Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Olen 20 vuotias nuori naisen alku ja olen tavannut itseäni kahdeksan vuotta vanhemman aivan upean miehen. Olemme tapailleet alle kuukauden ja mies on alusta asti tehnyt selväksi, että hänellä on lapsia ja he tulevat kaiken edelle, jota itse pidän toki itsestään selvyytenä.

Lapsista hänellä on yhteishuoltajuus entisen naisystävänsä kanssa, pääasiassa miehen töiden takia. Mies on aina kolme viikkoa poissa ja saman määrän lomilla ja lapset ovat isällään 1,5 viikkoa loma ajastaan. Lapsia en ole koskaan vielä nähnyt, mutta näkemisestä on puhuttu nyt jonkin verran. Lapset ovat alle kouluikäisiä.

Olen myös rivien välistä lukenut, että tämä entinen naisystävä on todella vaikeasti käyttäytyvä sekä lapsellinen. Pelkään tosissani, että hänen kanssaan tulee olemaan ongelmia, joten pitäisikö tehdä heti alkuunsa selväksi, etten aio kohdata häntä tai puhua/olla tekemisissä hänen kanssaan, koska eihän minulla ole siihen mitään velvoitteita? Minusta ei myöskään olla tekemässä minkäänlaista äitipuolta lapsille vaan olisin oletettavasti toinen vastuuntuntoinen ja luotettava aikuinen, isin tyttöystävä.

Suhteesta tulee aivan varmasti vaikea ja mutkikas ja vähän epäröin mitä teen ja miten kohtaan erilaisia tilanteita, sillä ei minulla ole vastaavaa ollut koskaan aikaisemmin. Vinkkejä ja neuvoja otan vastaan niin lasten kohtaamisen kannalta sekä muista samankaltaisista tilanteista. Kiitos avusta. – Yhdessä vahvempana!”

Nimim. Neuvosta vaari

Artikkelikuva Thiago Cerqueira.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 60 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

60 vastausta artikkeliin “Lähdenkö 20-vuotiaana pienten lasten äitipuoleksi?”

 • ? sanoo:

  Vanha julkaisu. Ap, miten tässä tarinassa kävi?

 • Tiina tietää sanoo:

  Kuuletko miten kellot soivat. Ne eivät ole hääkellot, vaan varoituskellot!
  Ei ei ei ja kerran vielä ei. Ehdit löytää poikaystävän (omanikäisesi) ja perustaa perheen.

 • Äiti 74 sanoo:

  Miksi lapsia pitäisi tavata? Olette olleet kuukauden yhdessä, miksi ette voi tapailla ilman lapsia? Miksi lapset pitää heti alkuvaiheessa sotkea seurusteluun. Kyllä ensin kannattaa katsoa, että mihin suuntaan suhde kehittyy ja tutustua toisiinne. Itse olimme lähes vuoden yhdessä, ennen kun lapset sotkettiin tähän. Ei voi kuukauden seurustelun jälkeen sanoa, että äitipuoli. Olitteko heti muuttamassa yhteen? Hyvänen aika, mikä kiire ihmisillä oikein on? Nauttikaa suhteesta ilman lapsia, kaikki tulee muuttumaan, kun lapset tulee kuvioon, ei tule olemaan helppo tie. Lapsia ei ole mikään pakko sotkea kuvioon.

 • Rankka laji sanoo:

  Huh. Itse lähdin 25v:nä uusioperhe elämään. Jos olisin tiennyt mitä on edessä en olisi lähtenyt vaikka mies on minulle kumppanina oikea. Silti jos 6 vuotta myöhemmin olisin valitsemassa uudestaan en lähtisi. Miehen lasten äiti on ihan hirveä ollut heti ensi hetkistä saakka ja juurikin niin, että minä olen kaiken pahan alku eikä ikinä omissa tekemisissä ole mitään vikaa. En toki itsekkään mikään täydellisyys ole kuviossa ja juurikin olen vetänyt tiukkoja rajoja siihen, etten ole mikään hoitotäti ole. Hiihtolomalla lasten isä oli töissä ja minä lomalla. Ei tullut lapset meille lomalle vaikka ”olisi pitänyt” ja menin omia menojani. (Odotan jo sitä paskamyrskyä tästä kommentista.) Henkisesti pitää olla vahva, koska oot helposti se oksennusämpäri. Mieti vielä ja katselisin rauhassa mitä ylipäätään teidän keskinäisestä suhteesta tulee ja siinähän sitä pystyy seuraan millaiset ne todelliset välit miehellä ja hänen exällä on. Ei sillä lapsen kuvioon ottamisella ole kiirettä.

 • Teija sanoo:

  Hankala exä voi loppujen lopuksi osoittautua väsyneeksi exäksi ja itse mies ongelmaksi. Näin käynyt kavereilla. Todennäköisesti oma exäni näin musta nykyisin muille selittää, miten olen itse saatana ja vaikeutan hänen elämäänsä. Tämäkin täytyy itse kokea ennenkuin uskoo todeksi

 • Nimetön sanoo:

  Älä ala tuommoiseen. Liian vanha mieskin sinulle. Älä ttuhlaa elämääsi.