Hallitus aikoo leikata kotihoidontukea niin, että se loppuisi siihen kun lapsi täyttää kaksi. Hallitus haluaa tällä ideallaan sekä säästöjä että naisia työelämän palvelukseen.

 

Minun mielestäni tämä ajatus vie perheiltä mahdollisuuden valita itse. Jos me olemme nyt hiljaa, seuraavassa kehysriihessä kotihoidontuki lakkaa kun lapsi on yksi ja äkkiä huomaamme pitävämme amerikkalaisia neljän viikon äitiyslomia. Siis jos emme tee mitään, tuo omaa ääntämme kuuluviin. Ei minulla ole yhtään kotihoidontuella olevaa lasta, silti minusta pitää nousta kapinaan kaikkien niiden puolesta, jota vielä tekevät tähän maahan lisää veronmaksajia.

Tiedätkö muuten mihin kaikkeen tässä maassa saa tukea? Täällä saa sokerijuurikkaan kuljetustukea, jos viljelee sokerijuurikasta ja kuljettelee sitä autolla. Täällä saa tärkkelysperunapalkkiota, lampaiden pidosta uuhitukea, maidon juottamisesta kouluissa koulumaitotukea ja toki makean lupiinin viljelys on sekin tuettua toimintaa. Puhumatta pikkuyrityksistä kuten Nokia, Metso tai UPM, jotka kaikki saavat valtion tukia miljoonatolkulla.

Lapset eivät eittämättä ole makeita lupiineja eivätkä sokerijuurikkaita vaan jotakin paljon suurempaa. Siksi lapset ansaitsevat vain parasta ja ennen kaikkea lasten vanhemmat ansaitsevat mahdollisuuden valita.

Kerrotaan se hallitukselle nyt kun on sen aika! Kerrotaan, että lapsi ei ole lupiini! Tervetuloa kanssani mielenosoitukseen 15.3.2012 kello 12.30 Valtioneuvoston eteen, Senaatintorin puolelle. Ota lastenvaunut ja lapset mukaan, sekä kaikki, joiden mielestä lasten asia on tärkeä asia.

Parhain terveisin, Huono Äiti eli Sari Helin

— Huono Äiti

Artikkelissa on 70 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

70 vastausta artikkeliin “Lapsi ei ole sokerijuurikas”

  • ilkka härkönen sanoo:

    Hyvä kotihoito on parasta nuorten syrjäytymisen ehkäisyä. Sitähän Niinistö kuulutti. Preventio on helpompaa ja halvempaa kuin hoito.
    Huono kotihoito johtaa huostaanottoihin ja syrjäytymiseen.
    Kaikkinainen perheiden tukeminen tulkee varmasti edullisemmaksi kuin syrjäytyminen.
    1 syrjäytynyt maksaa elämänsä aikana noin 3 milj. Euroa yhteiskunnalle.
    Evertson

  • Fiercer Media sanoo:

    […] Huono Äiti soitti meille ja kertoi meille aloitteestaan järjestää mielenosoitus lasten kodihoidontuen lakkautuksia vastaan. […]

  • Samu sanoo:

    Voi tsiisus! Onks noi sun kommentit jotain provoja? Älytöntä shaissee! Pointti olikin siinä, että kotona lapsia hoitavat eivät vaan loisi kotona ja että minä maksan niin paljon veroa, että luulisi muutaman satasen irtoavan ilman että kenenkään tarvii itkeä täällä sen takia! Mutta turhapa sinulle mitään on yrittää selventää kun sinulla tuntuu olevan noita ymmärrysongelmia ihan urakalla. Sinä kun et ole kasvatuksen ammattilainen, eikä sinulla ole perhettä (tuskin tulee olemaankaan), niin turha täällä laukoa kaikkia älyttömyyksiä. Sama kun itse puuttuisiin esim. aivokirurgiaan kun en siitä mitään tiedä. Sinä kun niin hehkutat tuota amerikanmallia, jossa yhteiskunta ei tue mitään, niin oletko koskaan jenkeissä käynyt tai tutustunut amerikkalaisten eläkeläisten, sotaveteraanien, sairaiden, työttömien ym. elämään. Kyllä olisi eläminen tiukassa jo meidän ns. keskiluokkaisilla ihmisillä tuossa systeemissä. P.S. Viimekin yönä minä loinen jouduin heräämän yli kymmenen kertaa. Mitenkähän sitä jaksaa taas tämän päivän loisia 😀 😀

    • Samu sanoo:

      Edellinen oli osoitettu Kyberneelle!

    • kybernee sanoo:

      Tottakai ne on provoja, eikai nyt kukaan oikeasti tosissaan esittäis noin hankalia mielipiteitä.
      Mun mielestä joku lapsiperheiden tukeminen vaan ei ole yhteiskunnan asia, vaan ihan jokaisen ikioma valinta – jos haluaa tehdä lapsia, niin on syytä sitä ennen säästää sen verran rahaa, että pärjää sitten sen aikaa, mitä lasten takia on pakko olla pois töistä. On aivan typerä ajatus, että jotain kasvatustieteiden ammattilaisia tarvittaisiin tällaiseen, kyllä ne ihmiset kasvaa ilman AMK-tutkintoakin, on aina kasvaneet. Ei ole voinut muuttua ihmisen perimä niin paljon viimeisen 50v aikana, että yhtäkkiä tarvittaisiin erikoisen hyvin koulutettua kasvattajaa – mikä kotiäiti tuskin varsinkaan on?!

      Olen tutustunut kyllä läheisesti jenkkilänmalliin, siellähän on ihmisillä asiat hyvin kun esim. eläkkeet on saanut säästää valitsemaansa eläkeyhtiöön jolloin noiden yhtiöiden välillä on aito kilpailu jonka takia siellä saa paremman eläkkeenkin kuin täällä. Työläisen ostovoima siellä on aivan eri tasolla kuin täällä sos.dem. Suomessa. Sairasvakuutuksetkin jokainen ottaa itse, niin yhtiöt kilpailee siitä, kuka tarjoaa parhaan!

      • Samu sanoo:

        Tiedätkö, mitä Amerikassa maksaa sellainen sairasvakuutus? Alemmilla sosiaaliluokilla ei ole varaa ottaa kattavia vakuutuksia. Esim. jos syöpä sattuu iskemään, tietää se varmaa kuolemaa. Julkisen puolen ilmaishoito ei kata sellaisia hoitoja. Hyvänä esimerkkinä systeemin kurjuudesta myös se, että Vietnamissa taistelleet veteraanit menettivät Bushin toimesta kaikki etuudet! Osa asuu tätä nykyä pahvilaatikoissa. Että kyllä verorahoilla ylläpidetyt sosiaalietuudet ovat meillä hyvä juttu.

        Mitä tuohon lasten kasvatukseen tulee, niin uskon tietäväni kasvatustieteen maisterina mistä puhun. Edellisissä kirjoituksissani selvitin sitä, että lastentarha ei ole pelkästään lapsiparkki. Kuka tahansa pystymetsästä reväisty henkilö pystyy pitämään lapsen hengissä. Lapsen henkisen kasvun ja elämäntaitojen kehittymisen kannalta on oleellista, että joko vanhemmat(käytännön tuoman kokemuksen kautta) kasvattavat lapsensa kotona tai jos tämä ei ole mahdollista, jakavat he kasvatusvastuun työpäiviensä ajan kasvatuksen- ja hoitoalanammattilaisten kanssa. Suomalaisen yhteiskunnan jatkuvasti lisääntyvä suorituskeskeisyys ajaa vanhemmat yhä aikaisemmin töihin. Lapset joutuvat säästötoimien takia olemaan ylisuurissa päiväkotiryhmissä. Tiesitkö, että nykyisin masennusta on havaittu jo nelivuotiailla ja sitä nuoremmilla lapsilla?! Lapsilla on usein kouluun tullesaan vaikeita emotionaalisia ongelmia, jotka johtuvat usein siitä, että vanhemmilla ei ole aikaa lapsilleen. Ennen lapset kasvoivat kotona ja koko kylä oli apuna kasvattamassa lapsia. Nyt kasvatusvastuu siirtyy päivähoidolle ja kouluille sillä säästötoimien takia työpäivät saattavat venyä niin, että lapset joutuvat olemaan kellon ympäri hoidossa. Tästä syystä on tärkeää, että päiväkodeilla on resursseja palkata tarpeeksi pätevää henkilöstöä. Lisää vaan ehdottamiasi säästötoimia niin päästään todistamaan yhä kasvavaa sosiaalisen syrjätymisen ongelmaa ja ihmisten henkistä pahoinvointia. Köyhät vaan soittamaan kadulle haitaria ja kerjäämään leipärahaa perheelleen kun yhteiskunta ei enää jeesaa!

        • komppaan samua!!!! sanoo:

          nyt tulee sellaista tekstiä et oksat pois!!!!! kiitos näistä!!! maailma ei ole kuin ennen!!!! tätä päivää ei voi verrata menneeseen aikaan!!! ennen ruoka otettiin maasta ja omasta karjasta, monenko nyky ihmisen vanhemmat asuu saman katon alla?! moniko nyky ihminen on nähnyt edes lehmää?! saatika lammasta?!
          ja mitä amerikkaan tulee… oikeesti!!! tutki ne faktat paremmin kybernee!!!!

  • Peetuli sanoo:

    Tässä ei myöskään ajatella niitä, jotka eivät kykene tekemään töitä, mutta joilla on silti se pieni suu kotona ruokittavana 🙁

  • _gothic*mama_ sanoo:

    Ei hittovie, mikä logiikka täs on? Ei kyl ainakaa oo lapsen/perheen etu tärkeimpänä.

    Se että jotkut vanhemmat haluaa olla, kuten mä halusin ja olinkin, kotona lapsensa kans sen ensimmäisten tärkeitten vuosien ajan ei tarkoota sitä että haluaa vain lusmuilla kotona tukien varas. Se voi ehkä olla sitä ettei halua että muut hoitaa lapsen? Että haluan selvitä itse, tämä on mun lapsi ja mun työ on hoitaa hänet. Ja että haluaa viettää lapsen kans enemmän aikaa mitä sitte enää on mahdollista ku lapsi aloittaa sen tarhan?
    Kolme vuotta, miten lyhyt aika ihmiselämäs.

    Ensinnäki, se palkka (kotihoidontuki) on niin helvetin pieni et sillä just saa ruuan pöytään, kuun viimeinen vk syödäänki puuroa. Tarhaan laittaminen se vasta kallista on.
    Toiseks, son ihan täyspäiväistä työtä ilman viikonloppu tai yölisiä. Puhumattakaa sairaskorvauksista, auta armias ku on itte ja lapsi sairaana… Ajatellaan vielä, että jos vanhempi jää yksinhuoltajaksi. Ja jospa mentäis vielä vähä pitemmälle, lapsi onkin vaikeasti kehitysvammainen. ”Voi voi, mitä sitä tekis kun ei oo ollenkaa töitä??!! Mähän en tee mitään, mä vaan oon kotona!” Vittu.
    Tästä on jo aikaa ku mun lapsi oli sen kolme vuotta kotona. Ja miten tärkeetä se meille oli. En ikinä vaihtais mihinkään vaikka elettiin ja eletään edelleen pienillä rahoilla. Nyt hän on tarhas että oppisi siellä paremmin asioitä mitä hänen ikäisen pitäisi osata. Ja on oppinukki. En sano et tarha on huono paikka. Päinvastoin, tuo on kiva paikka ja siel on mukavat ja osaavat tädit.
    Mutta se, että kotihoidontuen leikkaamisella viedään valinnan mahdollisuus. Ei kaikilla kotiäideillä edes oo sitä työpaikkaa odottamas. Täällä mä ny olen kotona työmarkkinatuella kun EN SAA TÖITÄ vaikka kuinka yritän. Vittu ei sinne töihin vain mennä. Sinne pitää päästä. Ja kuka haluaa ottaa työntekijäksi äidin joka joutuu vähän väliä olla pois lapsen sairaalareissujen takia.

  • mimmu sanoo:

    Facebookis on liikkunut adressi aiheesta käykää laittaa nimenne jotka haluutte! 🙂 http://www.adressit.com/kotihoidontukea_ei_saa_vahentaa

  • hmmm sanoo:

    työtön joka saa 500€ +asumistuen ja sosiaalietuuksia, käy muutaman kurssin, on kotona/ baarissa. taistelee Baariensa puolesta että saisi juoda mahdollisimman pitkään aamuun. luultavasti myös poliisin tuttu. työttön luultavasti lopun elämäänsä.

    Äiti joka saa 350€ kuussa, kerää marjoja/käpyjä lastensa kanssa että saisi ruoan pysymään pöydässä. tekee keikka hommia jos saa lapsilleen hoitajan. taistelee siitä että saisi olla itse oman pienensä kanssa ja näyttää tätä maailmaa ja antaa valmiuksia eteenpäin selviytymisessä ettei tulisi työttömiä. kotona vain kolme vuotta.

  • marge sanoo:

    Kotihoidontuen pätkiminen tuntuu minusta ennemmin kustannusten siirrolta paikasta a paikkaan b. Valtio säästää, mutta kunnille tulee lisää kustannuksia kun päivähoitolasten määrä räjähtää käsiin. Ennemmin näkisin muutoksia subjektiivisessa päivähoito-oikeudessa kuin kotihoidontuessa, mutta tässä tapauksessa valtio ei taitaisi olla se säästävä taho.

    Valtion kustannusten kannalta ymmärrän kuitenkin sen, että toivottaisiin esim. 18 vuotta valtion kustantamaa opetuslaitosta hyödyntäneen naisen pääsevän aikaisemmin takaisin työelämään maksamaan saamaansa koulutusta takaisin. Siinä kotihoidontuen leikkaaminen on ihan pätevä kannustin.

    Ei minua haittaa maksaa toisten lasten hoitoa kotona, ymmärrän kyllä heidän valintansa. Ymmärrän myös ihmisiä jotka kokevat että vaikka ovatkin kotona, lapsikatraasta vanhemmat käyvät silloin tällöin päivähoidossa. Toivoisin kuitenkin että toisten päätös lähteä aikaisemmin työelämään olisi aivan yhtä hyväksyttävää kuin lasten hoitaminen kotona kolmivuotiaaksi. Toivoisin myös, mikäli leikkauksia tulee, näkeväni nykyistä enemmän perhepäivähoitajia, jotta vanhemmilla olisi paremmin varaa valita lapsensa hoitaja.

  • Lilli sanoo:

    miksi tää meiän maailma menee tuohon amerikan malliseks??!! esim. ruotsissa kestää äitiysloma vuoden!! ja jos haluaa siitä vuodesta voi siirtää esim kuukauden ajankohtaan jolloin lapsi menee kouluun!!! ”raha otetaan keltä saadaan, eli lapsi perheiltä ja vanhuksilta” en valitettavasti pääse mukaan mielenosoitukseen vaikka mieli tekisikin, mutta HENGESSÄ MUKANA!!!!

  • Kokemuksella sanoo:

    Ehtii se työelämään palaava äiti niihin työkkärin kursseille, palkattomiin työharjoitteluihin ja työllistämistukitöihin vuotta myöhemminkin. Enempi hyötyä on, kun antaa lapselleen aikaansa – firmat tietysti jää silloin ilman halpaa/ilmaista työvoimaa.

  • Hippiäiti sanoo:

    Kyllä se on outo otus se suomalainen lapsi, kun sen pitää roikkua äitinsä helmoissa kolmivuotiaaksi siinä missä ruotsalaiset tai tanskalaiset lapset menevät 9kk ikäisinä päivähoitoon ja hyvin pärjäävät.

    Voisiko joku keuhkota entistä paremman päivähoidon puolesta säästöjä vastaan, sen sijaan että riehutaan elitistisestä lasten kotihoidontuesta, joka ei koskaan eikä ikinä ole tasa-arvoisesti kaikkien saatavilla, toisin kuin laadukas päivähoito?

    • Hohho! sanoo:

      Ja hippiäti… missä sanotaan, että ruotsalaisten tai tanskalaisten tapa olis parempi? kai ne lapset hoidossa pärjää, mutta mitä se mihinkään liittyy… kyse on siitä että vanhemmilla on oikeus olla lastensa kanssa, ja lapsilla vanhempiensa… :)mielummin kasvatan lapseni itse kun laitan päiväkotiin muokkautumaan samanliseksi kun muut… 😛

      • kybernee sanoo:

        Ei kyllä todellakaan ole kellään vanhemmalla oikeutta loisia kotona muun yhteiskunann riippakivenä!

        • Kisu sanoo:

          Minustakin olisi parempi jos kukaan ei loisisi missään. Mutta ehkä ensin hävitettään nuo ei-suomea puhuvat loiset (tiesitkö, että joku tänne pakosalle tullut henkilö vai saada koko 20 henkisen perheensä verovaroin tänne ja niille ihan kaiken elämiseen kohtuulliseksi katsotun -tv:t, fillarit jne.) SItten juopot ja narkkarit.

          Muuten, mielenterveyspotilaatkin, sairaat, vanhukset, jätetään vaan en omiin murjuihinsa tai omien lasten ja lastenlapsien hoidettavaksi.

          Itseasiassa, ei enään kukaan tehdä verokortilla duunia, kärjistellään siihen, että haetaan haulikon kanssa naapurista safkat ja pärjäillään ihan omillamme kaikki.

          Se, että nimität ihmisiä, jotka tekeevät työikänsä aikana (eli n. 50 vuoden aikana) 1-10 lasta, (useimmiten sen 2-3) ja hoitaavat heitä keskimäärin ehkä 4v putkeen kotona (sillä ikäerot yleensä on 1-2v kaksi lapsisessa idylliperheessä) ja kaiken muun ajan maksaavat veroja työtään tehden ja useasti myös rahoittaavat jo aikuisten lasten elämän alkua, ettei tarvii sossun luukulle mennä kerjuulle ennen kun koulut on käyty ja omat leivät tienataan itse, LOISIKSi tekee sinusta aikamoisen idiootin.

          Ei minuakaan kiinnosta maksaa vittu muiden ihmisten telkkarin katsomista, mikä tässä tapahtuu, vaikkei meillä sellasta ole eikä tule. Se vaan pitää maksaa, kun siitä näemmä on kaikille jotain hyötyä?

          Ja miksi laiskoille työtävieroksuville työttömille maksetaan tuplastai enempi kuussa kuin kotona alle 3v lasta tai useampaa hoitavalle? Eikös se ole loisimista, häh? Ei kaikki työttömät ole oikeasti niin työttömiä, ei vaan kiinnosta ottaa vastaan pätkiä, huonoja paikkoja yms. Ja miksi tarvitsisi, sillä saahan kaikki sossusta sen, mitä tarvii ja kokemuksen perusteella voi saada vähän extraakin. Hädässä se on oikeasti hienoa, mutta väärinkäytettynä saakelin typerää.

          Elkää ottako tekstiä syrjivänä vaan tämän yhden välyn hereille ravistamisena.

          Jos alamme polkea asioita huonompaan suuntaan, voimme varautua, että monet asiat sitten menee huonommaksi. Tarvitsemme kuitenkin monenmoisia ihmisä jotta yhteiskunta pyörii. Ja moni nuori/työtön tarvitsee sen vanhemman työn tuurauksen 9kk-3v ajaksi oppiakseen, saadakseen rahaa yms.

      • suvi sanoo:

        niin ruotsissa päivähoito on paljon halvempaa!!!

      • Markku sanoo:

        Kukaan ei estä hoitamasta kotona lapsiaan vaikka kouluikäisiksi, kunhan se tehdään jotenkin muuten kuin valtion tukemana. Tämä ajattelutapa, että valtion pitäisi maksaa tässä tapauksessa aiheutuvat kulut on silkkaa ITSEKKYYTTÄ.

        • Samu sanoo:

          Todellakin aivan silkkaa ITSEKKYYTTÄ! Kuten myös työttömyyspäiväraha, opintotuki, toimeentulotuki, suht´ ilmaiset terveyspalvelut, sairaspäivärahat, eläkkeet, ilmainen koulutusjärjestelmä ym. sosiaalietuudet. Jokainen pärjätkööt omillaan!! Eikö vaan?? Mitäs jos kuitenkin mietittäs vielä…

  • kybernee sanoo:

    Kyllä typerä ajatus vastustaa noin hyvää valtion säästöpolitiikkaa. Jokainen kasvattakoon lapsensa ihan itse, OMILLA RAHOILLAAN, turha loisia yhteiskunnan rahoilla yhtään pidempään kuin on pakko. Amerikkalainen 4 viikon äitiysloma kuulostaa ihan fiksulta, kunhan käyttää siihen vuosilomansa ja maksaa sen itse.

    Terveisin: Poikamies, jota EI KIINNOSTA maksaa muiden lapsista.

    • Hohho! sanoo:

      Voi perkele! kun on typerää porukkaa.. naurattaa kyllä tuo kyberneen kommentti:D.. älä puutu poikamies asioihin, joista et mitään tiedä! 🙂

      • kybernee sanoo:

        Kylläpä se vaan niin on, että minähän se parhaiten omat rahani ja niiden käyttökohteet tiedän. Sori vaan mammat, mutta minä en halua käyttää niitä siihen, että te pääsisitte laiskottelemaan kotona sillä välin kun olen itse töissä.

        • Samu sanoo:

          Heh! Kyllähän tässä laiskotellaan 😀 Sinun työpäiväsi kestää kahdeksan tuntia(ko)? Minun työpäiväni alkaa klo 6.30 ja päättyy n. 20.30. Duuniin kuuluu lisäksi yöpäivystys. Tarkoittaa sitä, että aluksi herään puolentunnin tai tunnin välein. Vielä vuoden ikäisen kanssa herään joka yö vähintään kolme kertaa. Toimenkuvaani kuuluu lapsenhoidon lisäksi ruoanvalmistusta useasti päivässä (lapsi syö n. 7 kertaa päivässä), tiskausta, pyykkäystä, 200m2 kodin siivous (mikä on loputon suo lapsiperheissä), kodin pienet huoltotyöt, eläinten hoito (mm. lampaat ja kanat), lumityöt talvella yms. mukavaa. Mieheni työpäivä päättyy kun hän tulee palkkatöistä kotiin, minun päiväni senkun jatkuu. Niin..että kyllä tässä laiskotellaan!!!! Palkkani on sen reilu 300€ kk. Töissä ollessani maksan veroja 10 000€ vuodessa, että kyllä maksan itse tuon huiman ”palkkani” tämän muutaman vuoden ajan, etkä SINÄ.

          • kybernee sanoo:

            Et sinä mitään itse maksa, vaan kaikkihan siitä joutuvat maksamaan. Jos kotona ruoanlaitto lasketaan työksi, niin sitten se pitää saada muutenkin, esim. kotonahengailutukena, turha sitä on rajoittaa vain perheellisiin!

        • jebajeba sanoo:

          kyllä niillä sinunkin työnteostasi maksetuilla verorahoillasi rahoitetaan paljon turhempia asioita kuin lasten kotihoidontukea. hyvänä esimerkkinä Kreikkaan annetut miljardit. mitä niiden rahojen annosta hyödyimme? emme mitään. Kotihoidontuella kasvatetaan kotona tulevia veromaksajia Suomeen ja heidänkin tulevalla työllä maksellaan sinunkin eläkkeitä. Kaikenlisäksi kotihoidontuestakin maksetaan veroa, se ei ole verotonta tuloa!!!

          • kybernee sanoo:

            Olet oikeassa, kotihoidontuen lisäksi myös Kreikka-tuet olivat tuhlausta. Lopetetaan siis molemmat.

            Lapset kyllä kasvavat ilman sitä jatkuvasti kotona feisbuukkaavaa äitiäkin.

    • Inkeri sanoo:

      Enemmän sinä muiden ihmisten lasten hoidosta maksat, jos menevät päivähoitoon. Kotihoidontuki on yhteiskunnalle huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin päivähoitopaikka. Kotihoidontuesta jää verojen jälkeen käteen noin 320 € eli kustannus vuodessa noin 3840 €. Päivähoitopaikka maksoi yhteiskunnalle pari vuotta sitten ainakin Tampereella noin 8000€ vuodessa. Toki osa vanhemmista maksaa päivähoidosta, mutta maksimissaan noin 3000€ vuodessa.

      • kybernee sanoo:

        Unohdat, että se äiti pääsee töissäkäydessään maksamaan veroja, eli osallistumaan oman lapsensa kuluihin itse.

        Lisäksi myös päivähoitoa tulisi kehittää maksulliseen suuntaan, eli jokainen maksakoon omat lapsensa ihan itse. Olen myös varma, että päivähoitoa pystyy tekemään halvemmalla kuin tämän hetken monopolipäiväkodit tekevät, kyseessä on kuitenkin vain lasten hoito, ei rakettitiede.

        • katariina sanoo:

          Kybernee tai mikä tahansa poikamies, joka lukee mammapalstoja muuten vaan, voi sitten allekirjoittaa vapautuksensa vanhuksena kaikesta verorahoilla tuotetusta hoidosta ja hoivasta, jonka maksaa meidän pikkiriiviöt tulevaisuudessa. Meidän lapset vaihtavat myös sinun vaippasi ja käyttävät kerran kuukaudessa suihkussa, jos jaksavat. Riippuu teitenkin siitä, minkä verran nämä naperot oppivat päiväkodissaan empatiaa..
          Lapset maksavat vanhemmilleen äkkiä miljoonan, tuo raha on aina poikanmies sinun omassa käytössäsi, senkin yhteiskunnan vapaamatkustaja! Lapsia on pakko jonkun tehdä, ymmärrät varmaan..

          • kybernee sanoo:

            Taidat nyt laskea vähän typerästi, se että sinun lapsesi maksavat sinulle miljoonan, ei tarkoita että minä pimittäisin yhteiskunnalta miljoonan jos minulla ei ole lapsia enkä halua muiden lapsia tukea?

            Sopivilla veronalennuksilla minulle sopii kyllä varsin mainiosti sekin, että jatkossa siirrytään itse rahoitettavaan vanhustenhoitoon, turha sitäkään on yhteiskunnan puolelta järjestää.

        • Samu sanoo:

          Kasvatusalan ammattilaisena voin kertoa, että päivähoidolla on myös kasvatuksellisia ja opetuksellisia tavoitteita. Ei päiväkoti ole pelkästään sitä varten, että lapsi viedään parkkiin siksi aikaa kun vanhemmat ovat töissä. Laadukkaan hoidon takaaminen maksaa yhteiskunnalle huomattavasti enemmän kuin lapsen hoitaminen ja kasvattaminen kotona. Kukas lapsen kasvattaa ja opettaa hänelle tärkeitä ”elämästäselviämisentaitoja” jos päivähoito muutettaisi edulliseksi ”lapsiparkiksi”? Nykyisillä leikkauksilla ja ryhmäkokojen kasvattamisilla on tehty jo tarpeeksi hallaa lasten hyvinvoinnille. Jos lasten kotihoitoon satsattaisiin valtion resursseja, päiväkotien työntekijöiden työtaakka kevenisi ja hoidon laatu parantuisi automaattisesti.

        • Äippä sanoo:

          Minäpä sitten äitinä totean että te poikamiehet ette tarvitse sairasajan palkkoja ym. Meille äideille se vasta onkin kova homma kustantaa ne! Eli tasa-arvo kunniaan kaikessa. Kyllä pärjätä sinäkin omillasi.

    • Riitta sanoo:

      Voi herraisä nähköön, harvoin suutun mutta tämä kommentti on sitten ja syvältä :((

    • mamma sanoo:

      Tuskin ne minunkaan lapseni haluaa sun eläkkeitäs maksaa sitten, kun itse käyvät töissä… Tarvitsevat nekin rahat oman perheensä elättämiseen.

      • kybernee sanoo:

        Olet oikeassa, Suomen eläkejärjestelmäkin on täysin vinoutunut — on vain suurten ikäluokkien kusetus, että tulevat polvet maksavat eläkkeitä, oikeasti nekin rahat pitäisi jokaisen itse säästää.

    • maria sanoo:

      ei ihme että olet poikamies!!! Elämä kun voi olla ahdasmielinen. Jos joskus saat oman perheen, mikä kyllä tolla asenteella voi olla vaikeaa, niin katsotaanpa oletko vielä samaa mieltä. Sitä haluaa vaan lapsellensa parasta ja se on ihan tutkittu juttu että lapselle kotihoito olis parasta ainakin kaksi vuotiaaksi asti! Sut on varmaan jätetty heitteelle joskius kun oot noin tunteeton!

      • kybernee sanoo:

        Ei se ole ahdasmielistä, jos ajattelee, että jokaisen tulisi hoitaa ja MAKSAA itse omat lapsensa, eläkkeensä ja vanhustenhoitonsa. Turha niitä rahoja on yhteiskunnan kautta kierrättää, tehottomin järjestelmin.