Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Olen 20 vuotias nuori naisen alku ja olen tavannut itseäni kahdeksan vuotta vanhemman aivan upean miehen. Olemme tapailleet alle kuukauden ja mies on alusta asti tehnyt selväksi, että hänellä on lapsia ja he tulevat kaiken edelle, jota itse pidän toki itsestään selvyytenä.

Lapsista hänellä on yhteishuoltajuus entisen naisystävänsä kanssa, pääasiassa miehen töiden takia. Mies on aina kolme viikkoa poissa ja saman määrän lomilla ja lapset ovat isällään 1,5 viikkoa loma ajastaan. Lapsia en ole koskaan vielä nähnyt, mutta näkemisestä on puhuttu nyt jonkin verran. Lapset ovat alle kouluikäisiä.

Olen myös rivien välistä lukenut, että tämä entinen naisystävä on todella vaikeasti käyttäytyvä sekä lapsellinen. Pelkään tosissani, että hänen kanssaan tulee olemaan ongelmia, joten pitäisikö tehdä heti alkuunsa selväksi, etten aio kohdata häntä tai puhua/olla tekemisissä hänen kanssaan, koska eihän minulla ole siihen mitään velvoitteita? Minusta ei myöskään olla tekemässä minkäänlaista äitipuolta lapsille vaan olisin oletettavasti toinen vastuuntuntoinen ja luotettava aikuinen, isin tyttöystävä.

Suhteesta tulee aivan varmasti vaikea ja mutkikas ja vähän epäröin mitä teen ja miten kohtaan erilaisia tilanteita, sillä ei minulla ole vastaavaa ollut koskaan aikaisemmin. Vinkkejä ja neuvoja otan vastaan niin lasten kohtaamisen kannalta sekä muista samankaltaisista tilanteista. Kiitos avusta. – Yhdessä vahvempana!”

Nimim. Neuvosta vaari

Artikkelikuva Thiago Cerqueira.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 55 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

55 vastausta artikkeliin “Lähdenkö 20-vuotiaana pienten lasten äitipuoleksi?”