa lähilomailua. Kiitos tämän muutoksen aikaansaajalle! Kyllä tuntuu ihan oikeasti ihan oikealle lomalle, kun saa painaa kotioven perässään kiinni. Illalliselle hotellin ravintolaan saa laittautua vähän enemmän, ja sitähän voi vaikka innostua illan mittaan myös nauttimaan lasin kuplivaa, alkoholilla tai ilman. Kuplivat saa muuten Scandicilla tilattua huoneeseen myös etukäteen, kuten myös pikkunaposteltavia, ja huonepalvelun avulla myös illallisen ja aamiaisen voi nauttia huoneesta käsin, jos kaipaa vielä vähän enemmän omaa rauhaa!

Ja mikäpä sieltä hotellihuoneesta poiskaan ajaisi. Puolison kanssa on hyvä olla, kun arjen stressit jätettiin huoneen toiselle puolelle, ja välillä hiilloksella palanut parisuhteen kipinäkin saa taas uutta tulta alleen! Scandicin hotellien monipuolisesta huonevalikoimasta löytyy huoneita jokaiseen makuun, esimerkiksi saunalla tai kylpyammeella varustettuina, jos vaikka haluaa viedä rentoutumisen ihan uudelle tasolle vaikka vaahtokylvyn avulla!

Hyvin nukutun yön jälkeen jaksaa taas paremmin, ja lähilomailun kruunaa monipuolinen aamupala, josta löytyy vaihtoehtoja ihan kaikille erityisruokavalioista huolimatta. Eli aamu lähtee käyntiin kylläisenä, oli sitten gluteeniton, moniallergikko, sekaani tai marsun lailla vegaani! Eikä ole kiirettä sinne aamupalapöytäänkään, vaan viikonloppuisin runsas buffetaamiainen on tarjolla Staycation-hotelleissa aina klo 11 asti.

Kelpaisi varmaan sullekin staycation? Osallistu siis arvontaan, jossa yksi onnekas voittaa hotelliyön Scandicissa! Huono Äiti arpoo yhdelle onnekkaalle lahjakortin, joka oikeuttaa yhteen (1) viikonloppuyön majoitukseen kahdelle vapaavalintaisessa Scandic-hotellissa Suomessa tai muualla Pohjoismaissa kahden hengen Standard-huoneessa. Hotelliloma on voimassa viikonloppuna (perjantai-sunnuntai) yhden vuoden lahjakortin luovutuspäivästä. Ihan itse saa valita ottaako mukaan kuorsaavan puolison vai parhaan kaverin, tai jopa teinin ostosreissulle. Jotkut kuulemma lomailevat myös anoppien kanssa kaksin. Kurkkaa Scandicin hotellivalikoima täältä, ja kerro meille kommenteissa missä Scandicin hotellissa sinä haluaisit viettää yön, niin olet mukana arvonnassa!

Huono Äiti arpoo kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken yhden lahjakortin kahdelle kahden hengen Standard-huoneessa vapaavalintaisessa Scandic-hotellissa. Osallistumisaikaa on 8.12. saakka, ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. EDIT! Arvonta on arvottu ja voiton vei Anni J. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 171 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

171 vastausta artikkeliin “Maistuisiko staycation Scandicissa?”