Kesä on vaarallista aikaa. Joka puolella on erilaisia uhkia. Muista varoa näitä kaikkia!!

Punkit

Kuka muistaa, oliko punkeista ennenvanhaan edes puhetta? No nyt niitä on joka heinikko täynnänsä. Ainoa keino suojautua punkeilta on peittää itsensä päästä varpaisiin muovilla ja liikkua vain sisätiloissa lumen tuloon saakka!

Ampiaiset

Ampiaisia vihaavat kaikki, mutta on niissä hyvääkin. Nimittäin ampiaisvyötärödieetti: Pysy kaukana makeista herkuista ja juomista, niin et houkuttele ampiaisia luoksesi!!

Lokit

Lokkeja on kahta lajia, mutta niitä molempia yhdistää se, että ne haluavat jotakin sinulta. Lintumuotoinen lokki vie lihapiirakkasi, jäätelösi ja mahdollisesti jopa vauvasi! Ihmismuotoinen lokki vie mitä vaan. Tyypillisesti hän istuu kanssasi samassa pöydässä ja laittaa sinut maksamaan laskun.

Paarmat

Paarma seuraa perässä vaikka viisi kilometriä ja jaksaa sinnikkäästi odotella vedenpinnan yläpuolella jos sukellat pakoon. Parempi vaan luovuttaa heti, paarma on sitkeämpi ja ovelampi kuin sinä. Kerran se vaan kirpasee! Siis kerran per paarma. Toivottavasti.

Perskärpäset

Näitäkin on kahta lajia, ja molempia yhdistää se, että ne/he eivät ymmärrä henkilökohtaisen tilan merkitystä. Toiset vaanivat ulkohuussissa ja toiset ihan missä tahansa, kuten kaikenlaisissa kesätapahtumissa. Erityisen vahvana kanta on siellä, missä liikkuu julkimoita ja muita silmäätekeviä.

Puumat

Puumilla on meneillään toinen vuoden tärkeimmistä saalistuskausista. Toinen on marras-joulukuun tienoilla. Noudata varovaisuutta terassi- ja uimaranta-alueilla!

Hyttyset

Voit yrittää torjua hyttysiä, mutta et tule onnistumaan. Paras torjuntatapa on hankkiutua sellaisen ihmisen seuraan, josta verenimijät pitävät vielä enemmän kuin sinusta, ja kas saat istua kesäiltaa kaikessa rauhassa!

Takiaiset

Kasvimuotoinen takiainen ottaa ja tarraa kiinni, etkä pääse siitä eroon millään. Ihmismuotoinen takiainen tekee ihan saman, esimerkiksi ilmaantumalla mökille.

Käärmeet

Lipeväkielisiä, matalamielisiä ja täynnä myrkkyä. Liiku reippain askelin ja suojaa herkät kohtasi niin pysyt turvassa.

Sudet

Susi väijyy joka metsässä juuri sinua kaupunkilainen!

Karhut

Karhua koskee sama kuin susia. Ne haistavat ja mieluusti myös maistavat kaupunkilaisen! Parempi pysyä 1. kaupungissa, 2. sisällä. Pieni karhujen alalaji houkuttelee saaliikseen olueenmeneviä henkilöitä ja kohtaamisesta saattaa seurata mm. päänsärkyä.

Hauet

Hauki on sellainen otus joka osaa arvostaa kunnon pedikyyriä. Erityisesti hauki tykkää kimmeltävästä helmiäislakasta varpaankynsissä. Älä huljuttele lakattuja varpaitasi laiturilta tai uita niitä veneestä!

Hämähäkit

Väitetään, että Suomen hämähäkit eivät ole myrkyllisiä, mutta kannattaako ottaa riskiä ja selvittää asia? Ei todellakaan!

Hopeaketut

Hopeakettu liikkuu yllättävän sulavasti kesäillassa ja on varsinkin nuoren saaliin perään. Suhtaudu varauksella!

Vesi

Siihen hukkuu tai sitä ei juo tarpeeksi. Noudata äärimmäistä varovaisuutta koko ajan kun olet veden kanssa missään tekemisissä.

Aurinko

Jos et voi viettää koko kesää sisällä, muista ainakin aurinkohattu, aurinkolasit, aurinkosuojavoide ja aurinkovarjo. Sisälläkin on parasta vetää kaihtimet ikkunan eteen!

Turvallisia kesäpäiviä!!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia