Mikä ristiriita! Kesät ovat parhaita, mutta niihin kuuluva kesälomien säätäminen ja hoitokikkailut eivät niinkään.

Haastetta pukkaa, jos meinaa tervejärkisenä päästä viettämään kesänsä tasapainoisesti jaettuna laadukkaaseen perheen yhteiseen aikaan sekä lasten tasokkaaseen vapaa-aikaan. Kalenterit jo esillä? Pian alkaa supersuosittu ohjelmanumero: kesävapaiden sumpliminen ja lastenhallinta. Kolmen Pojan Äitikin on helisemässä:

”Suvivirret ne raikaa ja pian lahjotaan kerhotädit sekä sedät moninaisin kukkapuskin ja suklaaviritelmin. Koulut sulkevat ovensa, aloittavat kesäremontin ja päiväkoteja tiivistellään miten parhaiten taidetaan. Koittaa ihana, pitkä, suloinen kesä. Ja jälleen ne ihanan pitkät lomat, jolloin vanhemmat hikoilevat huulta pureskellen kalentereiden kanssa. Kummit, mummit, naapurin lasten isosiskot ja kissakalatkin pohditaan potentiaalisina apukäsinä. Sillä vaikka tahtotila olisikin viettää itsekin lokoisasti lomaillen 2 ja puoli kuukautta, niin ei hyvää päivää kuulkaa taivu. Yrittäjäthän nyt tunnetusti lomailevat sen puoltoista päivää ja senkin läppäri laiturinnokassa, mutta ainakaan kolmatta kuukautta ei kykene ottamaan vapaata.

Vaihtoehto a) lapset hengaavat pihalla, roikkuvat mahdollisuuksien mukaan vanhempiensa töissä, koittavat pysyä hiljaa ja huomaamattomina tapaamisten aikaan, viettävät ehkä satunnaisilla päiväleireillä pari hassua hetkeä ja syövät keittiön kaapeista mitä löytävät; suklaamuroja ketsupilla.

Vaihtoehto b) passitetaan maalle kuten ennen vanhaan. Jos löytyisi ne isovanhemmat sieltä maatilan päärakennuksesta, niin olisikin vallan oiva vaihtis kaupunkilaiskakruille mennä vähän siankakkaa lapioimaan ja kananmunia keräämään suoraan pesistä. Olisi luontoa ja eläimiä, kotiruokaa sekä fyysistä puhdetta. Sellainen olisi loistohomma. Jos vaan olis mahdollista. Kaupunkilaiskakrut voi myös lähettää bussikyydillä kesäsiirtola-leireille, kuten omassa lapsuudessa. Kesto oli kolme tai neljä viikkoa, jonka aikana tuli itku ja koti-ikävä monta kertaa. Pahimpia olivat vierailupäivät kun muilla oli puoli sukua paikalla ja oma äiti ei koskaan päässyt auton puuttumisen vuoksi. Lievät traumat.

Vaihtoehto c) voitetaan lotossa ja kerätään koko sarja kesäaktiviteetteja lapsille. Tarjonnasta ei ole pulaa, sillä olen törmännyt ainakin yrittäjyys-, majanrakennus-, sirkus- ja astronauttiaiheisiin kesäleireihin. Hintahaarukka alkaa satkusta per viikko sinne aika moneen saturaiseen. Näitä kun ymppää muutamat peräjälkeen ja vielä usealle lapselle, niin ei paljoa lomarahat riitä. Ai joo, eihän niitä yrittäjälle olis ollut tarjolla muutenkaan.

Vaihtoehto d) luotetaan isompiin sisaruksiin. Teinit voivat vahtia vasemmalla varpaalla perheen pienimpiä, jos nyt sattuvat heräämään ennen iltakuutta ja saavat nenäänsä irti mangasarjakuvista ja pädin näytöltä. Osaavat ne ainakin tilata pari perhepitsaa ja syöttää suoraan paketista. Pari kulausta energiajuomaa päälle niin ei virta pääse taaperoilta loppumaan kesken kaiken.

Vaihtoehto e) pelataan todellista extreme-tetristä ja hyvällä mäihällä saadaan nykyisen/eksän/tulevan kumppanin kanssa sopimaan lentäviä vaihtoja ja omaperäisiä logistiikkaketjuja apuna käyttäen jotakuinkin kattava hoitoverkko kesän ajalle.  Mitään yhteisiä hetkiä ei edes kuvitella ehtivämme suveen mahduttaa, kunhan nyt nippa nappa selvitään sinne heinäkuun loppumetreille.

Vaihtoehto äffä) muu mikä?”

Mutta saako lapsista haluta lomalle??

Sitten kun se koittaa: Autuas kesälomapäivä nro 1

Huono äiti navigoi ja pilaa perheloman

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia