Noniin unohda ne dieetit ja puhdistuskuurit ja salijäsenyydet. Uusin terveystrendi on kidulting, eli lapsettaminen.

Nyt pitää uudistaa yhteys omaan sisäiseen lapseen, sillä se vähentää stressiä, lisää onnellisuutta ja parantaa terveyttä. Ihmiset, jotka tuntevat olevansa yhteydessä sisäiseen lapseensa, tuntevat myös olevansa energisempiä ja paremmassa kunnossa.

Lapsetuspuuhia ovat esimerkiksi piirtäminen, värittäminen ja pelien pelaaminen sekä spontaanit seikkailut. Ne voivat rauhoittaa ja parantaa terveyttä sekä kehittää ongelmanratkaisukykyä. Lisäksi nostalgisten asioiden tekemisestä voi olla apua jopa masennuksessa.

Englannin kielen sana ”kidult” on yhdistelmä sanoista kid (lapsi) ja adult (aikuinen) ja on ollut käytössä jo pitkään. Suomeksi sanalle ei ole olemassa käännöstä, mutta se tarkoittaa aikuista, joka tykkää lapsille suunnatuista asioista, kuten piirretyistä, pehmoleluista tai peleistä.

Asiantuntijoiden mukaan kyseessä on eri asia kuin aikuiseksi kasvamisen vastustaminen, vaan kidult voi olla muuten täysin vastuullisesti ja aikuismaisesti toimiva ihminen, joka vain sattuu tykkäämään lapsille suunnatuista asioista.

Ja toisaalta, onko kukaan meistä lopullisesti kasvanut yli jännittävistä tarinoista, vesilätäköissä hyppimisestä, keinumisesta tai karkeista? Ainakin kohtuullisina annoksina monet aikuiset tykkäävät samoista asioista kuin lapsetkin.

Nyt sillä on lisäksi väitetysti terveyshyötyjä! Joten nyt voi hyvillä mielin pelata lautapelejä, värittää ja askarrella, leikkiä piilosta ja hippaa ja katsoa piirrettyjä, kun se on kerran terveellistä! Ja sitä paitsi paljon hauskempaa kuin jokin terveyskuuri.

Ainoa haittapuoli on se, että asiantuntijoiden mukaan terveyttä jeesaa lapsekkaasti tai lapsenomaisesti käyttäytyminen, ei lapsellisesti käyttäytyminen. Vaikka välillä kyllä tuntuu siltä, että pikku itkupotkuraivarit tai EN HALUU SÄ ET MUA MÄÄRÄÄ -huutelu voisi kummasti helpottaa monessakin paineessa… Tai se lapsuuden haave että aikuisena mä syön pelkkää karkkia!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia