Katso ulos ikkunasta. Etsi silmiisi jotain näennäisesti merkityksetöntä, kuten lintu takapihalta ja osoita se innostuneena kumppanillesi. Mikä on hänen reaktionsa? Nostaako hän katseensa ja katsoo lintua kanssasi? Myöntääkö lyhyesti, mitä sanoit, mutta ei yhdy linnun katseluun?  Pyytääkö hän, ettet häiritse häntä lintujen kaltaisilla pikkuasioilla nyt?

Kumppanin reaktioiden tarkkaileminen on ”lintutestin” tarkoitus.  Jos et ota kaikkea niin vakavasti, totuuden siemeniä lintutestistä löytyy.

Kääntyminen kohti tai poispäin

Testin taustalla oleva periaate on ”yhteystarjous”. Kun kumppanisi saa kutsun liittyä johonkin sinun toiveeseesi – kumppanit voivat joko kääntyä puoleesi tai poispäin sinusta. Vaikka tarjous näyttää kuinka pieneltä tai harmittomalta tahansa, se on todellisuudessa vahvistus-, varmistus- tai yleinen yhteyspyyntö. Ja pitkällä aikavälillä kumppanit, jotka kääntyvät enemmän yhteyttä hakeviin tarjouksiin kuin hylkäävät niitä, ovat onnellisempia.

Parisuhteissa etsimme pohjimmiltaan kumppania, joka on tavoitettavissa ja sitoutunut. Haluamme kumppaneita, jotka ovat reagoivia kun pyydämme yhteyttä, riippumatta siitä, kuinka suuri tai pieni pyyntö on.

Suuremman parisuhteen onnellisuuden saavuttamiseksi on ratkaisevan tärkeää viljellä pieniä positiivisuuden, ymmärryksen ja tuen hetkiä ja varmistaa, että vaaka kallistuu enemmän kiintymykseen, empatiaan ja arvostukseen kritiikin, laiminlyönnin tai halveksunnan sijaan.

Mikään parisuhde ei tietenkään riipu yksittäisestä linnusta! Mutta testi voi olla hyödyllinen tapa havaita parannuskohteita, jotka saattavat vaatia huomiota. Lintutestiä voi käyttää pohtiakseen, kuinka parit yleensä reagoivat toistensa toiveisiin.

Haluatko kiinnostuneemman ja sitoutuneemman kumppanin? Kerro hänelle se ja näytä hänelle, kuinka tunnet olevasi sitoutunut ja mitä haluat, jotta tunnet toiselta puolelta sitoutumista. Jos haluat todella tehdä johtopäätöksiä suhteenne tilasta, lintutesti pitää toistaa useana variaationa useissa eri yhteyksissä.

Joko vastasit Huonon Äidin kyselyyn eroperheiden lasten tapaamisten sujumisesta? Kyselyyn pääset tästä.

Artikkelin kuva: Valentin Hintikka

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Läpäiseekö parisuhteesi tämän lintutestin?”

 • Anni sanoo:

  Mieheni voisi hyvinkin tulla vilkaisemaan lintua. Emme kumpikaan ole mitään lörpöttelijöitä, joten kun toinen puhuu, niin kuuntelemme ja olemme läsnä. On mukavaa, kun voi jakaa toisen kanssa ihan arkisiakin pieniä asioita.

 • Nimetön sanoo:

  Ei todellakaan edes kuuntele. Tähän on tultu. Tottakai kännykkå, tv, tabletti jne on hänelle elävää ihmistä tärkeämpi.

 • Nimetön sanoo:

  Mites toi parisuhdetesti pikkulinnusta tai muustakaan onnistuu sokean miehen kanssa, joka minun mieheni on?

 • Nimetön sanoo:

  Meillä on oikein hyvä yhteisymmärrys siitä, että toisen juttuja pitää kuunnella jonkun verran, mutta sitä ei todellakaan tarvitse jaksaa loputtomasti. Minä kuuntelen kiltisti miehen peli- tai autoasioita sen 10 minuuttia, mutta sitten sanon, että kiitos nyt riittää. Ja mies yhtä lailla kuuntelee minun omia juttuja jonkun aikaa, mutta sitten yleensä jossain kohtaa toteaa, että kun hän on nyt kuunnellut minun juttuni, niin nyt minä joudun vuorostani kuulemaan jotain sellaista, mikä minua ei kiinnosta 😅 Meillä on rakkautta ja ymmärrystä. Ymmärrystä toisen jaksamista ja omaa tilaa kohtaan. Ja hyvä niin. Meillä voi myös sanoa, että sori, nyt on liian aamu, vielä ei voi keskustella. Tai että minun oma aika alkoi vasta äsken, eli palataan asiaan puolen tunnin päästä.