Huono Äiti vie pesueensa välillä pikku perhelomalle. Pakkohan se on kun muutkin menee, ettei jää sillee huonommaksi. Lomalle lähdetään yleensä suurin odotuksin, vaikka edellisellä lomalla on vannottu, ettei tätä lajia sitten koskaan enää. Porua ja parkua ei Huonon Äidin perhelomalta koskaan puutu, ei nytkään:

Älä koskaan lupaa mitään enempää kuin pystyt pitämään, on perhematkailun ensimmäinen sääntö. Kun lupaat lapsille, että tänään menemme tässä vieraassa ja vaikeakielisessä maassa huvipuistoon, olisi parasta olla ihan varma. No Huono Äiti ei ollut, mikä vasta jäljempänä tuli täysin selväksi.

Katsoin ylimalkaan huvipuiston esitettä. Naputin sijainnin navigaattoriin (päivittämättömään ja vanhaan tietenkin) . Lähdin ajamaan takapenkki hyvävoimaisena. Kolmen tunnin ajamisen jälkeen navigaattorin mukaan oltiin perillä paikassa, jossa oli kyllä huvipuisto, mutta joka oli auki perjantaisin kolmesta kahdeksaan ja lauantaisin vähän enemmän. Koska oli maanantai, oli ilmeistä, että kolmen tunnin ajelu oli niin sanotusti mennyt harakoille.

Kun takapenkki on lähellä hysteriaa, ovat nopeat konstit tarpeen. Kuulen suustani pulpahtavan: ”Ei hätää, navigaattori löytää kyllä seuraavan huvipuiston.” What???!!! Kuka sen sanoi??? Minä, hullu nainen.

Navigaattori löytää parin tunnin ajelun jälkeen seuraavan huvipuiston. Paitsi, että huvi on siitä löydöstä TODELLA kaukana. Epähuvipuisto on metsän reunassa, jossa

  • ei ole huvipuistoa
  • ei ole koskaan ollut huvipuistoa
  • on entinen sammaloitunut leirintäalue, josta on jäljellä pari hylättyä ”käkikellotaloa”
  • lapset menettivät kaiken uskonsa äitiin, joka sanoi, että otetaan tämä nyt vaan huumorilla.

 

Kun on luvannut lapsille huvipuiston, jota ei ole, on ihan turha:

 

  • tarjota vaihtoehdoksi Mäkkärin liukumäkeä
  • tarjota lohdukkeeksi suklaata tai mitään syötävää
  • naputtaa mistään takapenkiltä kuuluvasta asiasta. On vain kuunneltava täydellä tyyneydellä kinat siitä, kuka pieraisi, kuka tönäisi, kuka saa piirtää mun tusseilla, kuka säätää koko ajan dvd:tä, kuka söi kaikki viinirypäleet, kuka potkii penkkiä, kuka huutaa, kuka säätää, koska se vaan on nyt niin, että kun äiti mokailee, äiti saa maksaa seurauksista.

 

Kuvassa huvipuisto Huonon Äidin tapaan. En suosittele kokeilemaan tätä perhelomaa kotona.

kuva-88

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia